Přehled posledních diskuzních příspěvků
Expedice oksroN: v královském městě
Zuzana Pivcová 21.3. 14:38
S Vámi by asi musel být opravdu dobrý výlet, srdečný a oproštěný od všech formálností a snobáren.
Jak jsem se nestala herečkou
Zuzana Pivcová 21.3. 14:20
Jako asi 4letá holka jsem také chtěla být herečkou. Když jsem to řekla před svým decentním starším otcem, prohlásil, že by mě vyhodil z domu. Na to já jsem s dětsky nevinnou surovou upřímností odvětila: Až já budu herečkou, to ty už budeš dávno mrtvý. Maminka se zděsila a vyhubovala mi, co jsem to řekla. Odhad, byť jen poloviční, jsem měla bohužel dobrý. Herečkou jsem se sice nestala, ale otce jsem ztratila už ve 12 letech. Kromě ochotnického divadla, o němž jsem vyprávěla, jsem určitou dobu vypomáhala i v loutkovém divadle, hlasově za loutky, nebo nárazově hru s maňásky. To bylo ve 4. třídě, když moje sestra strávila celý rok v léčebně. Pak mě ale chytl Sokol a atletika a divadlo, kromě ochotnického, už šlo stranou.
Hranice na Moravě: putování k propasti doslova bezedné
Eva Švandová 21.3. 08:06
V textu je uvedeno, že je propast hluboká cca 60 metrů, proč je v odpovědích 69,5 metru??
Hranická propast v lesích u Teplic nad Bečvou u Hranic na Moravě má na první pohled do legendární Macochy dost daleko. Je to jáma hluboká asi 60 metrů, jejíž jedna stěna je natolik pozvolná, že teoreticky můžete celkem bezpečně sejít dolů i bez horolezeckého vybavení.
Krize prospívá kartářkám, věštcům a… podvodníkům
Jana Šenbergerová 20.3. 14:35
Nihil novi sub sole.
Mundus vult decipi, ergo decipiatur – Svět chce být klamán, tedy jej klamejme. :-)
Obávám se, že krize prospívá i jiným "vykukům".
Začíná astronomické jaro, jarní bude i počasí
Jana Šenbergerová 20.3. 14:09
Zdá se, že jaro opravdu začalo. Zahájili jsme akci 100 jarních kilometrů :-) a ušli prvních asi šest lesem kolem potůčku. Byla to krása! Na "kočičkách" hodovaly včely, starý hřbitůvek zářil květy narcisů, modravý plicník měnil barvy v paprscích slunce, sem tam se mihl bělásek, žluťásek, babočka kopřivová i paví oko a také perleťovec malý. Louka byla posetá zlatými terčíky podbělu, a když jsme se blížili k domovu, kvetly na sídlišti první letošní pampelišky.
Otevřeli jsme všechna okna a vpustili jaro i dovnitř.
Ve stínu je 20, na slunném balkoně 40.
Špatně se bude zvykat na ochlazení.
Ty jsi můj čas
Jaroslava Handlová 20.3. 10:35
Přiměřeně stesku a hodně pravdy. Vnímám i velmi zdařilý rým. To se mi líbí.
Vesnické divadlo
Zuzana Pivcová 19.3. 20:50
Vidíš. Růženko, Tys prožívala práci maskéra doma z bezprostřední blízkosti, zatímco pro mě to byly sváteční chvilky před představením. Ale jinak si obě dovedeme amatérské divadlo dobře vybavit. Díky za vyprávění.
Kácení máje v duchu tradic
Růžena Antlová 19.3. 19:03
kácení máje je i u nás vždy velká švanda zakonšená zábavou.Pohádkový les je pak později určen dětem a u nás pouští děti do lesa Krakonoš .Děti v lese u pohádkových postaviček plní úkoly za které dostanou kartičky borováčky které na konci cesty utratí za sladkosti.
Vitamín C: všelék budoucnosti. Přemůže zánět nebo i rakovinu?
Svatava Páleníková 19.3. 10:19
Kéž by to byl všelék. Ale moc otmu nevěřím, že by farmaceutické firmy si nechaly vzít byznys "obyčejným" vitaminem.
