Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Ludmila Černá
24.2.2026 13:58
Smekám před vaší schopností zveršovat adopci kočičky. Přimlouvám se za kastraci co nejdřív. Nedivila bych se, kdyby už byla březí. (Natržené ucho). Pak u vás zůstane stoprocentně. Taky jsem měla takovou, Lízinu. Údajně měla antikoncepci. A taky byla hubená. Měla jsem radost, jak hezky přibírá. Když mi došlo, že čeká koťata, už jsem ji nechtěla trápit kastrací, nebyl jí ještě rok. Porodila 5 koťat, porod měla dost špatný, přežila tři. Určitě jste s ní jela na veterinu, když máte doma dva kluky. Jistota je jistota. Jinak mi, když kočky nežerou, fungují drůbeží játra a nebo syrové hovězí. Raději mleté. To baští i bezzubé kočičky.
Soňa Prachfeldová
23.2.2026 09:41
Palec nahoru, kočička věděla, kde zakotvit.
Daniela Lender Chaloupková
22.2.2026 22:03
Paní Marie, moc děkuji za odpověď. "Želvičky" jsou povahově velice specifické. Velice mazlivé, ale oproti jiným plemenům i hodně hlasité, např. si mňoukáním vyžadují pozornost. Rády jsou středem dění, ale mnohem více než ostatní. Dávají prostě svému okolí najevo, že jsou "jiné". Ta Vaše bude možná výjimka tím, že je nalezenec. Ale pokud ve vaší smečce zůstane, její geny se třeba projeví. Moc vám všem držím palce a ještě jednou děkuji :-)
Marie Měchurová
22.2.2026 21:29
Paní Danielo, chování má zvláštní - je taková apatická, neprojevuje žádné emoce. Přestože je hubená, tak je mlsná. Už ale roste do krásy, srst se začíná lesknou. Dnes poprvé při pochování předla. Jestli s jarem neuteče, necháme ji vykastrovat.
Daniela Lender Chaloupková
22.2.2026 20:03
Paní Marie, Vaše Rampepurda má ojedinělé želvovinové zbarvení, tak se pokuste svým šlechticům vysvětlit, že je to pro ně vlastně čest, že si vybrala vaši rodinu :-)). Docela by mne zajímalo, zda má i specifické chování, kterým se želvovinové kočky vyznačují. Máte můj obdiv a děkuji - nejen za možnost přečtení :-))
Martina Růžičková
21.2.2026 18:31
Rampepurda měla veliké štěstí, že ji osud zavedl právě k vám... :-) Moc hezká básnička. :-)
Irena Mertová
21.2.2026 15:51
Kočky se mají dobře... hezké fotky a básnička. :-)
Libuše Heulerová
21.2.2026 14:46
Našla dobrou rodinu....ví kde se bude mít dobře...
Blanka Lazarová
21.2.2026 12:20
Rampepurda ví, kde jí bude dobře. :-)
Naděžda Špásová
21.2.2026 10:28
Hezky napsané, u vás se Rampepurda bude mít určitě moc dobře, tak ať se vám všem dobře daří. :-)
Načíst starší příspěvky