Přehled posledních diskuzních příspěvků

Příběhy starých fotografií: Prababička Alžběta

Hana Šimková 13.2. 16:05
Já jsem se v těch příbuzných úplně ztratila.

Místo mého srdce: Dolní Štěpanice

Eva Kopecká 13.2. 12:21
Pohlazení po duši, takové upřímné vzpomínání. Člověk si vybaví plno drobností ze dětství v domku na okraji vesnice. Nikdy a nikde mi letní rána tak nevoněla, jako tam. Heřmánek a jitrocel s mateřídoušku člověk viděl normálně v trávě, na obzoru byl ranní mlžný opar, starý akát a lípa mě vítaly před domem. U plotu předzahrádky se pnula růže na zahrádce měl děda od všeho trochu. Co mi dalo práce sehnat o třicet let později takzvaná srdíčka na tu svou chalupu! U dědy byl ten keř jednou z dominant zahrádky. A ty Renety a Nonety na čtvrtkmeni měly úžasnou chuť a byly stejně velké, jako malované. Já se s jablky rok co rok zlobím. Asi to tak dědo neumím, no....

Jak jsem nakonec speciální tisícikoruně s přítiskem podlehl

Taťana Veselá 13.2. 11:38
Gratuluji :-) přemýšlím, co jsem sbírala jako dítě, a představte si, že také známky! Bavilo mě to moc. Pamatuji si na aršíky, které se kupovaly na poště. A pamatuji si i radost, když jsem nový aršík držela v ruce... Pak jsem ještě sbírala obaly od čokolád :)

Únor ve skleníku

Marie Novotná 13.2. 07:32
Hani,měla jsi krásný a voňavý den. A krásně mne naladila hned po ránu úžasnou květenou.

Fejeton na radostné sdělení "jsem doma"

Jana Kollinová 12.2. 11:27
Domov je silné téma a moci vyslovit větu "jsem doma" s oním pocitem štěstí, jistoty a bezpečí je dar. Dokonale jste to, pane Zelenko, popsal slovy: "Vědomí domova je totiž pocit silně konzervativní. A násobený časem. Být doma, to je určité vědomí bezpečí, které člověk nosí ve své hlavě. Pocit, který sílí s přibývajícím věkem." Jiné pocity mám ve vzpomínkách na domov mého dětství a dospívání a mnohem silnější pouto mám k domovu své dospělosti, vlastní rodiny, stárnutí. Chápu ono časté poslední přání: "Chtěl/a bych zemřít doma."

FEJETON: Lidé, kuťme!

Martina Růžičková 12.2. 08:52
Kutil Tvůrce mě rozesmál. Bezva fejeton! Díky. :-D

Tady bydlím já

Věra Ježková 12.2. 08:08
Naďo, díky za nahlédnutí do tvého domova. Líbí se mi. :-) Taky jsem ráda, že u našeho domu je zeleň. Dívám se do zahrady, naproti domu jsou dva parky. V jednom na jaře krásně kvete magnolie.

Příběhy starých fotografií: Slepička Máňa a tatínek

Alena Velková 11.2. 09:20
Krásný příběh...jako malá jsem taky měla svojí přítulnou slepičku, králíčka i kůzlátko...jednoho dne zmizeli...naštěstí jsem byla malá a nepátrala jsem po tom proč...holt takový byl život

Osud. Osud?

Vladislava Dejmková 11.2. 07:13
Mívám v životě období, kdy o svém osudu i osudech jiných přemýšlím. Ale nikdy jsem k jednoznačnému závěru nedošla. Třeba je to tak, že nějaké rámcové předurčení existuje, ale je na člověku, jak ho “využije” nebo změní.

V červnu vzrostou důchody o další stokoruny. Průměrná penze se poprvé přehoupne přes dvacet tisíc

Romana Forchová 10.2. 14:23
Ne, určitě si důchodci nepřilepší. Pouze se jim o něco sníží rozdíl mezi tím, co měli a tím, o co je vysoká inflace a drahota obrala. Nazývejte věci pravými jmény, prosím...

Proč odmíítám být pouze konzumentem

Jan Zelenka 10.2. 11:31
Jindro, smutné pravdy. O tomto problému jsem už napsal řadu článků. A bude bohužel ještě hůře, tento vývoj nelze změnit. Technika předhání společenský vývoj a společnost postupně degeneruje. Viz historická fakta.

Stará kolena

Jana Kollinová 10.2. 09:13
Optimistická poezie předoperační. :-))

Se světem Divadla Ungelt se mohou seznámit i nevidomí

Martina Růžičková 10.2. 08:58
Každého pokroku v této oblasti si velice vážím. Maminka na konci života ztratila postupně zrak, a tak vím, jak velikou pomocí byly různé digitální pomůcky, audioknihy apod.

Příběhy starých fotografií: svazácký

Martina Růžičková 10.2. 08:34
Eleno, svoje sedmnáctiny jsi oslavila vskutku nevšedním zážitkem. Škoda, že jsi se nemohla vyučit fotografkou. Přesto jí jsi - a bezvadnou. :-)

Místo mého srdce: Rybník Svět

Rostislav Mraček 9.2. 19:52
Vždycky říkám, že jste úžasná!

Předjarní čas

Marie Novotná 9.2. 13:58
Nejen očím i duchu pro potěchu , hned po ránu , jsem ráda přečetla si tuto poetu.

Mé úžasné kočky

Alena Velková 8.2. 20:34
Miluju kočky. Co kočka, to osobnost. Pár jsme jich měli, a byly skvělé...teď máme pauzu, protože máme psa, ale pevně doufám, že si nás zase časem nějaká vybere jako svůj domov :-)

Obrázky z cest: Krkonošské vycházky – Nad Špindlerovým mlýnem

Alena Velková 8.2. 11:21
Krásný výlet, mám moc ráda hory v létě, zato sníh už v posledních letech moc nemusím :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.