Přehled posledních diskuzních příspěvků
Klíče
Zuzana Pivcová 26.8. 13:28
Věrko, líbí se mi, co vše Tě přiměje k odborným i moudře osobním úvahám. Já jsem jako dítě klíče na krku nenosila. V dospělém věku mi klíče byly odcizeny při přepadení, takže jsem musela honem dát vyrobit jiné, jedny klíče jsem i s klíčenkou ztratila zde v Týně, ale našla je nějaká paní a sdělila u pokladny v Ternu, že je má u sebe, klíč jsem zlomila v zámku a nemohla dovnitř atd. Vzpomínám, jak v Šíleně smutné princezně hodila Helena všechny klíče od hladomorny do studně a pak přišla Stella a otevřela dveře sponkou do vlasů. :-D Díky, Věrko.
Ritornel o noci
Zuzana Pivcová 26.8. 13:15
Zní mi to jako lehké šumění lístků na větvích, anebo ještě víc, snad jako ničím nerušené ticho. Zvláštní, že mi Vaše verše pocitově připadají, jako by měly pravidelný rým, a ony zatím ne. Jenže velkou roli hraje slovní a větný přízvuk, bez nich ani rým neobstojí. Moc děkuji.
Senát schválil důležité změny v předčasných důchodech a valorizacích
Naděžda Špásová 26.8. 12:55
Budu tomu věřit až to budu mít černé na bílém.
Dědí se podoba?
Vladislava Dejmková 26.8. 08:33
To je velmi zajímavý nápad, který potvrzuje, že základní linie opravdu zůstávají.
Byla jsem v ústavu. Tři roky.
Jana Šenbergerová 25.8. 22:51
Chvíli jsem se o vás bála, ale když jsem zjistila, že není ústav jako ústav, s chutí jsem si početla o tom vašem.
Dotančili až k protinožcům
Zuzana Pivcová 25.8. 17:14
Vaše články o našich krajanech či emigrantech jsou pro mě mimořádně zajímavé. Zatímco některé osobnosti se po listopadu 1989 konečně dostaly do povědomí veřejnosti - Baťa, Vrzáňová, Červená, Mládková, Firkušný atd., o řadě jiných, asi trochu méně slavných, se neví nic. Jsem moc ráda, že nás s mnoha z nich seznamujete. Shodou okolností jsem obě uvedená města - Adelaide a Sydney - krátce navštívila v květnu 1992. Z Adelaide ráda vzpomínám na starší paní, rakouskou Židovku, pro nás tlumočnici u soudu, která mi vyprávěla, jak prchla před Hitlerem napřed do Švýcarska a odtud do Austrálie. Vzala mě ale jen do botanické zahrady a k sobě domů, z kultury jsem nic nepoznala.
Důchodce a řidičák
Naděžda Špásová 25.8. 13:38
Tak takové starosti nemám. Řidičák jsem nikdy nebyla schopná si udělat, bourala jsem na pionýru, co pak s autem. Manžel a děti jsou řidiči, tak se v případě nutnosti nechám vozit. U doktora u nás je to podobné, i když jste objednaní, trvá to hodiny. Čeká mě to v říjnu. Přeju bezpečnou jízdu na cestách.
O třech syrečcích
Dalibor Polanský 25.8. 12:53
Jako nápad je to výborné. Jen to zpracování by zasloužilo trochu větší péči.
Dovča v Tunisu
Alena Švancarová 25.8. 10:22
Zajímavé,ráda jsem si přečetla o neznámu.Nikdy jsem tam nebyla a nebudu.Sluší Vám to se zmrzlinou.
Střídavá péče
Alena Velková 24.8. 17:09
Máte pravdu, děti by se neměly stěhovat. Pokud chtějí rodiče střídavou péči, mělo by dítě trvale bydlet v bytě a rodiče ať se stěhují...takto to dělají moji známí a děti jsou v pohodě, jenže je to otázka peněz...
Projekt RECETAS od září opět nabídne seniorům možnost zapojit se do programu proti osamělosti
Elis Rentierka 24.8. 16:51
Nejak nechapu, kdybych mela moznost opet zit v Praze, nemela bych problem, co s volnym casem. Ted jsem na venkove, a prece se nenudim - jednak si zabavu vymyslim sama, jednak tady funguje velmi dobre organizace, ktera se takto o nejen osamele seniory stara.
Vycházka Tomice - Olbramovice
Zuzana Pivcová 24.8. 14:09
Líbí se mi Vaše příjemné normální procházky. Také je hezké, že pokaždé v závěru poděkujete tomu, kdo vycházku zorganizoval.
Budeme spolu bydlet a uvidíme. Manželství na zkoušku je časté
Jindřich Berka 24.8. 11:42
Vše je náhoda. Někdy to vyjde a někdy nikoliv. Jako se střídá noc a den. Někdy se lidé k sobě nehodí i když jsou oba kvalitní. Ještě, že je dnes antikoncepce. Jindra
Leze na mne stáří
Soňa Prachfeldová 24.8. 07:20
Když přijde stáří, plány mi maří. Nepustím ho dál, čert aby ho vzal.
Vždyť víš, hvězdy nehasnou
Zuzana Pivcová 23.8. 11:11
Soňo, to bolí. Zvláštní, kolik lidí odchází z tohoto světa těsně před narozeninami, v den narozenin, těsně po narozeninách. I naše maminka. Soňo, hvězdy tady pro nás nehasnou a duše neumírá. To Ty dávno víš.
Vzpomínání na Rujánu
Zuzana Pivcová 23.8. 11:03
Ano, také jsem se po téměř půl století vydala znovu na Rujanu. Byla jsem tam v létě 1968 (viz článek Mělo to být super léto) a pak myslím Rujana mě po téměř půl století uvítala deštěm a Mé střípky z Rujany. Děkuji za vzpomínku.
Domov
Anna Potůčková 23.8. 09:43
Moc hezký článek, krásné fotografie a ještě krásnější vzpomínky na místa, která Ti byla blízká. A básník Mácha tu bude snad navždy díky své krásné literární tvorbě.
Žít dál
Hana Šimková 23.8. 08:25
Zuzanko, hodně smutné, ale krásné. Lásky jsou pryč, ale musíme žít dál, dokud je to ještě možné.
Danuta Chlupová: Dobré vztahy se sousedními státy jsou důležité v každé době, jsou prevencí válečných konfliktů
Jiří Dostal 23.8. 08:00
:-) Ani Fjodor Michailovič zřejmě netušil, že ve svých dílech ztvárnil obecnou platnost zločinů a trestů... :-)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.