Přehled posledních diskuzních příspěvků
Mateřídouška je populární i po 70 letech
Vladka Steinová 18.12. 14:46
Děkuji redakci za připomenutí. Na tomto časopise jsem vyrostla já i sourozenci,moje dcera i obě vnoučata. A je neuvěřitelné, že Mateřídouška je starší než já !!!
Státní svátky se rozšíří o Velký pátek
petr stejskal 18.12. 14:25
Velký pátek je ryze církevním svátkem. O Čechách se mluví,že jsme ateistickou zemí. Takže tady rozhoduje menšina o většině. Ano,ta většina to samozřejmě nebere jako svátek,ale jen den volna navíc,prostě jako třídenní volno. Kdo by nekývl na to,aby nemusel do práce a dostal za to peníze. Celý ten svátek je o pohodlí.
Příběh na padesát slov: Předvánoční
Jana Šenbergerová 18.12. 14:16
Ali, to jsi dobrá, když hlídáš a ještě tohle stíháš. A nepřepočítala ses! :-) Ty musíš umět dobře počítat, aby ses dopočítala všech dětí, viď?
Cestovatel Stingl: lidství je nade všechny národy
Jana Šenbergerová 18.12. 14:11
Doma mám jen jednu jeho knihu, Ostrovy lidojedů. Je plná fotografií a hlubokého lidství. Těším se na dobu, kdy bude toto poselství platit na celé Zemi.
Perníčky, které se mohou hned jíst
Dagmar Bartušková 18.12. 13:49
No, ke kávičce mohou být fajn. Rozpuštěný med je snad med tekutý, ne?
Život lidský je jen mihnutí v dějinách lidstva
Blanka Hlobilová 18.12. 07:42
Jsem mile překvapena, jakým stylem pan Petr svůj příspěvek napsal. Moc hezké! Napsaný jako pohádka. Jste talent.
Devět geniálních symfonií Ludwiga van Beethovena
Zdenka Jírová 18.12. 00:57
Teplické lázně se mohou pochlubit návštěvou Beethovena v letech 1811 a 1812, kdy se setkal s J.W.Goethem. Bydlel tehdy v Lázeňské ulici v domě Zlatá studna / obojí je zachováno/ a traduje se, že zde pracoval na své 9.symfonii. Jeho setkání s Goethem později namaloval malíř Karl Röhling . Na obraze ztvárnil různorodost obou umělců- při setkání s Marií Ludowikou, chotí císaře Františka , se dvorný Goethe uklání a dává přednost dvoru, Beethoven kráčí hrdě vpřed a rozráží dvořany. Tím zdůrazňuje, že umění má vyšší hodnotu než Veličenstva.
Listopad byl v Klementinu nejteplejší od roku 1775
Zdenka Jírová 18.12. 00:30
Už ani ta zima není, co bývala...
Smíření
Zuzana Pivcová 17.12. 19:30
To se mi básnicky moc líbí, hlavně ten vygradovaný motiv na začátku a na konci.
Moje město aneb Zkusíte hádat?
Zuzana Pivcová 17.12. 15:27
Chvilku jsem váhala, jsou to Čakovice, částí Prahy od r. 1946, a ta Lidová škola umění nese jméno jedné z nejlepších někdejších sopranistek Marie Podvalové. Ale tady jsem šla pozpátku, to přiznávám, napřed jsem si sepsala jména operních pěvkyň, na která jsem si vzpomněla, a pak hledala. Díky za informaci.
Bydlení pro mladé, ale i pro aktivní seniory
VANDA Blaškovič 17.12. 14:23
Lekla jsem se, že poslední tři fota jste fotili u nás v Praze...:))
Pražská ZOO láká na vzácné lvy indické
Eva Mužíková 17.12. 13:41
Včera jsem je viděla v TV, jsou opravdu nádherní. Tak hlavně aby, až si zvyknou, přivedli na svět potomky:))))
Prosincové proměny
Michaela Přibová 17.12. 13:10
Naďo, také přejeme hezké vánoce a vše nej, nej v novém roce. Fotky jsou moc hezké. S radostí jsem si přečetla váš článek a pokuřuji :)) Míša a Inka
Na trhu se opět objeví kapr proti chorobám srdce
Eva Mužíková 17.12. 12:07
Nevím, nevím, jestli je to opravdu tak znatelné. Když si koupím jednoho kapra na Vánoce, tak asi moc ne. Ale v Liberci jej stejně nekoupím...Dík za informaci
Mám celiakii. Co teď budu o Vánocích jíst?
Naděžda Špásová 17.12. 08:38
Celiakie není žádná legrace. Dnes už se naštěstí dají sehnat potraviny, které celiakům neublíží, ale přesto to nemají vůbec lehké.
Audience u královny
Lidmila Nejedlá 17.12. 00:45
Danuško, díky za info, až bude čas, třeba se půjdu také podívat.
Tip na poslední adventní víkend: Drážďany
Alena Tollarová 16.12. 22:43
Do Drážďan se chystám celý advent. Ale vzhledem k tomu, že už tři týdny si se mnou pohrává nějaká viróza, budu si muset nechat zajít.
Film pro pamětníky: Jedna z milionu
Vladka Steinová 16.12. 18:47
Dobrý večer, celkem dobrý film se sociálním pozadím z r. 1935 s vynikajícími výkony p. Nedošinské a p. Pištěka. Některé scény se údajně natáčely v Krkonších.
Myšlenka krouží
Jiří Libánský 16.12. 17:40
Neskryješ. Kdo čte Tvé básně, ten ty myšlenky dávno tuší. Kdo tě pozná tak jako já, zjistí, že to tušení je správně. :-)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.