Naslouchání
Ilustrační foto: Freepik

Naslouchání

15. 1. 2026

Někdy loni v srpnu mě po roce a půl hezkého soužití opustila má přítelkyně. Nic mimořádného, děje se to dnes a denně. Hodně mě to sebralo. 

Dvě ženy jsem pochoval, ale tam zasáhla vyší moc. Tady to bylo rozhodnutí člověka, který tu pořád je (a doufám, že ještě dlouho bude) a to je jiné. Od doufání, že se vrátí, přes hněv, že mne opustila až po jakési méně bolestné smíření s faktem že už nikdy nebude.

Jsem nenapravitelný blbec. I přesto, že mě takto strašně ublížila, a já to chápu jako velkou křivdu, ne-li špatnost, protože mne vrhla do toho nejhoršího, co nás v pokročilém věku může potkat, a sice samoty, jsem jí chtěl udělat radost.

Často jezdím do Německa a vím, že má ráda jedny speciální jogurty. Tak jsem jí dva vzal a vážil 100 km cestu, abych jí je nechal v její práci. Setkat jsem se nechtěl a ani na to nebyl připravený. Co čert nechtěl, zrovna měla službu, a tak jsme se setkali.

Mimo poděkování za jogurty jsem se dozvěděl, že vypadám strašně, že jsem přibral a jiné lichotky. Zdržel jsem se opravdu krátce, ale padla zásadní otázka. Víš proč jsem tě opustila? (Při rozchodu pravila, že se rozhodla být raději sama, což do smrti nepochopím).

Na mou odpověď, že o tom již tři měsíce přemýšlím každý den a na nic jsem nepřišel, jsem dostal odpověď.

"Ne, že bys mě neposlouchal, ale tys mi NENASLOUCHAL!"

Tak nevím. Byl jsem šťastně ženatý jednou 25 a podruhé 17 let. Měl jsem i pár krátkých známostí. Mám nespočet chyb jako každý chlap. Ale "nenaslouchal"?

Holky, vy budete mít jistě hromadu vysvětlení, tak do toho.

muži vztahy a sex ženy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miloslava Richterová
Pusťte ji z hlavy, ať si najde vrbu :-) jinak jak píše paní Iva, nic není ztraceno :-) fandím Vám.
Iva Bendová
Těžko posoudit, co Vám, pane Tomáši, uniklo a bylo pro tu ženu zásadní. Jogurty to určitě nebyly. Když s námi někdo nechce být, nezbývá, než se s tím postupně vyrovnat a smířit, jakkoli je nám to třeba nesrozumitelné, jakkoli nás to nějaký čas hodně bolí. Ještě není všem dnům konec. Zkuste se zapojit v nějakém klubu seniorů. Vdovců je tam vždy méně než vdov a Vaše mysl potřebuje rozptýlit od jednostranného /promiňte/ umanutí jedním směrem. Žije to, co přikrmujeme, ať už je to dobře nebo ne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 3. týden

Tento týden si ve vědomostnéím kvízu můžete vyzkoušet, jak dobře znáte české herečky a herce.