Přehled posledních diskuzních příspěvků
Plzeň, moje město na soutoku čtyř řek
Květoslava HOUDKOVÁ 28.10. 07:25
Pokud se kdo rozhodne jet do Plzně fandit naším manekýnkám, tak možná se stihne podívat aspoň k Radbuze - i když u vody bude zřejmě dost zima.
Příběhy z masážního salonku: Učitel sexu
Zuzana Pivcová 27.10. 18:48
Pokud měl jen řeči, bylo to sice asi protivné, ale ještě ne útočné. Určitě si, Hanko, necháváš ty špeky na konec! :-)))
Lída Baarová, hvězda milovaná i proklínaná
Zuzana Pivcová 27.10. 18:12
Lída Baarová byla jako žena opravdu zvláštně krásná. Vztah s Goebbelsem předurčil její další osud. V jednom pozdním rozhovoru se to snažila vysvětlit tím, že byla velmi mladá a jen jí lichotilo jeho dvoření. Bylo jí ale už 23 a nebyla žádná začátečnice, za sebou měla několik filmů a sám Vlasta Burian se do ní při natáčení Lelíčka (to jí bylo 17) zamiloval a chtěl se rozvést. V Německu žila s nějakým hercem, věřím, že to upřesní Vladka. Vztah s Goebbelsem byl oboustranný, ji omlouvá trochu snad jen to, že to bylo před válkou a ještě nebylo známo, čeho všeho se nacisté dopustí. Magda Goebbelsová, která jinak manželovi avantýry s herečkami trpěla, pochopila, že je to tady jiné a vydala se za Hitlerem. Ten Goebbelsovi vztah zakázal a Lída musela z Německa pryč. To, že byla po válce obviněna z kolaborace, ale nebylo rozhodně jen kvůli nevinnému románku. Ze zpravodajské dokumentace z protektorátu je patrné, že byla herečkou upřednostňovanou a chráněnou, točila i v Itálii a kolegové se jí dost báli. Víc to nechci rozvádět. Budu ráda, když nás Vladka seznámí i s osobou mladší sestry Baarové.
Dvojitá profesní deformace
Eva Balúchová 27.10. 14:49
Taky mě udivuje,že počet čtenářů u mých článků přibývá.A překvapuje mě,že nejvíc čtenářů četlo(nebo aspoň rozkliklo) můj recept na houbovou čalamádu,ale reagovala pouze Jana Š.
Moje dopoledne na očním
Jana Šenbergerová 27.10. 14:05
Tak vidím, Heli, že sis to náležitě užila. Samotný výkon byl proti tomu asi brnkačka. :-) Hlavně dodržuj lékařská doporučení, ať je všechno v pořádku a můžeme tě přivítat mezi odoperovanými bystrozrakými. :-)
Univerzita Karlova o svátcích zpřístupní svou expozici
Květoslava HOUDKOVÁ 27.10. 11:24
Dodatek: 28. 10. lze navštívit i Národní technické muzeum, Praha-Letná za 1/2 vstupné (neověřeno !)
Pečené žampiony v Pečence
Elena Valeriánová 27.10. 11:00
Nevěděla jsem, co k dnešnímu obědu. Potřebné ingredience včetně žampionů mám v lednici, jdu na to. Děkuji za inspirací.
Zuzana Pivcová zpovídá studentku pana Farského
Dana Kolářová 27.10. 10:10
Děkuji za zajímavý rozhovor i za vzkaz paní podnikatelky.
Literáti na trati II: jen malý dodatek
Zuzana Pivcová 27.10. 08:44
To je docela překvapivá informace, tolik literátů z řad železničářů. Každopádně chvályhodná akce v důstojném prostředí. Prezidentský salonek jsem měla možnost navštívit jednou v rámci Dne otevřených dveří.
Stíhačka Mustang byla postrachem Luftwaffe
Květoslava HOUDKOVÁ 27.10. 08:09
Několik let jsem pracovala v leteckých opravnách. Dělníci si pochvalovali, že jen díky "zásobám součástek" z německých letadel jsou schopni opravit také další stroje.
Přehlídka v Letňanech mi nesměla uniknout!
Alena Tollarová 26.10. 19:06
Seniorská děvčata v publiku jsou nedílnou součástí přehlídek. Bez nich by to nebylo ono. Aspoň já jsem tam hlavně kvůli nim. A kdepak jsou, Lidmilo, ta vajíčka? Fotku jsem Ti přece poslala ***
Eva Pilarová si připomíná 55 let na hudební scéně
Vladka Steinová 26.10. 16:04
Paní zpěvačka! Nechť se jí daří i nadále ve zpívání i v soukromí.
Vědci zařadili uzeniny na roveň cigaretám
Zuzana Pivcová 26.10. 14:38
Většinou jsou uzeniny tak lákavě ochucené, že se stávají obdobnou drogou jako cigareta. A vzpomínám si, že již dávno nežijící vynikající léčitel, pan Josef Zezulka, který jako jeden z mála uměl dostat lidi z rakoviny, řekl mimo jiné, že jeho pacient nesmí sníst ani gram uzeniny.
Bez krásné Rybovy mše si české Vánoce dovede představit málokdo
Dagmar Bartušková 26.10. 14:10
Rybova Česká mše vánoční patří neodmyslitelně k Vánocům, ráda ji poslouchám.
Vycházka k meandrům
Dana Kolářová 26.10. 13:08
Hani, za tři roky jsme s Tebou a tvými seniory projeli a viděli mnoho zajímavých koutů naší krásné země. Děkuji za hezké zážitky.
A trochu jsem se spletla
Jiří Libánský 26.10. 12:02
Ono to hledání klidu si lze u divošky Zuzany těžko představit.
Je to smutné, ale hezky smutné.
Zatočte s únavou: sedm tipů, jak připravit tělo na podzim
Dagmar Bartušková 26.10. 10:14
Rady k nezaplacení, ale moc se jimi neřídím. Občas dojde na vitaminovou bombu z kysaného zelí. Ovoce, česnek a med - běžně. Kávu si dám i před spaním, mám ráda její linoucí se vůni a lahodnou chuť. V bodě 6. jsem pravý opak, dobu temna ne, jen větrám. Pohybuji se denně a ráda. :)
Václav Thám: vlastenec a průkopník divadla
Hana Šorejsová 26.10. 06:57
Seriál F.L.Věk patří mezi mé nejoblíbenější, a tam zazářil v postavě Václava Tháma Radovan Lukavský. Václav Thám určitě patřil mezi české vlastence a obrozence na konci 18.století.
Lucie Šafářová s Bethanií Mattek mají první výhru na Masters
Hana Šorejsová 26.10. 06:51
Děvčatům se daří. Včera vstoupily vítězně i Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, lehce si poradily s duem Babosová/Mladenovicová 6:2 a 6:1. Uvidíme dnes, jsou vstupní duely ve dvouhře pro Lucku a Petru. Fandíme !
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.