Teplo, Bavorsko a jiné radosti
FOTO: Tomáš Körber

Teplo, Bavorsko a jiné radosti

13. 2. 2026

Dnes mě dodělali nové ústřední topení, které nahradí žroutské akumulačky. Tak na wc, v koupelně a kuchyni už nebudu mít 5 stupňů. Lahoda. Ještě se ladí elektrický kotel a jednotlivé radiátory, ale už teď je zřejmé, že to bude mnohem ekonomičtější, ovladatelnější a celkově prostě příjemné a komfortní. Ovšem ten binec je fenomenální.

Dojde i na nové obklady v koupelně a wc, jen se nemůžu rozhodnout nad typem a designem. Školu na to mám, tak se s tím snad se ctí poperu (už mě zas do toho nějaká chce kecat).

Také autíčko dostalo nový plechový kabátek a lak, takže hladce prošlo STK. Za měsíc mě bude 70, a tak jsem musel i na své "stk" k paní doktorce. Byl jsem poslechnut, proklepán, všeobecně prozkoumán a zhodnocen. Byl jsem uznán schopným k řízení motorového vozidla, dokonce i s hlavou, co mám.

Vytvořil jsem grupu z kamarádek a pojedem do Německa na nákupy. Vypustím je do nákupního centra s oděvy. Nějak to snad přečkám. Odměnou bude dvoudenní pobyt v bavorském Norimberku, resp. jeho předměstí se starými hrázděnými domy ve Schwabachu. Uposlechnu Vaše rady. Jogurty jen pro sebe!

Jen tělo nějak stávkuje. Zase na kapačkách v nemocnici a celkem bez kýženého efektu. Díky neustálým práškům na bolest dost pochybuju, že mám  ještě nějaká játra. Nejhorší - možná nejlepší, jsou výsledky všemožných vyšetření - negativní! Někdy mám pocit, že jsem si to, že se nemůžu hnout, asi vymyslel. Možná, že to vyřeší nový fenomén, co mě tak nějak vpadnul do života. :-D

Pozoruji kapky léčivé
vlasy už dávno šedivé
kapou si jedna za druhou
osud si hraje s náhodou
ta s úsměvem přichází
a mě to pomalu dochází
že se konec odkládá
a tak jako za mlada...

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Také jsem měla plány, jak si užiji penzi. Ale, artróza je potvora, užívám si hlavně Brufen a hůlku.
Daniela Lender Chaloupková
Pane Tomáši, vypadá to, že máte "hedvábné starosti", tak gratuluji :-)) Dobrou chuť k jogurtům, a to tělo se časem také trochu umoudří. Držím palce :-)) a děkuji za sdílení. Závěrečné verše jsou neuvěřitelně vtipné :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden

Přes silnice, řeky, údolí. Kamenné, dřevěné, betonové. Známé i méně známé. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne jsou "Mosty"