V jedenácti letech jsem byla macecha
Miroslav Štorch 19.3. 09:09
Hezký článek a vzpomínání na první vystoupení ve veršované Popelce. Možná jste mohla hrát místo Libušky Śafránkové ve filmu. Někdy lidé zaměňují postavy a charaktery z filmů za realitu. Jedna babička bouchla do zad herce Viktora Preisse, když stál u výlohy obchodu a vynadala mu, že opustil ortopédku Bětku v seriálu " Nemocnice na kraji města." Zaměnila seriálovou postavu hokejisty za osobou herce. To se ve stáří bohužel stává :-(
Už půl milionu lidí šlo dříve do penze. Ale berou méně
Miroslav Štorch 18.3. 22:03
Právě končím třetí rok předčasných prázdnin a užívám si je. Měl jsem jít od důchodu až v červnu letošního roku, ale požádal jsem o předčasný důchod, protože zákulisní intriky ředitele ve škole urychlily mé rozhodnutí. Část mého úvazku měl dostat neaprobovaný učitel, který byl známý ředitele. Nechtěl jsem před důchodem pracovat za sníženou plat. Výpočet mi potvrdil, že budu sice brát asi o 2000 Kč trvale méně v důchodu, ale za tři roky prázdnin dostanu od státu daleko více. Finanční vyrovnání nastane až když mi bude 76 let, pokud se jich dožiji. Navíc jsem cítil morální právo jít do důchodu v 60-ti letech jako se chodilo dříve. Navíc si přivydělávám doučováním studentů a placeným tréninkem mládeže. A mám klid od vstávání a školy. Uvolnil jsem místo mladému učiteli bez zaměstnání. :-)
Antické divadlo v Athénách
Zuzana Pivcová 18.3. 20:23
Já jsem zažila jen amfiteátr na okraji města Rhodos, bez představení, ale i tak to bylo úžasné, jak se každé slovo neslo až do nejvyšších řad. Mistrovská akustika.
Jaro je tu. Přiletěla první vlaštovka
Jana Šenbergerová 18.3. 19:24
Vlaštovky mám ráda, ale vím, že:
"Už filozof Aristoteles oceňoval příměr o první vlaštovce, která jaro nedělá. Prostě i on dobře věděl, že jeden polibek ještě neznamená lásku a první úspěch není úspěchem trvalým. Tahle vlaštovka k nám připutovala přes propast věků z příběhu o jednom bohatém synkovi, který po otcově smrti užíval života plnými doušky, až „rozfofroval“ veškerý nemalý majetek. Pak už mu nezbylo nic než lehké šaty a plášť. Tu uviděl vlaštovku, která kroužila nebem v radostném letu nad příchodem prvních jarních dní. Mladý zhýralec si řekl, že když už přilétla vlaštovka, jaro je opravdu tady a prodal i ten plášť. Když se pak zima ještě na nějaký čas vrátila, vyčítal nebohé vlaštovce svou vlastní nezodpovědnost."
Zdroj: http://procproto.cz/historie/u mite-chytit-stestenu-za-pacesy -aneb-netlaci-vas-nekde-bota/
Jak se stát zdatným wikipedistou: 3. část
Jana Šenbergerová 18.3. 09:30
Do Wikipedie chodím pro rozumy už dlouho, přesto neškodí, dovědět se leccos o ní samotné. Děkuji.
Náš divadelní zážitek
Svatava Páleníková 17.3. 16:14
Pěkně jste to napsal pane Lněničko. Dobré divadlo je jistě zážitkem a pěkných zážitků není nikdy dost.
Kouzlo časů minulých: na prknech, která...
Renata Zadražilová 17.3. 14:09
Pěkné povídání. Měli jsme také na střední zdrávce malé ochotnické divadlo. Hrály jsme tam samé holky a náš pan řídící učitel. Vymýšlel vlastní krátké hry. Bylo to úžasné. Nohužel, žádné podobné fotografie se mi nedochovaly.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.