Tajemství životní lekce
Ilustrační fotografie: Šárka Bayerová

Tajemství životní lekce

15. 3. 2026

AI: Epigram je krátká, úsečná satirická nebo reflexivní báseň, která vtipně a kousavě pointuje společenské či lidské nešvary.

Díky za životní lekci,

co k vám přijde od blbečka!

Nepřinese infekci,

je to jenom TEČKA

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Tečka a šmytec.
Marie Měchurová
Krátké, ale výstižné...
Jitka Caklová
Karel Havlíček Borovský: "Ecclesia militans. Proti církve protivníkům, bezbožným akatolíkům, vydal pater Rožeň podlé zvyku, na sto arších ostrou polemiku: V tuhé vazbě s kovanými rohy, všem kacířům může přetlouc nohy." * "Pomněnky. Kdykoli slyšívám hlásat Rožně kázání nějaké: Vždycky si vzpomínám, že Bileamův osel mluvil také." * "Rožeň - Samson. Pater Rožeň zápalem hrdinským slouží papeži a Římské víře, jako Samson proti Filištinským bouří s kazatelny na kacíře. Jako Samson svatou církev brání, jako pravý Samson – oslí skraní." * "Důkazy subjektivní. Ač jsem křesťan, nevěřil jsem předc, že kdy bude jeden ovčinec. Ale když jsi ty měl přístup k dvěřím, Kozle Rožni! již i tomu věřím." Pomněnky
Jana Kollinová
Epigram je skvělý a zaujal mě natolik, že jsem si vzpomněla na Jana Wericha a jeho rčení o hlouposti. Řekl, že "blbec je nakažlivý," což není váš případ, cituji "Je to jenom TEČKA." Jen tak dál! :-)
Jiří Dostal
:-) Že by tajnosnubná samonákaza? Dávno již tomu, co AZ Magazín 69 uveřejnil s nahulajdou mou cosi jako xenii "Milá dívko nebo hochu/ z kterýkoliv avenue?/ jsi-li blázen aspoň trochu,/ tak jsme duše spřízněný " Takhle by mi to šlo, paní ŠB... :-) :-)
Šárka Bayerová
:-) ...poselství? Žádné. Pouze konstatování. :-) Je to JEN epigram. :-) Znovu díky za přečtení ☆
Jana Šenbergerová
Ani já se nesměju, protože poselství tohoto epigramu nerozumím. ???
Šárka Bayerová
Děkuji! :-)
Jitka Caklová
Nevím, mně to moc k smíchu není.
Daniela Lender Chaloupková
Šárko, tak to je naprosto neskutečně přesné a výstižné :-)) Takových mudrlantů, kteří neustále ostatním udílejí "lekce", jsou mezi námi mraky :-)) Nejen celou neděli se budu mít čemu smát, díky :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Uplynulou sobotu byly uděleny ceny filmové akademie Český lev. O českém filmu bude i vědomostní kvíz tohoto týdne.