Letos poprvé na houbách
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Letos poprvé na houbách

2. 10. 2025

Konečně nastal ten pravý podzim a my jsme se letos poprvé vypravili s Petrem do známých lesů kam, pravidelně každý rok chodíme na houby. Naše oblíbená obec se jmenuje Libouchec.

Není to od nás daleko a na místní lesy jsme si už zvykli, k rybníku, který se náchází za obcí a před lesem, jsme se kdysi jezdili koupat. Počasí přímo vyzývalo ven, sedět doma by nebylo moc moudré. Bylo mi trochu smutno, protože tam s námi jezdívali naši pejsci. Nasedli jsme do auta a vydali se směr Libouchec a lesy za ním. 

Cesta byla dobrá, v pohodě jsme dorazili před les, kde už stála dvě auta. Výhodou tohoto lesa je, že se s jinými houbaři nemusíte vůbec potkat. Vyrazili jsme naším obvyklým směrem, všude byl klid jen občas se ozvali ptáci. Jaké bylo naše překvapení, když jsme hned na kraji lesa našli první houby. Protože to tam známe, vydali jsme se dál a cestou sbírali to, pro co jsme se sem vydali. Není nic hezčího, než procházka lesem, nepotkat žádné dalši houbaře a poslouchat to ticho a zpěv ptáků. Nicméně jsme přece jen někoho potkali. Byla to moc příjemná paní, byla místní, říkala, že sem chodí hodně často. Čas běžel, počasí bylo pořád hezké a my jsme byli spokojení kolik jsme toho našli, to jsme opravdu nečekali. Zavelela jsem k pomalému návratu, protože jsem chtěla ještě k blízkému rybníku.

Tam to také známe. Jezdili jsme se sem koupat, už je to hodně dávno. Ještě jsme měli oba pejsky a já jsem netušila, že mě v budoucnu čeká zákeřná nemoc. Udělala jsem si pár fotek a cestou jsme se ještě zastavili v Libouchci u zámku a u potoka s vodníkem. Počasí bylo pořád hezké, domů jsme v pohodě dojeli a musím říct, že jsme byli moc spokojeni. Tolik hub jsme opravdu nečekali. Přeji všem hezký a spokojený podzim a hlavně zdraví.

houby města a obce příroda
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miluše Hasenohrlová
Nadi, hezké vyprávění jednoho výletu na houby. Hlavně krátké, dlouhé články ani nezačnu číst, to mě odradí. Fotka s mochomůrkou se mi líbí.
Daniela Řeřichová
Na houby sice nechodím, ale také mám svá oblíbená místa, kam mě to táhne. Je fajn se občas vrátit, zjistit, co zůstává anebo co se změnilo. Barevné podzimní procházky přeji, Naďo.
Zuzana Zajícová
Já se letos na houby nedostala... moc hezké fotky.
Jarmila Fialová
Už dlouho jsem nečetla tak ošklivý komentář jako tu napsala Vanda. Rozhodně s ní nesouhlasím.
Šárka Bayerová
Naďo, moc hezké fotky, obzvlášť muchomůrka je jak vymalovaná. Líbí se mi prostý a milý popis dopoledne(?) v místech, které máš ráda. Kdybych byla zavistivá, tak bych záviděla ty houby... :-)
Šárka Bayerová
Proč až taková kritika, Vando? Jde o prostý popis zážitku v lese a na oblíbených místech. Na konci je navíc hezké přání nám všem. I to o autorce něco vypovídá... :-) Už jsem tu četla o hodně horší články a nikoho to nepřekvapilo, naopak se všeobecně sypala chvála...
VANDA Blaškovič
Tak tento článek se opravdu nepovedl…. vidí to se mnou i více lidí? Případně se mohu vyjádřit konkrétněji. Autorka na článek několikrát upozorňuje v Redakci. Docela jsem se těšila, ale prázdný a nicneříkající text je pro čtenáře, bohužel, ztráta času.
Anna Potůčková
Tak jsi se Nado také dočkala. Já chtěla jít dnes, ale nějak cítím, že na mě něco leze, tak jsem zůstala doma a kurýruji se paralenem a teplým čajem s citronem. Zdraví je přednější.
Alena Velková
U nás na chalupě už taky rostou. Nejfotogeničtější jsou ale mochomůrky. Také je ráda fotím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 40. týden

Kočky a psi, domácí mazláčci, které milujeme. Ale jak známe dobře jejich rasy a vlastnosti? Na to může odpovědět kvíz tohoto týdne.