Černá barva. Ano, nebo ne?
24. 11. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
27.11.2013 10:09
Paní Šenbergerová, vínová není příšerná. Záleží na tom, jak se použije v jakém kontextu jaký odstín. Vy si s ní jistě poradit umíte.
Fialová je barva, ve které na nás emočně působí studená modrá a teplá červená. Proto je velký rozdíl mezi jejími odstíny. V módě vyžaduje sice citlivý přístup, ale zase nabízí mnoho možností.
Jana Šenbergerová
25.11.2013 07:40
Bez ohledu na módní trendy jsem v průběhu života měla různě barevná období. Nikdy jsem neměla potřebu vypadat jako dav. Ráda jsem nosila červenou, černá mě provázela celým dosavadním životem. Vyhýbala jsem se růžové, fialové a žluté. A vždy toužila po zelené, ale nosila ji málokdy. Teď mám ráda všechny barvy a je mi zcela jedno, která je právě v kurzu. Přemýšlím, co je příšerného na vínové.
Jiří Libánský
24.11.2013 23:28
Souhlasím naprosto se vším v článku i s komentářem Zuzany, která se dobře obléknout rozhodně umí.
Já se do černého také rád oblékám v gothic, rockers i punk stylu.
K článku bych jen podotkl, že pokud však je žena hodně "při těle", je těžké najít pro ni střih, který by ji slušel v celočerném provedení. U ní bych já doporučil ho více kombinovat s další barvou. Nejen doplňkem, ale třeba celou jednou částí oděvu.
Zuzana Pivcová
24.11.2013 20:28
Mladí lidé a určité skupiny zvlášť (rockeři, anarchisté, gothics) chodí rádi v černé. Černá není jen barvou smutku nebo zla, nýbrž i barvou určité noblesy. S černou u starších dam je to různé, k někomu, jako třeba k Edith Piaf nebo i Haně Hegerové, které nemyslely na to, jestli jim to sluší, nedílně patřila. To je součást image. Jednu dobu jsem chodila pouze v oranžové. Svým včleněním mezi motorkáře harleyáře jsem našla částečně zalíbení i v černé. Ale na běžné nošení je třeba tu černou zkombinovat s živější barvou, u mě právě s oranžovou nebo červenou. Nejdůležitější u zralejších žen je prý oddělit od černého oblečení obličej, tedy mezi obličej a např. černý kabát dát barevnou šálu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci