Sladký toast nebo ovesná kaše posypané skořicí chutnají tak dobře, že je těžko uvěřit v nějakou zdravotní prospěšnost tohoto nenápadného hnědého prášku. Ve skutečnosti ale jde o jedno z nejmocnějších léčivých koření. Skořice se nejvíc proslavila svou schopností zlepšit hodnoty hladiny cukru u osob s cukrovkou. Některé z jejích přírodních složek zlepšují účinek inzulinu. Nedílná součást jablečného závinu dokonce může předcházet vzniku krevních sraženin, což je obzvláště důležité.
Stejně jako řada dalších druhů koření má i skořice antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ukázalo se, že se kromě jiných vypořádá s bakterií E coli. Výzkumníci dokonce objevili, že je bohatá na antioxidanty polyfenoly, což je další důvod, proč je prospěšná. Obsahuje také hodně vlákniny (ostatně pochází z kůry stromu) a u některých osob dokáže tlumit pálení žáhy.

Skořice zlepšuje hodnoty
hladiny cukru u diabetiků
10. 6. 2013
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Před několika dny oslavil osmdesátiny skladatel Jaroslav Uhlíř a sedmdesátiny herečka Veronika Freimanová. Jak znáte tyto osobnosti české kulturní scény? To napoví vědomostní kvíz tohoto týdne.
Jak jste spokojeni s výsledky voleb do Poslanecké sněmovny?
Jsem velmi spokojen(a), volby skončily dle mých představ
Jsem docela spokojen(a), i když to mohlo být lepší
Nevím, je mi to jedno, pro mě se stejně nic nezmění
Nejsem moc spokojen(a), ale mohlo to dopadnou ještě hůř
Jsem velmi nespokojen(a), volby vůbec nedopadly podle mých představ