Íčkařské setkání u Sázavy
Zámek Kácov. FOTO: Adam Zivner – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia

Íčkařské setkání u Sázavy

20. 1. 2026

Tak už je rozhodnuto. Letošní setkání příznivců portálu i60 se uskuteční v termínu 18.-21. května v obci Kácov na břehu řeky Sázavy. Projdeme se malebným údolím, vystoupáme na nedaleké vyhlídky a navštívíme hrad Český Šternberk a Zámek Zruč nad Sázavou.

Ubytování

Naše základna bude v hotelu Hubertus, který je součástí kácovského pivovaru. Milovníci piva budou tedy přímo u zdroje. Kapacita hotelu je cca 55 míst, jsou tu dvou, tří a čtyřlůžkové pokoje. Cena na noc s polopenzí je 1185 Kč na osobu. V případě většího zájmu máme předběžnou rezervaci i v sousedním Hotelu Kácov. I tam je možná polopenze, nicméně domluveno je to tak, že snídaně by byly v hotelech, kde budou lidé ubytováni a na večeře by se chodilo do hotelu Hubertus (ale je samozřejmě možné objednat si i v Hotelu Kácov obojí, snídaně i večeře). Večerní program (posezení, tradiční kvíz či jiné soutěže) by probíhaly na hotelu Hubertus. Hotely jsou od sebe vzdáleny 200 metrů.

Každý z účastníků si rezervuje ubytování sám, při objednání do kteréhokoliv z hotelů uvádějte heslo "i60", aby zaměstnanci hotelů věděli, že se jedná o naši skupinu, požádali nás o to. Vzhledem k tomu, že se našich setkání účastní i lidé na vozíčku či špatně chodící, prosím účastníky, kteří nemají problém s chůzí, aby si objednali pokoje v horních patrech hotelu Hubertus a nechali přízemí volná lidem, kterým dělají schody potíže. Kapacita obou hotelů je dostatečná i pro velkou skupinu. 

Do hotelů Hubertus či Kácov se dostanete vlakem. Blíže do hotelu je to z "Kácov zastávka" (další stanicí je Kácov), a to cca 600 m. 

Snímek obrazovky 2026-01-20 v 14.24.07.png

WhatsApp Image 2026-01-20 at 14.48.01.jpeg
FOTO: Anna Rašková

pivovar-web-1.jpg
FOTO: Pivovar Kácov

Program

Ten teprve budeme tvořit, nícméně bude podobný jako u předchozích setkání, tzn. výlety a návštěvy hradů a zámků. Z výletů se jistě můžete těšit na Čertovu vyhlídku, podívat se můžeme ke zřícenině hradu Kácov či Kapli Nejsvětějšího Srdce Ježíšova. V blízkosti je také arboretum a meditační zahrada. Vláčkem se přemístíme na Hrad Český Šternberk, další den na Zámek Zruč nad Sázavou. Přímo v Kácově je také zámek, nyní v opravě, možná, že v květnu již bude zpřístupněn. Určitě se však podíváme, jak se vaří pivo. Konkrétní program, včetně časů prohlídek a okolí, budeme ještě upřesňovat v průběhu jara. 

Takže, pokud máte zájem o setkání ve dnech 18.-21.května 2026, rezervujte si ubytování telefonicky zde:

Hotel Hubertus, https://www.hubertus-hotel.cz/kontakt/, tel: 737 053 845
Hotel Kácovhttps://hotelkacov.cz/kontakty/, tel: 724 134 683

Do komentářů k tomuto článku pak prosím uveďte, kdo se přihlásil a v jakém počtu, abychom měli přehled o tom, kolik čtenářek a čtenářů se akce zúčastní.

Tak na viděnou v Kácově!

i60.cz
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.7 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Tak jsem zjistila, že z Prahy je přestup v Čerčanech.
Vlasta Ledlová
Mám zarezervovaný pokoj pro jednu osobu .
Jitka Hašková
Telefonicky jsem právě rezervovala dvoulůžkový pokoj v Hotelu Hubertus pro sebe a Martinu Růžičkovou,
Alena Tollarová
Telefonicky jsem nám právě zarezervovala dvoulůžkový pokoj v hotelu Hubertus.
Ingrid Hřebíčková
Rezervovala jsem dvě osoby dvoulůžkový pokoj v hotelu Hubertus.
Jan Raška
Prosím na to heslo při rezervaci nezapomínejte, paní mi kvůli tomu volala.
Libuše Křapová
.... postelemi.... !
Libuše Křapová
Tak hlásím přihlášené dvě osoby. Ale protože jsem zbrkloň a zmatkař, tak jsem samozřejmě nezadala heslo. Pro jistotu jsem rezervovala znovu s vysvětlující poznámkou. Takže doufám, že pokoj se dvěma pokoji budeme mít aspoň jeden :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 4. týden

Česká populární hudba. Jak dobře ji znáte? To si můžete v průběhu tohoto týdne otestovat v našem vědomostním kvízu.