Turistická - středeční
Ilustrační foto: Freepik

Turistická - středeční

11. 2. 2026

Protože chodíme na vycházky každou středu, nazval jsem tuto básničku Turistická - středeční.

Když ráno tě nic nebolí,
tak čeho by ses bál.
Ptáci venku zpívají
a my šlapeme dál.
Kdo se bojí vodou jít,
ten ať doma sedí.
Obloha a křídla ptačí
nad obzorem letí.
Uvidíš tu nádheru
a lesy kolem nás,
ty kopce, modrou oblohu,
všude, kam se podíváš.
Kdo těm slovům nerozumí
a vymlouvá se na věk,
ten to stejně nepochopí,
to není náš člověk.
Svý starosti hoď za hlavu
a batoh na záda,
jen seber svoji odvahu
a hurá za náma.
Ani slova k tomu nejsou třeba
je však nutná volná středa.

Moje poezie
Autor: Zdeněk Hart
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
květa Bělová
Miluji moc procházky lesem, děkuji za nádhernou báseň.
Dana Straková
Díky za básničku, mám ráda dlouhé procházky, ale chodím sama a jak už jsem na sebe kdysi prozradila, tu samotu v přírodě si neskutečně užívám.
Daniela Lender Chaloupková
Zdeňku, paráda :-)) Jak verše, tak vycházky. Jedna z výhod lidí, kteří nic nemusí, a mohou (téměř) všechno :-))
Ingrid Hřebíčková
Pěší turistika a básně jsou obě moje veliké lásky. Vy jste je spojil dohromady. Moc se mi báseň líbí. Děkuji.
Iva Bendová
Roztomilé :-) Děkuji za chvilku, kdy se usmívám :-) Jak ráda bych šla na výšlap...
Jana Šenbergerová
"Vesele, jen vesele život musíš brát. Vesele vstát z postele, vesele jít spát." Toto říkadlo z dětství se mi vybavilo z paměti po přečtení vaší básničky. Chůze patřila k mým oblíbeným činnostem. Teď mi moc chybí. Naštěstí mám na co vzpomínat a pořád ještě mohu být ráda, že dojdu, kam potřebuji. Díky. Dobře jste mě naladil. Při žehlení si aspoň v duchu projdou některou ze svých oblíbených tras.
Michaela Přibová
Také chodím ráda ven. Krásně popsaný pocit. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden

Přes silnice, řeky, údolí. Kamenné, dřevěné, betonové. Známé i méně známé. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne jsou "Mosty"