Přehled posledních diskuzních příspěvků

Ještě k zahradě Strakovy akademie

Jitka Hašková 24.6. 13:25
Zahrada Strakovy akademie byla několik let zavřená pro rekonstrukci, nevím kolik. Loni byla znovu otevřená po rekonstrukci, prohlídky byly s průvodci, nechodilo se po zahradě, ale byl zajímavý výklad u zadních dveří do budovy.

Moje seniorské radosti? Prostě štěstí

Jitka Caklová 24.6. 08:01
Vlastně, celý život je umění o udržení-se rovnováze. Je to nevýslovný pocit pocit štěstí, moci znovu a znovu otevřít oči, znovu a znovu se bez bolesti nadechnout, otevřít dlaň, první bezbolestné kroky na nemocničním pokoji. V těchto chvílích byl pro mě jediným Bohem neurochirurg v nemocnici Na Homolce. Zaklaply dveře a od té chvíle štěstí záviselo opět jen na mně. Ostatně, jako celý život.

Začínali jsme od absolutní nuly a ještě k tomu hladoví

Marie Magdalena Klosová 23.6. 15:19
Vaše povídání je milé a vtipné. Navíc Vám připisuji body za to, že se Vám mohu podívat do sympatické tváře na profilu. U mužů zde je foto vzácné. Škoda. Zdraví "také Mařenka" mm.

O kvaltování

Jiří Dostal 23.6. 14:54
:-) :-) Ale to si špatně vykládáte, pane Zelenka, známý postřeh našeho JAKa jenom konstatuje, že při obsluze dobytka je třeba sebou mrsknout, jinak třeba zvolnit. Z téhle duševní dílny je zajímavé taky "Lépe jest třikráte denně semeníkem zatřepati, nežli za ženami hampejznými se píditi" :-) :-)

Všechno nejlepší, tati!

Dana Divišová 23.6. 08:43
Hezké vzpomínání. Můj táta by se 9.7. dožil 100 let. Neměl jako váš hezké dětství, v 6 letech mu umřela maminka, vychovávala ho v Nuslích chudá babička, za okupace byl už od r. 1944 v protifašistické buňce, v roce 1945 na barikádách na Smíchově čekali na Rudou armádu a báli se, že Schoner s německou armádou je ještě převálcuje. Jsem ráda, že se nedožil doby. kdy se strhávají pomníky padlých Rusů a jejich velitelů. To, co se dnes děje by nepochopil. Někdy se ,bohužel, historie ohýbá a ti mrtví se neumí bránit.

Jak je to s postupnou úpravou věku odchodu do důchodu? Svůj důchodový věk se lidé dozví při dosažení padesátky

Ivo Patta 23.6. 00:26
Prý "Naše populace stárne." Ve skutečnosti naše pracující populace hromadně vymírá. Za posledních 30 let se nenarodilo každé třetí dítě do VYROVNANÉ demografické bilance. Ty nenarozené děti již dnes chybí na pracovním trhu (60 000 nových kvalifikovaných pracovníků/rok). O důchodové reformě ekonomové 20 let jenom mluví. V článku se za důchodovou reformu vydává parametrická změna, zvyšování věku odchodu do důchodu. Přitom tahle změna parametrů se uplatňuje od roku 1995. Ekonomové - bankéři u nás 20 let prosazují bankovní produkt, penzijní reformu. PENZIJNÍ reforma nic z problémů státního důchodového systému neřeší, jejím účelem je jen a pouze tunelování státního důchodového systému. Za ministra Kalouska MF ČR vyčíslilo u Velké důchodové (správně penzijní) reformy, tunelování peněz určených důchodcům na 20 miliard korun/rok. Skutečná DŮCHODOVÁ reforma ve prospěch občanů a státní pokladny je pro bankéře nezajímavá, protože spočívá v opravě vadného účetnictví a to by bankám nepřineslo ani korunu. Více v auditu státního důchodového systému na adrese: slideplayer.cz/slide/13563954/

Démon

VANDA Blaškovič 22.6. 21:18
Jé, překvápko! Dobrý, dost dobrý… na zdraví!

