Na českou státní příslušnost
jsou hrdí senioři a vzdělanci
10. 11. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
19.6.2015 00:18
Vždycky jsem byla hrdá na to, že jsem Češka a nikdy se tím netajím. To, co naše malá země musela ve svých dějinách přetrpět a přesto zůstat česká,je docela obdivuhodné. Co máme slavných lidí , kteří o nás dali ve světě vědět, ať jsou to panovníci, hudebníci, umělci, spisovatelé, sportovci. V každém oboru se někdo významný našel.Mělo by se o tom více učit ve školách namísto hlásání o internacionalizmu. To bylo zavedeno za éry komunistů, kdy se slovo vlastenectví bralo pomalu jako vlastizrada.Dnes se zase poamerikanizujeme a opravdu nevím proč, na Americe nic tak pozoruhodného není.
Jana Šenbergerová
10.11.2013 20:55
Všude je chléb o dvou kůrkách a naivní je každý, kdo si myslí, že "jinde" je líp. Ale může tam být jinak, to určitě.
Kdysi jsem vyhrála grafologický rozbor a grafolog, který mě nikdy neviděl ani jinak mě neznal, z několika řádků mého písma vyvodil, že žiji v souladu nejen s krajinou, ale i se svou profesí a sociálním okolím, a proto nepřichází v úvahu moje emigrace. A měl pravdu. Mám kořeny zapuštěné příliš hluboko v této zemi.
Zuzana Pivcová
10.11.2013 19:44
Když jsem se koncem září vracela vlakem z Rujany, tak sotva jsme přijeli na naše území, hned jsme nabrali zpoždění a ve vlaku vypnuli topení. Řekla jsem mladému spolucestujícímu: A jsme zase doma! Pak jsme se tomu zasmáli. Stejně bych neměnila!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci