Přehled posledních diskuzních příspěvků

Moje léto 2014: Pět plujících miniponorek ve Varazze

Miroslav Štorch 27.8. 13:53
Hezký vtipný článek i fotografie miniponorek. Jen je mi líto babičky, která pracuje a šetří na sobě, aby se vnoučata mohla rozšoupnout. Aby to nebrali příliš samozřejmě.

Křečkujete? Právě nyní je ideální doba zbavit se nepotřebných věcí

Jiří Libánský 27.8. 13:35
Také mám tendenci nic nevyhodit. Také když něco vyhodím, protože mnoho let se to doma jen válí, během několika dnů nastane situace, že jako na potvoru by se to hodilo. Jsou věci, které dříve sloužily celé generace. Když byla postel přebytečná, rozebrala se, odnesla na půdu. Když se rodina rozrostla, snesla se z půdy, vyčistila a opět složila a sloužila. Mnoho let, několika generacím. Člověk, jako živočišný druh, se vyvíjel po mnoho milionů let. Když už si s velkým úsilím vyrobil oštěp, hliněnou misku, či bronzový náhrdelník, měly věci hodnotu a člověk si jich vážil. I ubrousek, v kterém byl zabalený chléb se nevyhodil, nýbrž vypral k dalšímu použití. Prostě po miliony let vývoje člověka se věci nevyhazovaly. Až posledních několik let. Ve vývoji člověka je to opravdu jen několik málo let. Nesmíme se divit, že to v nás logicky geneticky ještě někde v našem podvědomí je. Pak se naskýtá otázka, jestli vlastně tendence nevyhazovat věci, snaha zachovat je pro další použití a nebo opravu není zdravější než vývoj směřující k neustálému nakupování nových věcí a odkládání a vyhazování starých nebo zastaralých, často ještě plně funkčních. Je to v souladu s řádem přírody, řádem země, řádem vesmíru? Já si i průmyslově vyráběné věci dotvářím, upravuji, vylepšuji a zdobím. Vkládám tím do nich část své duše. Věci pak používám dlouho a většinou máme mnoho společných zážitků. Loučení s nimi je loučení se starými přáteli a částmi své duše.

Vzhůru do lesa, porostou houby a nezapomeňte poslat recept!

Jana Slavíková 27.8. 13:13
Zrovna mám na stole košík hub a čeká mě čištění a zpracování. Mám drobný zlepšovák - kromě košíku nosím sebou dvě papírové dárkové tašky, do kterých sbírám podle druhů - do jednoho třeba klouzky, do druhé masáky, bedly. Vánoční taška v lese sice vypadá poněkud divně, ale účel splní. Dnes jsem měla dvě taštičky z prodejny prádla, ale houby se v nich nepomačkaly.

Proč je dobré býti Španělem

Anna Vrbovská 27.8. 08:24
Pěkně napsaná glosa. Na dálku se ám ta jižanská povaha líbí, ale chtěla by česká žena tu maňanu doma? :-)

Za štěstím

Anna Vrbovská 27.8. 08:22
Moc milé vyjádření lásky k domovu. Dojala jste mě.

Houbový pekáček

Jana Šenbergerová 26.8. 22:17
Přestože jsem po večeři, sbíhají se mi sliny. Houby mám ráda na všechny způsoby. Zatím jsme žádné nenasbírali, ale po dešti se na ně vypravíme.

Naše modelky pózovaly týdeníku Blesk pro ženy!

Eva Balúchová 26.8. 20:13
Všem modelkám to sluší,podle mého názoru butik Magic Helena nabídl nejzajímavější modely.

Moje léto 2014: na kole úpatím Bílých Karpat

Soňa Prachfeldová 26.8. 18:41
Moc hezké, máme tolik nádherných míst u nás !

Moje léto 2014: V korunách stromů nad přehradou Lipno

Marie Novotná 26.8. 16:29
To je úžasné,také se tam chystám.Děkuji za krásné povídání a hezké fotky.

Jeníkovská špacírka

Jaroslava Handlová 26.8. 10:04
Datum 4.října už jsem si poznačila - letos tam nechci chybět! Díky za pozvánku.

Tip na sobotu: Pyrocar 2014

Jaroslava Handlová 26.8. 09:55
Maruš, to je výborný tip. Chtěli bychom se tam jet podívat, doufám, že snad aspoň trochu vyjde počasí.

Tenisová tipovačka: do boje jdou dnes Kvitová i Berdych

Pavel Král 26.8. 09:22
Díval jsem se v noci na zápas třetího nasazeného Švýcara Wawrinky s naším Veselým a způsob hry našeho mladíka mne velmi potěšil. Jak sám po zápase říkal - Trochu jsem podlehl atmosféře na obrovském stadiónu v prvním setu. ( 2:6 )Ale bojoval statečně a favorita potrápil ve dvou dalších setech 6:7, 6:7. Doufejme, že se dnes Petra Kvitová nebude trápit s Francouzskou Kristinou Mladenovič.

Krásy naší vlasti aneb Moje léto 2014

Zuzana Pivcová 26.8. 08:09
Moc hezky jste porovnala jednotlivé kraje, jejich zvláštnosti a krásy. Ten osobní citový přístup vše ještě podtrhl. Díky.

Moje léto 2014: Sarajevo a Drvenik

Hana Šorejsová 26.8. 06:58
Moc hezky jste to napsal, včetně historie. Cestu přes Slovensko a Maďarsko do Chorvatska známe také, včetně údolí Neretvy a Mostaru, který ve válce velmi utrpěl. Crno vino a pleskavica je též naše oblíbené jídlo. Hezky si užijte dovolenou a relaxujte.

Trápím se i jásám

Jaroslava Handlová 25.8. 23:23
Hlavně, že neztrácíte humor, Zdeňku. Báseň dospěla do optimistického konce, to chválím. Přeji brzký návrat z nemocnice.

Zpěvačka Hana Křížková: Pozor, život utíká rychle!

Eva Balúchová 25.8. 22:23
Krásná žena,vždy v pohodě a s úsměvem na rtech.Výborná zpěvačka.

Čtyři tipy, jak se zbavit bolestí kloubů a kostí

Jana Šenbergerová 25.8. 15:31
Mně se nejvíc osvědčilo omezení moučných a masitých jídel. Na úlevu nebylo třeba čekat dlouho.

Bludiště citů

Jana Šenbergerová 25.8. 15:27
Jitko, kdo upřímně hledá, ten bezpochyby najde. Věř sobě i všem směrům. Cesty lásky jsou zcela nevyzpytatelné, ale neomylné. A tvé verše upřímné a přímočaré, což se mi líbí. :-)

Moje léto 2014: A zase ta božská Andalusie!

Eva Balúchová 25.8. 08:48
Těším se na pokračování.Plánuji Andalusii na jaro a budu ráda když si přečtu jaké je to ve skutečnosti né jenom z reklam cestovky.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.