Íčkařské setkání u Sázavy
Zámek Kácov. FOTO: Adam Zivner – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia

Íčkařské setkání u Sázavy

20. 1. 2026

Tak už je rozhodnuto. Letošní setkání příznivců portálu i60 se uskuteční v termínu 18.-21. května v obci Kácov na břehu řeky Sázavy. Projdeme se malebným údolím, vystoupáme na nedaleké vyhlídky a navštívíme hrad Český Šternberk a Zámek Zruč nad Sázavou.

Ubytování

Naše základna bude v hotelu Hubertus, který je součástí kácovského pivovaru. Milovníci piva budou tedy přímo u zdroje. Kapacita hotelu je cca 55 míst, jsou tu dvou, tří a čtyřlůžkové pokoje. Cena na noc s polopenzí je 1185 Kč na osobu. V případě většího zájmu máme předběžnou rezervaci i v sousedním Hotelu Kácov. I tam je možná polopenze, nicméně domluveno je to tak, že snídaně by byly v hotelech, kde budou lidé ubytováni a na večeře by se chodilo do hotelu Hubertus (ale je samozřejmě možné objednat si i v Hotelu Kácov obojí, snídaně i večeře). Večerní program (posezení, tradiční kvíz či jiné soutěže) by probíhaly na hotelu Hubertus. Hotely jsou od sebe vzdáleny 200 metrů.

Každý z účastníků si rezervuje ubytování sám, při objednání do kteréhokoliv z hotelů uvádějte heslo "i60", aby zaměstnanci hotelů věděli, že se jedná o naši skupinu, požádali nás o to. Vzhledem k tomu, že se našich setkání účastní i lidé na vozíčku či špatně chodící, prosím účastníky, kteří nemají problém s chůzí, aby si objednali pokoje v horních patrech hotelu Hubertus a nechali přízemí volná lidem, kterým dělají schody potíže. Kapacita obou hotelů je dostatečná i pro velkou skupinu. 

Do hotelů Hubertus či Kácov se dostanete vlakem. Blíže do hotelu je to z "Kácov zastávka" (další stanicí je Kácov), a to cca 600 m. 

Snímek obrazovky 2026-01-20 v 14.24.07.png

WhatsApp Image 2026-01-20 at 14.48.01.jpeg
FOTO: Anna Rašková

pivovar-web-1.jpg
FOTO: Pivovar Kácov

Program

Ten teprve budeme tvořit, nícméně bude podobný jako u předchozích setkání, tzn. výlety a návštěvy hradů a zámků. Z výletů se jistě můžete těšit na Čertovu vyhlídku, podívat se můžeme ke zřícenině hradu Kácov či Kapli Nejsvětějšího Srdce Ježíšova. V blízkosti je také arboretum a meditační zahrada. Vláčkem se přemístíme na Hrad Český Šternberk, další den na Zámek Zruč nad Sázavou. Přímo v Kácově je také zámek, nyní v opravě, možná, že v květnu již bude zpřístupněn. Určitě se však podíváme, jak se vaří pivo. Konkrétní program, včetně časů prohlídek a okolí, budeme ještě upřesňovat v průběhu jara. 

Takže, pokud máte zájem o setkání ve dnech 18.-21.května 2026, rezervujte si ubytování telefonicky zde:

Hotel Hubertus, https://www.hubertus-hotel.cz/kontakt/, tel: 737 053 845
Hotel Kácovhttps://hotelkacov.cz/kontakty/, tel: 724 134 683

Do komentářů k tomuto článku pak prosím uveďte, kdo se přihlásil a v jakém počtu, abychom měli přehled o tom, kolik čtenářek a čtenářů se akce zúčastní.

Tak na viděnou v Kácově!

i60.cz
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.7 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ingrid Hřebíčková
Alenko 19:16 já jsem jim taky napřed psala a pak napsal Honza, že kdo může, ať uvolní přízemí těm, co hůř chodí, tak jsem ještě po napsání volala do hotelu, že bych chtěla doplnit, že my dvě můžeme do vyšších pater a recepčí mi řekla, tu rezervaci ještě u sebe nemá, ale že si to tam doplní. Takže písemné rezervace ještě do recepce nedošly.
Alena Velková
Mě zatím neodepsali, tak asi budu mít smůlu.
Anna Potůčková
Telefonicky zarezervovaný 2lůžkovÿ pokoj v přízemí v hotelu Hubertus
Hana Polednová
Telefonicky zarezervován pokoj v hotelu Hubertus: Polednová, Heulerová, Dejmková
Daniela Řeřichová
Přihlašuji sebe v počtu jednoho kousku a již mám rezervováno. Těším se na všechny a na všechno. :-)
Blanka Lazarová
Telefonicky jsem rezervovala třílůžkový pokoj - Blanka, Eliška, Anička Č. v hotelu Hubertus. :-)
Zuzana Zajícová
Jupííí! Mám zarezervovaný pokoj v hotelu Hubertus, moc se těším! Honzo, díky za organizaci.
Hana Rypáčková
Hubertus odmítl Elu, domlouvala jsem se s hotelem Kácov, že to snad půjde..Když tak je tam i apartmán, kde psa berou..
Soňa Prachfeldová
Objednán dvoulůžkový pokoj, Prachfedová, Tandlerová. Děkuji za nastíněný krásný program a těším se na všechny a na všechno.
Vlasta Ledlová
Omylem jsem se dotkla hodnocení. Samozřejmě dvě hvězdičky neplatí. *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 4. týden

Česká populární hudba. Jak dobře ji znáte? To si můžete v průběhu tohoto týdne otestovat v našem vědomostním kvízu.