Arytmie
Ilustrace: Pixabay

Arytmie

6. 11. 2025

Mé srdce ve dne i v noci

klopýtá,

klidného rytmu se stále

nechytá.

Jak kůzle pobíhá, vesele

skotačí,

asi by z hrudníku vyběhlo

nejradši.

V ohradě jeho dobře se

necítí,

je omezeno jak skřivánek 

na niti.

Na ně se nehněvám, moc jsem je

honila.

Jen bych ho ještě nerada

ztratila.

❤️

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Jani ♥♥♥
Soňa Prachfeldová
Jani, přeji ti zlepšení, mě také 2x vezla rychlá, vysoký tlak. Tep mi litá dost často. Nepřispívá to ke klidu, Jani držím pěsti.
Anna Potůčková
Jani moc Ti přeji, aby příště básen měla jiné a lepší verše. Verše, které budou mít jiný význam, než mají dnes. Tvé srdíčko at se zklidní, a má ten správný rytmus
Miloslava Richterová
Paní Jano, báseň je krásná, přeji Vám zlepšení zdravíčka, klid a pohodu, držím palce :-)
Naděžda Špásová
Jani přeji tobě a hlavně tvému srdce klid a pohodu a hlavně štěstí, protože, když je štěstí tak je i zdraví. :-)
Iva Bendová
Ad 12:19 - to je metoda k řešení potíží s usínáním, docela dobře funguje. Většinou musím ten cyklus zopakovat a po chvíli většinou broudobrou... Ad 13:23 - tak to je.
Jiří Buzický
Myslím si, že metodou 4-7-8 se arytmie, natož fibrilace nezklidní. To může fungovat tak maximálně při tachykardii po námaze, či leknutí. Pokud dojde k poruše vedení vzruchu, je potřeba řešit medicínsky farmakologicky, či kardioverzí elektrickým výbojem, nebo kardiochirurgicky.
Dušan Brabec
Doporučuji dechovou techniku 4–7–8. Pomáhá zklidnit nervový systém, snížit krevní tlak a upravit srdeční rytmus. Začíná úplným výdechem ústy do prázdna. pak se po dobu 4 vteřin nadechne nosem, na 7 vteřin se zadrží dech a následně se 8 vteřin pomalu vydechuje ústy (klidně se zvukem). začíná se 4 cykly a ustálí se vše na 8 cyklech. Takto se aktivuje parasympatikus - „brzdový“ nerv srdce.
Alena Velková
Přeji rychlé zlepšení❤️
Jiří Buzický
Předminulý týden prudce, rozběhlo se moje srdce, a že brzdit nechtělo, do IKEMu muselo. Tam jsem dostal k ránu, elektřinou ránu. A co ještě dodat k tomu? Odešel jsem poté domu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden

Slavné osobnosti světových dějin. Jak dobře je znáte? To prozradí vědomostní kvíz tohoto týdne.