Psací stroje: už jenom
pěkná retro dekorace
5. 1. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Vacková
6.1.2014 09:13
Dlouhé roky jsme měli doma u rodičů krásný starý psací stroj Continental, na kterém moje maminka v mládí vyhrála několik soutěží v psaní na stroji na rychlost a bezchybovost. Byla sekretářka a uměla psát opravdu velmi rychle všemi deseti - jako blesk. Bratrovi na něm napsala diplomovou práci. A protože ráda četla, opisovala na stroji i některé oblíbené knížky. Pak je nechala svázat do krásných kožených vazeb. Ráda si je pročítám a vracím se k nim i dnes. Škoda, že psací stroj během stěhování před téměř třiceti lety rodiče darovali. Také jsem se na psacím stroji naučila psát, ale maminku jsem nikdy nepřekonala. Dnes už se kamarádím s počítačem a moje vnoučata ani nevědí, co byl psací stroj.
Zuzana Pivcová
5.1.2014 16:58
Když jsem psala na konci studia diplomovou práci, která byla v němčině, neměla jsem nikoho, kdo by mi text přepsal na stroji. Tak jsem si tehdy z ušetřených peněz koupila kufříkový Consul a příručku pro samouky Psaní na stroji všemi deseti. pomalu jsem to zvládla, diplomku jsem si napsala sama a znalost psaní na stroji všemi deseti, i když bych v rychlosti určitě soutěžit nemohla, se mi hodí i na PC. A moje sestra, které počítač nějak k srdci nepřirostl, používá můj starý Consul na psaní některých textů snad dodnes.
Jana Šenbergerová
5.1.2014 14:31
Mám doma hodně starou Zetu, stále funkční a občas používanou, když selže PC nebo dojde toner, jako bych ji našla. A to si s ní už několik let o prázdninách hrají vnoučata.
Můj obvodní lékař zřejmě píše na ještě starším psacím stroji, budu se muset kouknout, na jakém, až tam zase zajdu. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci