Halloween u nás
Všechny fotografie: Michaela Přibová

Halloween u nás

5. 11. 2025

V sobotu  se u nás na vesnici konala oslava Halloweenu. Obec pozvala všechny na lampiónový průvod spojený s maskami a vyzvala k soutěži na vytvoření dýní. Sraz byl ve 16.45h. Jelikož jsme nikdy takovou oslavu ve velkém neviděly, tak jsme vyrazily. Průvod začal skupinkou nejmenších dětí s Bílou paní.

vyzdoba-hrobu.jpg

odpocivej-v-pokoji-rip.jpg

Pak následovala skupina starších dětí, které vedla Smrtka,  spolu s dospělými.

smrtky.jpg

Strašidelný průvod byl dlouhý 1,5 km. Cestou jsme potkávali kotlivce vylézajících z hrobů, či kvílejících a povykujících.

pred-domem-1.jpg

Walking zombie area

KUK

Bavily se nejen děti, ale i dospělé. Celá akce byla zakončena zvolením nejkrásnější dýně. Procházka byla velmi hezky a zábavně připravena. Cestou se i my starší pozdravili se známými a prohodili pár slov. Dalo by se říci, že obec touto zábavnou formou spojila lidi bez rozdílu věku. Za to jim patří veliký dík.

Halloween města a obce svátek
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Pěkný článek, vnučkám by se to líbilo...
Daniela Řeřichová
Míšo, díky za hezkou fotoreportáž. Je fajn, že jste se, sestřičky, pobavily a potěšily. Je fajn, že žijete v místě, kde se lidé dokáží domluvit na společných akcích. Je fajn, když se neřeší, co je nebo není importované, protože důležité je, aby si lidé navzájem dělali radost. My jsme s mužem a vnoučaty prožívali krásné společné aktivity ve vesnici, kde jsme měli 18 let chalupu. Jo, a už na základce jsme po brigádách v Modřanech vydlabávali cukrovou řepu a vkládali do ní svíčky.
Daniela Lender Chaloupková
Paní Dagmar V. (6:30), ohledně Valentýna s Vámi naprosto souhlasím . Myslela jsem to jinak. Není nad každodenní projevy lásky. Ale tak, jako se na 1. máje líbáme pod třešní, tak si lásku vyznáváme i na Valentýna. Protože, jak jsem napsala, lásky není nikdy dost :-) Míšo, ještě jednou díky za počtení krásné fotky :-)
Šárka Bayerová
Krásné fotky, hezký článek, ale... I když máme všichni kapku keltské krve v žilách, svátek náš není. Chápu, že děti jsou nadšené, ale (zase :-))... Prostě v tom lítají hlavně prachy. A k tomu ještě ty dýně! Ač jsem s nimi prožila kus života v Peru a v Mexiku a mám je doma indiánsky malované, do Čech mi nepasujou. Chybí tradice. Já osobně bych je tu pěstovala jen kvůli jejich květům a polévce z nich, kterou miluju. Dýňové polévce dýně jsem nikdy na chuť nepřišla. Ani v Mexiku. A že ji tam teda uměli! Prostě tam tradice je...
Dagmar Vargová
Díky za "průkopnický" článek a hezké fotky. Chápu, že spousta lidí Halloween "nemusí". Mně vůbec nevadí. Jako dítě jsem mívala hrůzu z kostlivců, bála jsem se smrťáků s kosou apod. (hodně k tomu přispěly Andersenovy pohádky s děsivými ilustracemi ve staré knize, kterou jsme měli doma, už jsem o tom psala víckrát). A právě Halloween tu úzkost a strach jakoby zmírňuje a téma smrti ukazuje z jiného úhlu. Neumím to lépe vyjádřit... zkrátka je lepší se "skamarádit" se všemi těmi příšerkami, než z nich mít děs a noční můry. A celou tu záležitost brát jako slavnost a vzpomínku na zesnulé - jak o tom psala Šárka B. ve skvělém článku o tradici v Mexiku. Já zase neuznávám svátek Valentýna, všechny ty kýčovité suvenýry, srdíčka, plyšáky se srdíčky... je to vyloženě komerční záležitost. Láska se má projevovat v každodenním životě a ne se obdarovávat "na povel" při svátku zamilovaných. Je to pouze můj názor a ještě jednou, Míšo, díky za tento příspěvek :-).
Daniela Lender Chaloupková
Míšo, díky za skvělý článek a úžasné fotky :-)) Je výborné, že jste si to všichni užili :-)) Musím přiznat, že je tento svátek naprosto mimo můj akční rádius, ale Váš popis se mi moc líbí. Z novodobých importovaných svátků jsem vzala na milost jen Valentýna, protože lásky není nikdy dost :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden

Slavné osobnosti světových dějin. Jak dobře je znáte? To prozradí vědomostní kvíz tohoto týdne.