Zase se sejdem
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Zase se sejdem

30. 12. 2025

Zase se sejdem. Mám na mysli nejen letošní Vánoce, ale i mnoho dalších zážitků, které nás, vás, mě, čekají i v příštím roce. Vždyť proto si podáváme ruce, obejmeme se a říkáme si "na shledanou".

Začátek letošního roku byl pro mě velmi bolestný, smutný, najednou bylo vše poprvé bez něho. Poprvé jaro, poprvé léto, poprvé podzim, poprvé vánoce. Chybí všude. Život jde dál, neptá se, jak ti je a člověk ví, že musí zvednout hlavu, dát se do práce, opřít se o rodinu. A být vděčný za to, že  lásku prožil. Ta zůstává.

S dlouholetými kamarádkami jsme si prožily hezké jaro, léto i podzim. Na jaře v Třeboni, v létě v Klatovech a na podzim v Sušici. Nezapomenutelné dojmy z krásných míst naší země. Cestovaly jsme vlakem, autobusem, plavily lodí. Krásné. Koncem léta jsem byla ještě s vnoučkem v Nepomuku, v mém oblíbeném místě. Mezitím ještě akce s místním klubem, ať už zájezdy, nebo milé posezení. A moje rodina, vždy, když mám toulavou, se mi postará o moje pejsky, kocoura a kytičky. A potom zase jim to oplácim, v době jejich dovolených, i v době školních prázdnin. 

Chci také zmínit naše předvánoční hřejivé setkání v Praze. Pozdravit se, obejmout, podat si ruce. Není to báječné? A že stárnem? To jen život nám vrývá vrásky do našich tváří a připomíná, abychom využili čas nám daný a prožili jej, jak nejlépe umíme. Abychom vnímali sebe, vnímali přírodu a její půvaby, čtyři rocní období a jejich krásu i rozmary. Vždyť slunce svítí pro nás pro všechny.

A nadešel vánoční čas. Moje báječná rodina mě nenechala ve štychu a všichni jsme seděli u jednoho stolu. Krásný Štědrý večer pro nás pro všechny, který jsem zakončila koledami a modlitbou na Půlnoční. A pokorným přáním, abychom se ve zdraví sešli i příští rok. Neboť pro mě je ten nejsilnější zážitek v tomto roce být se svojí rodinou, čerpat v ní sílu a radost.

Bez minulosti není přítomnosti a bez ní by nebyla budoucnost. A vše, co člověka potká, ho povznese. Z chyb a nešťastných dějů se poučí, z krásných prožitků a dobrých vztahů čerpá sílu a lásku do dalších dnů. 

Zase se sejdem. V Novém roce 2026. S vámi, přátelé z i60, i s mými přáteli. Věřím, že rok 2026 k nám bude dobrý. 

Přeji vám a vašim rodinám zdraví, lásku, pohodu a se životem dobrou dohodu! ❤️ 

aktivní senioři Můj příběh Poslední soutěž 2025
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Soni, přejeme tobě, rodině a zvířátkům, krásný nový rok a myslím, že se v příštím roce sejdeme. Domluvíme se na jaře. :-)
Michaela Přibová
Soni, děkuji za krásný článek. Těším se na tvé moudré články v příštím roce. A stejně jako Blanka říkám, ať se ve zdraví sejdeme. A také se podepisuji pod všechno, co napsala Daniela.
Blanka Lazarová
Soni, podepisuji se pod všechno, co napsala Daniela. Tak ať se ve zdraví zase příští rok co nejdřív sejdeme. Carpe diem. :-)
Daniela Řeřichová
Milá Soňo, krásně jsi to napsala, jdeme dál, navzdory smutku a bolu, život je jen jeden a stojí za to žít naplno. Dobrý rok ve zdraví a v harmonii Ti ze srdce přeji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 1. týden

Co se událo v roce 2025 v Česku či ve světě? Právě o tom bude kvíz v týdnu, kdy se překlápí rok 2025 do roku 2026.