Z Kacanovy na Janovu vyhlídku a Valdštejn

Marie Měchurová 22.6. 12:32
Hani, tak to byla moc hezká procházka. Skalní reliéfy jsme si prošli před několika lety a máme i foto Kopicová statku.

V zahradě Strakovy akademie

Jan Zelenka 22.6. 10:51
Věrko, perfektně zpracované, jako vždy. Fotky mne překvapily, přesto, že v Praze jsem žil 45 let. Pokaždé jsem jen projížděl autem od Klárova kolem Strakovky dál a nikdy mě nenapadlo, že je tam tak rozsáhlá zahrada. Domníval jsem se, že je Strakovka u břehu. Je fajn, že se v Praze odkrývají pro veřejnost dříve nepřístupné prostory.

Cestička v zeleni

Jiří Dostal 22.6. 05:57
:-) Klid a mír najdeme spolu jen s tabletkou neurolu. :-)

Procházka k rozhledně na Děčínském Sněžníku

Jitka Hašková 21.6. 15:40
Báječný výlet jste měli v místech, kde jsem nebyla. Krásné okolí a fotky. Jako dvouletá jsem byla krátce v Děčíně u rodičů, ale měla jsem dýchací potíže už tenkrát z provozu chemiček, tak mě přestěhovali k babičce do Radotína.

Nový kloub si na internetu nevybírejte, radí ortoped Ondřej Krempaský

Jindřich Berka 21.6. 13:29
Mám vyměněný kolenní kloub a ušel jsem již i 30 km. Koleno mě nebolelo, ale křivila se mi noha. Následky hraní 60 let fotbalu. Bylo totálně zničené. Operace bolí, ale potom je úleva. Vřele doporučuji. Důležité je, aby vám vám to udělal erudovaný operatér!!! Já jsem si připlatil a hraji tenis, nohejbal, ping-pong, posiluji a chodím na túry. Jindra

Svatba, a vítězem je...

Daniela Řeřichová 21.6. 09:09
Hezký příběh a navíc originálně sepsaný. Líbí moc. :-)

Jak se ze mne stal zahradník

Hana Šimková 21.6. 07:11
To je ale krása. Jak já bych chtěla mít balkon.

Nadaci Charty 77 nově povede Jolana Voldánová. Božena Jirků míří do čela správní rady

Daniela Řeřichová 20.6. 16:51
Za nadací je obrovský kus práce, mnoha lidem pomohla zkvalitnit nelehký úděl. Pamatuji se, jak jsme snad všichni přispěli na konto Míša. Díky tomuto projektu se nemocnému prodloužil život o 26 let.

Moje seniorské radosti

Taťana Veselá 20.6. 12:14
Haničko, opět krásné. Je úžasné, že se radujete, jiný by řekl, z normálních věcí. Ale postupem času si člověk uvědomuje právě to, co píšete. A těch "normálních" věcí si začínám i já více a více považovat. Přeji vám spoustu krásných zážitků, hezké psaní, což umíte a věřím, že zatrpklá stařena NIKDY nebudete ❤ Ráda jsem si Váš příběh přečetla a vyvolal mi blaženost na duši a úsměv, děkuji.

Marcela (69 let): Vnučky trápí úzkosti, já nechápu proč, když se mají dobře

Jiří Dostal 20.6. 10:19
:-) Jeden z návodů, jak se proplkat k potřebě alespoň cvičné katastrofy. Na koho nahlížíme jako na žijícího v bavlnce, se možná vrtí ve skelné vatě... :-)

Okolo Turnova: Z Kacanovy na Kozlov

Daniela Řeřichová 20.6. 09:51
Hani, obdivuji tvoji odvahu při cestování. Prezentace je parádní, sdílíš s námi další kouzelné místo. Pokosené louky jsou malebné.

Nejstarší slatinné lázně na světě

Vladislava Dejmková 20.6. 06:34
Soňo, ráda jsem si o FL pŕečetla a podívala se na fotografie. Nékteré fotografie mě inspirovaly, abych se na místa, která neznám, také podívala. Jedu letos do FL v srpnu také s kamarádkami.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.