Hořčice se vyrábí ze semínek rostliny z čeledi brukvovitých - skupiny rostlin působících proti rakovině. Hořčičné semínko doopravdy obsahuje složky, které podle studií mohou potlačit růst rakovinných buněk.
Hřejivý efekt hořčice ulevuje od překrvení, takže byla tradičně používána k přikládání na hruď (hořčičné placky). Stejně jako kajenský pepř má při zevním použití schopnost odčerpat nervovým buňkám substanci P, látku přenášející signály bolesti do mozku. Hořčičné obklady také zvýší prokrvení prstů u osob s Raynaudovou chorobou, oběhovým onemocněním doprovázeným nepřirozeným proběláváním až modráním prstů v chladném počasí.
O hořčici se také říká, že stimuluje chuť k jídlu zvýšením tvorby slin a trávících šťáv. Špetka hořčičného prášku přidaná do koupele nohou pomáhá zničit plísně při tzv. atletické noze.
Ale pozor, hořčičného semínka nejezte příliš mnoho, ani více než 1 lžičku hořčičného prášku, protože semínka mají silně projímavé účinky, zatímco prášek vyvolává zvracení.
Z knihy JÍDLO LÉČÍ
		Hořčice
7. 6. 2013
		DISKUZE
		
			
			
				
		
            
					
		
	
				Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		
					Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit 
				
			Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
 - Nejnovější komentáře k vašim článkům
 - Nové vzkazy od přátel
 - Nové žádosti o přátelství
 
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
 portál i60 nabízí.
		
	
		Aktuální soutěže
		
	 
			
		
			
    
	
	
			Kvíz i60 - 45. týden
			
	
			Slavné osobnosti světových dějin. Jak dobře je znáte? To prozradí vědomostní kvíz tohoto týdne.
		AKTUÁLNÍ ANKETA 
	
Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?