Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Iva Bendová
12.12.2025 17:50
Vědomé dýchání nazývám jogínské, správně je asi jógové. Každopádně je to nástroj k ovládnutí mysli, ke snížení stresu a k zlepšení celkového zdraví. Co uvádí Míša 4 - 7 - 8 používám k lepšímu usnutí, stačí mi obvykle 2x a zívám už po prvním. Míša s Ingrid jsou z mého pohledu rekordmanky a nevěřím, že jsou pod věčnou tíhou :-) To jim "pránajáma" nedovolí ;-) Zdravím vás, děvčata, ráda jsem vás viděla na čerstvých fotkách :-) :-) I ostatní, co poznám podle těch profilových. Vida - báseň o tíze a pěkná diskuze.
Michaela Přibová
12.12.2025 17:20
V každém případě je to Šárko nádherná rada. My dýcháme 4 - 7 - 8 tj. nádech - zadržení - výdech. Po dvacáté přijde někdy i inspirace :-)) Paní Jano /12:39/ : ještě mi až tak stáří ve své obnažené podobě tolik netíží, tak se budu snažit básnit :-))
Michaela Přibová
12.12.2025 15:32
Děkuji vám všem za krásné příspěvky. Moc mi potěšily.
Šárka Bayerová
12.12.2025 15:32
Jen upřesňuji: nevím, jestli je ono níže popsané (ad Iv. Ben.) dýchání jogínské, ale radila jsem je konkrétně někomu na FYZICKÉ problémy. Také je nutno mezi růží a sfoukávání svíce počítat do pěti. Ano, zklidňuje rozrušený dech, ale nevím, nevím, zda zabere u věčné tíhy z něčeho nebo z někoho... :-)
Jana Kollinová
12.12.2025 12:39
Není dobré na sebe brát tíži stinné stránky žití. Pokud Vás netíží stáří ve své obnažené podobě, tak vše co se kolem děje je jen inspirací pro básnění. :-))
Soňa Prachfeldová
12.12.2025 12:35
Míšo, nelze očekávat jen to dobro mezi lidmi, občas to chce, se otočit a nevnimat zlo. Vše nelze pochopit, natož vyřešit. Život máme jen jeden a ten se snažme žít jak nejlépe dokážeme.
Daniela Lender Chaloupková
12.12.2025 11:23
Míšo, nádherné verše ... Děkuji :-) Důležité je tou tíhou neupadnout a znovu se vzchopit. Mne kdysi tížili lidé, kteří se neustále přetvařovali a schovávali pod jakousi maskou. Dnes už se nad nimi maximálně ironicky pousměju .... ;-)
Iva Bendová
12.12.2025 08:45
Oprava ad 08:15 - s Ingrid /slepá po ránu :-o Omlouvám se.
Zdeněk Pokorný
12.12.2025 08:41
Krásná a tklivá báseň, současně povzdech. Děkuji.
Iva Bendová
12.12.2025 08:15
Míšo - na fotkách ze setkání působíte s Ingrit jako dvě půvabně kouzelná dvojčata s velkým charismatem. Snad je ta tíha tak tíživá jen občas /já měla včera těžkou "deku"... Jak někde dobře radila Šárka Bay. - "dlouze nadechnout vůni růže a dlouze a s citem sfoukávat svíci" /jogínské dýchání je skvělý průvodce do lehkosti bytí, alespoň na chvíli se odlehčiti ;-) Děkuji za chvilku k zamyšlení.
Načíst starší příspěvky