Vlčí úplněk
Ilustrační foto: Pixabay

Vlčí úplněk

5. 1. 2026

Když nastal lednový "vlčí úplněk", byl krásný, sníh ve světle měsíce jiskřil a vše kolem vypadalo tajemně. Obvykle mi úplněk nevadí, ale tentokrát jsem měla divný sen, naštěstí to nebylo o mně.

Trochu mi připomněl zápletku z filmu "Ženy v pokušení" a taky moudro o tom, že "všechno už tady někdy bylo." A byla jsem ráda, že už jsem tak stará, že mi zřejmě nic takového nehrozí, ale mám dojem, že asi ne dost stará na to, abych se nedožila toho, jak to, o čem  se mi v tom snu zdálo asi skončí. Takže jak to v tom snu bylo?

Po dvou předchozích vztazích se staršími muži si za tři roky poté, co opustila po úrazu svého manžela, pořídila několik krátkodobých vztahů. Když odcházela, křičela, že má život před sebou a "takhle", tedy s mrzákem, navíc ještě citově upjatým k místu, kde žije a taky k rodičům ona žít nechce a nebude.

No a tak si teď žije jinde a jinak. Už v loňském roce začala sebou na víkendy vozit dva chlapce ze střední školy. A s jedním z nich teď zřejmě žije. Její náctiletá dcerka je mu, samozřejmě doufám, že zatím snad jenom věkově, mnohem blíž než ona. Školu snad už prý loni dokončil a teď už je někde zaměstnaný. No aspoň že tak, jinak by to asi mohl být mnohem hrozivější příběh...

Hlavní hrdince ve filmu "Ženy v pokušení" poradila její matka, života si užívající kdykoli a s kýmkoli, že pokud o ní dvacetiletý chlapec stojí, má do toho jít po hlavě a užít si to, dokud to jde.

Jestli se hrdinka mého snu ptala své matky netuším, to tam nebylo, ale doufám, že si při své inteligenci dobře uvědomuje, že takhle mladému chlapci zákonitě časem dojde, že stejně staří kamarádi mají poněkud jiné zájmy, a to nejenom v nezávazných vztazích s mladými děvčaty. A nebo to tak nebude a čeká je za čas vztah, podobný tomu, co třeba mají Macronovi... Naštěstí oni snad nebudou, na rozdíl od francouzského manželského páru, všem tolik na očích a tedy i pro smích.

No zaplať pánbůh, že jsem se, trochu opocená, vzbudila a snad to byl jen sen. Ale kdoví...

Můj příběh sny vztahy a sex
Hodnocení:
(4.7 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Náš život, se nám to promítá ve snu, někdy nelze ani porozumět, jak píše K.G.Jung vychází z našeho hlubokého nevědomí a nějakým způsobem je to o nás.
Iveta Tomčíková
Dovolím si reagovat na kometnář paní Daniely L.Ch. Svěřila se mi kolegyně v práci, že dostala k 60tinám od manžela ten největší dárek. Našel si v práci 45 letou kolegyni a jí opouští. Nu..., i takoví jsou muži, ačkoliv by tomu některé ženy nevěřily. Tedy tak mi to příjde. :-) Jeho svědomí, kde myslíte Danielo že je? :-)
Anna Potůčková
Dost často mám sny o zemřelých z mé rodiny a moc často se mě zdá o mém příteli z mládí, se kterým jsem se po 2letech chození rozešla a který zemřel před 4 roky. Navštěvuji však jeho téměř 90ti letou maminku, v současné době je ale po pádu z podzimu v LDN.
Dana Straková
Děkuji všem za vaše reakce. O snech všichni víme, že nebývají úplně náhodné, že se nám v nich zobrazují často i věci nebo situace, na které bychom nejraději zapomněli. Někdy se nám vrací také to o čem si přemýšlíme a nenalézáme řešení, nebo to co nám v hlavě ať již kdysi dávno, nebo nedávno uvízlo. Paní Miloslava R. zřejmě četla některý z mých starších článků a ano, musím uznat, že má pravdu. Dneska už se snažím psát o veselejších příhodách, ale ten "vlčí úplněk" mě tentokrát zase dostal. Nezlobte se proto na mě, ale jsem ráda, že jsem se o to s vámi mohla podělit ...
Daniela Lender Chaloupková
Velice zajímavá úvaha ... sen nebo skutečnost? Jak píše Miloslava R. (5.1., 15:06), ona tuší, o koho se jedná .. Já tedy ne (naštěstí). Macronovi, ani jiné, zdánlivě věkově nesourodé, páry mi směšné nepřipadají. Je to jejich věc. Zaujalo mne něco jiného. A sice to, že jeden z partnerů, v tomto případě žena, opustí toho druhého jenom proto, že utrpěl úraz, je nemocný nebo starý apod. Co k tomu dodat .... Co takhle svědomí ....? Děkuji za otevření tématu :-)
Milan Pepo
S tímhle jsem se setkával často. Jsem bývalý voják. Nastoupili mladí poručíci, bydleli na ubytovně. Někde ve vinárně se seznámili se starší rozvedenou paničkou, často už s odrostlými dětmi. Po vinárně skončili u ní doma a bylo zaděláno. Po nějaké době se nastěhovali k ní. Ona měla v posteli mladého kluka, on měl po návratu ze služby nebo cvičení navařeno, vypráno. Desetiletý i víceletý rozdíl nebyl tak viditelný. Jenže ženy stárnou rychleji. Dnes po letech je potkávám a kolikrát vypadají jako matka se synem. Kluci jsou nešťastní, protože ženská se už vdávat nechtěla a děti taky ne. Někteří od ženské utečou, někteří si najdou bokovku a někteří prostě trpí. Takže za mne ne. Žena může být starší o rok, dva, ale třeba deset je už moc.
Zuzana Pivcová
Přitažlivost věkově výrazně nesourodých partnerů má často příčinu v absenci otce nebo matky. Některý chlapec je zase přitahován větší zralostí ženy. Některá starší žena je potěšena pocitem zdánlivě nekončícího mládí. A někdy je to vypočítavost. Vždy to nějak je a my nejsme v kůži nikoho jiného a vnímáme to jen za sebe.
Miloslava Richterová
Hezký obrázek, hezký nadpis, horší sen, asi vím, o kom byl :-)
Jana Šenbergerová
Naštěstí ne všechny sny se splní, ale jeden nikdy neví. :-)
Ingrid Hřebíčková
Mně se ve snu objevují mrtví příbuzní. S mamkou jsem třeba mluvila ve snu. A co se týká Macrona, tak to je mi úplně jedno. Ať si každý vybere věkový rozdíl, jaký chce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 2. týden

Na horách konečně napadl sníh. A tak než zase roztaje, dáme si kvíz o nejoblíbenějším zimním sportu - lyžování.