Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Helena Masarovičová
15.7.2020 10:51
Moc pěkně jste to popsal. Vrátily se mně s Vámi vzpomínky. A super OSTRAVŠTINA:
Soňa Prachfeldová
15.7.2020 07:40
Od srdce jsem se zasmála, to ostravské nářečí je boží.
Helenka Vambleki
13.7.2020 20:45
Taky jsem to už několikrát četla za posledních pět let a přemýšlím, zda uvedený autor je opravdu původní autor či pouze zprostředkovatel, který opsal text a zveřenil zde. Pokud je pan Stuchlý opravdu autor, tak je vyřešena hádanka, odkud pocházejí texty, které tak proslavili Rudu z Ostravy, protože se k autorství nikdo nepřihlásil (ale už je dlouho ticho, tak možná nemám aktuální informace). V druhé variantě by bylo slušností napsat, že se mu původní text, který našel tam a tam, natolik líbí, že nám ho dal na íčko k pobavení.
Jura Šmerda
12.7.2020 18:31
kdyby to byl Váš článek, tak bych se i zasmál, ale bohužel není.
Jitka Hašková
12.7.2020 11:24
Bezva, prima.
Dana Puchalská
12.7.2020 11:01
Parádní článek. Díky za jeho opětovné zveřejnění. Krásně jsem se pobavila.
Libuše Křapová
16.8.2014 22:00
Moc hezká vzpomínka na dětství, pobavilo mne to, zasmála jsem se i zavzpomínala na to mé.
Olga Štolbová
16.8.2014 13:08
I ja fčil čučim do počítača, ale jsem v Praze rozená a lotroviny jsme vyváděli také. U nás se říkalo " klepadla" a já tam dostala i první pusu.Dětství jsme měli všichni hodně podobné, ale v té vaší ostravštině to zní mnohem lépe. Moc jsem se pobavila, díky...
Petr Václavek
16.8.2014 10:09
Bylo to fajne, bo sme byli o padesat let mladši. Taky jsme se jako děcka narobili cypovin, byli sme furt venku, dneska ta omladina jen čumi do počitača. Jako ja fčil.
Jana Šenbergerová
15.8.2014 22:56
Na chvile žech rozmyślaĺa, čy to něpiše Ruda z Ostravy. V Ciešyně sie móvi po našymu a jako dziecka my na tym byli ganc rovnako jako Ostravacy. :-))
Moc pěkně jste zavzpomínal na mladá léta a připomenul mi, že mým mateřským jazykem bylo těšínské nářečí - ani česky, ani polsky, něco mezi tím proložené němčinou.
Načíst starší příspěvky