Dovolená u vycházejícího slunce
4. 5. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Šurmanová
16.5.2014 09:33
Navštívit Japonsko plánuji už druhým rokem, avšak stále nemám odvahu kvůli náročnosti cesty. Ale po Vašem vyprávění jsem díky Vám zase o krůček blíž.
Zuzana Pivcová
8.5.2014 20:36
Vaše vyprávění pro mě bylo navýsost zajímavé. Když byly kdysi ZOH v Sapporu a navíc jsem četla knížku Sto pohledů na Japonsko, byla jsem tak unesená, že jsem si obstarala učebnici japonštiny (v Budějovicích ve vědecké knihovně, v hluboké normalizaci, asi 1973) a začala se jako samouk učit s tím, že se tam určitě jednou podívám. To byl opravdu vzdušný zámek, navíc učebnice byla v latince, vyloženě jen konverzační. Nacpala jsem do sebe asi 7 lekcí a pak jsem to vzdala, uchlácholena informací, že v Japonsku se dá domluvit anglicky. Do Japonska jsem se samozřejmě nikdy nepodívala, ale nikdy jsem nelitovala toho zájmu, který mě alespoň dovedl k informaci, co je japonština za jazyk. A Vám děkuji za obsáhlejší informace.
Miroslav Štorch
5.5.2014 12:08
Paní Olgo děkuji za vyjádření, že se vám fotky líbí :-) Snímků by bylo na 5 článků, ale nemá smysl zahlcovat stránky.
Olga Štolbová
5.5.2014 07:32
Miroslave, díky za pěkné povídání, moc krásně se to četlo a fotky jsou úžasné. Gratuluju...
Miroslav Štorch
4.5.2014 18:41
Díky za Váš komentář paní Beato. Po létech jsem to souhrnně sepsal, i když jsem o tom psal své blogy jinde. Díky slevám pro studenty a sponzorování Česko-japonskou společností to vyšlo cenově i s dárky pro rodiny na 35 tisíc na osobu. Některé zájezdy All inclusive v Evropě jsou dražší. Už mne tam zvali podruhé, ale nemusím na sopku Fudži vystoupit za každou cenu. Mohu se na ni podívat každý den tady - http://www.pref.shizuoka.jp/~live/english/ je tam ale o 7 hodin více než u nás :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci