Eliška Murasová
27.4.2020 16:24
Srdce s rozumem by si měly být alespoň na dohled. Jani, pěkné zamyšlení!
Zdenka Soukupová
27.4.2020 14:16
No jo, logika. Zní to jednoduše. Ale když si postaví hlavu jednou srdce, jednou rozum, tak jde veškerá logika stranou. Článek je moc hezký.
Marie Doušová
27.4.2020 14:07
Zajímavé zamyšlení a krásný obrázek. Někdy člověk potřebuje myslet rozumem a někdy je potřeba zapojit i srdce. Když se tak pěkně drží za ruce je to fajn.
Jitka Caklová
27.4.2020 14:01
Ještě dodám, když mě dřív bolelo koleno, tak mi rozum velel, logicky jít k doktorovi. Dnes, když mě zabolí, tak srdce/duše napoví a díky tomu, po všech bolestech, které jsem kdy protrpěla, jsem řadu let nepotřebovala prášek proti bolesti.
Jitka Caklová
27.4.2020 13:52
Jano, hezky napsáno, nicméně mám logiku spojenou spíše s matematikou a životní praxí, možná s představivostí. Když jsem měla v učení, ve druhém ročníku nakreslit Habemfu, stroj na dělení těsta a vytváření klonků na bílé pečivo, který jsem v praxi nikdy neviděla, těch kroužků, menších či větších koleček, teček, jako středu hřídelek, hrůza! Když jsem ho pak viděla v praxi, tak každé kolečko, tečka, mělo svoji logiku. "Srdce", respektive duši v návaznosti na jednotlivé orgány, tedy i na srdce vnímám spíš v souladu, nebo nesouladu, tam u mě logika nefunguje, ale i já se mohu mýlit :-)
Jan Zelenka
27.4.2020 13:32
Ne vždy je dobré řídit se logikou věcí. Člověk se pak stává robotem. Rozum, cit i logické myšlení, mají v našem životě svou roli a ne vždy dokážeme vystihnout, co raději použít. Pěkná úvaha.
Anna Potůčková
27.4.2020 13:10
Hodně zajímavá úvaha. Někdy člověk logicky přemýšlí a koná a stejně pak někdo řekne, že to nemá žádnou logiku. Záleží na úhlu pohledu...…..
Jana Kollinová
27.4.2020 11:41
Zajímavá úvaha. Znám ten pocit, kdy mnou darované srdce u obdarovaného nepřežilo, zůstal jen chlad a prázdnota. Znám ten pocit, kdy se mezi rozum postaví nejen srdce, ale i cit a vše se najednou propojí, zmutuje a zůstane jen smysl pro povinnost.
Věra Ježková
27.4.2020 09:45
Jani, moc hezké zamyšlení. Líbí se mi výraz logika srdce. Myslím, že mnozí jen tu svou logiku mají za jedinou. Při zkoušce z logiky na VŠ se mě snažil zkoušející přesvědčit, že když umím myslet logicky v jazyce, musím umět myslet logicky i v matematice. Neumím. Dal mi za jedna.
Irena Mertová
27.4.2020 09:13
Hezký článek, tak ať vám Jano obojí vydrží ještě hodně hodně dlouho :-)
Načíst starší příspěvky