Mailová adresa: Kundenservice
Úvodní foto: Freepik, další fotografie L. Křapová

Mailová adresa: Kundenservice

23. 9. 2025

Dostala jsem mail. V předmětu bylo uvedeno  - UniCredit Bank - Referenční číslo: 8009.....c8

Text:

Naléhavá verifikace účtu                         
Vážený zákazníku,

V rámci našich kontinuálních bezpečnostních opatření jsme zjistili neobvyklé aktivity na vašem účtu UniCredit Bank. Abychom zajistili bezpečnost vašich finančních údajů a předešli zablokování účtu, musíte okamžitě ověřit svou identitu a informace o účtu.

Tato verifikace je povinná a musí být dokončena do 24 hodin. Pokud tak neučiníte, bude váš účet automaticky zablokován.

OKAMŽITĚ OVĚŘIT

Co musíte ověřit:

Osobní identifikační údaje (jméno, datum narození)
Aktuální kontaktní informace (telefon, e-mail)
Nedávné transakční aktivity
Přístupová zařízení a lokace
Údaje o kreditních kartách a účtech
? Bezpečnostní upozornění
UniCredit Bank nikdy neposílá e-maily s přímými odkazy na přihlášení do internetového bankovnictví. Všechny verifikace probíhají prostřednictvím našeho bezpečného online portálu.
DŮLEŽITÉ: Pokud tuto verifikaci neprovedete, bude váš účet z bezpečnostních důvodů trvale zablokován a ztratíte přístup ke všem bankovním službám.

V případě dotazů se prosím okamžitě obraťte na náš zákaznický servis.

S pozdravem,
Tým bezpečnosti UniCredit Bank Česká Republika
UniCredit Bank Česká Republika
Václavské náměstí 1, 110 00 Praha, Česká Republika

Zákaznický servis: +420 123 456 789
E-mail: kundenservice@unicreditbank.cz

Tento e-mail byl automaticky vygenerován. Prosím, neodpovídejte na něj.

© 2025 UniCredit Bank. Všechna práva vyhrazena. | Ochrana údajů | Obchodní podmínky | Impressum

................................................

No nazdar. Někdo se mi vloupal do účtu? Přijdu o peníze?

Ale kdepak. Já u UniCredit Bank vůbec nemám účet. Ale moc se mi líbí uvedená mailová adresa. Nevím, jakou adresu má ta pravá UniCredit bank, doufám, že jinou, protože tahle je v kontextu s českými hanlivými výrazy docela varující. :-) A telefonní číslo je také kouzelné. Navíc opravdu nejsem tak naivní, abych naletěla. Ale jinak ten mail vypadá docela věrohodně, že?

P.S.: Nakonec mi to nedalo a pravdivé kontaktní údaje jsem si vyhledala. Mailová adresa i telefonní čísla samozřejmě neodpovídají. A ještě něco - vím, že nejsem sama, kdo něco podobného dostal. Dosud mi ale chodily jen na FB nabídky přátelství od vojáků a doktorů na různých misích. Co se týká mailů s obsahem podobným výše, cítila jsem se trochu zanedbávaná. (Pokus o vtip. Nechybělo mi to.) 

Nenaletím!
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Libo, díky! V dnešní době je dobré si připomínat, že je třeba být neustále ve střehu. Stále žasnu, co všechno jsou lidé schopní vymyslet na úkor jiných.
Daniela Lender Chaloupková
Cha cha cha .... :-)) Libuško, musím přiznat (s patřičným začervenáním se ;-) ), že jsem si po přečtení titulku představila "servis" naprosto jiného typu ..... :-)) No ... tak jinak ... ;-)) Ano, skutečně podvody tohoto typu jsou neustále aktuální, takže je více než zřejmé, že musíme být opatrní. Nicméně, ten titulek ve mně pořád rezonuje .... :-))) Moc děkuji za pobavení i varování :-)
Jan Zelenka
Je až neuvěřitelné, jak se množí nejrůznější podvody. Jen bych rád věděl, jak se k tomu staví stát.
Mirek Hahn
Pravda. Vypořádat dnes vlastní e-maily, to je jak chůze v minovém poli. Opatrnost je na místě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 39. týden

Až do 29. září budou na Pražském hradě vystaveny korunovační klenoty, které jsou jedním z nejvýznamnějších symbolů české státnosti. Co o korunovačních klenotech víte? To si můžete otestovat ve vědomostním kvízu tohoto týdne.