Přehled posledních diskuzních příspěvků

PF 2023

Anna Potůčková 31.12. 18:00
Dano díky za přání a přeji také všechno krásné a zdravé v Novém roce 2023!

Můj zážitek roku: Nesním o Vánocích bílých

Eva Kopecká 31.12. 17:16
Když jsem byla malá, bylo kolem mě plno lidí. V malém bytě 2+1 rodiče a ještě dva sourozenci. Pořád jsme jeden o druhého zakopávali. Na jediné elevizi jsme sledovali společně pohádky i olympiády. Přišla možnost většího bytu, a my začali z velkého 3+1 jeden po druhém odcházet. To je život. Kolikrát si na ten náš malý byt vzpomenu. Byl to starší dům s několika partajemi, ale byli jsme tam doma. Zázrak, že se do jednoho z pokojů vešel stromeček. Samozřejmě nebyl v obývací ložnici rodičů, ale v našem dětském pokoji. Zimy byly plné sněhu a ulice byly tou zimou venku ztichlé. Těšili jsme se na Vánoce a měli radost z každého dárku. Pod stromečkem jsme my děti pravidelně mívaly knížku, hračku a něco na sebe. A pravidelně s námi byli prarodiče. Jednou jsem jela o vánoční prázdniny na dva dny na návštěvu na vesnici k příbuzným, měli stejně staré dcery. Byly to hezky strávené chvíle a sněhu tam měli mnohem víc, přestože to bylo nedaleko. Zimní pohádka v domě s velkým dvorem a zahradou na okraji vesnice. Dneska jsem, světě div se, už babičkou a pravidelně si vzpomenu o tyhle svátky na lidi, kteří mým životem prošli a už tady nejsou. A samozřejmě koukám na staré pohádky a písničky v televizi. Mrzí mě, že končí ČT 3. Často jsem si ho pustila i po příchodu z práce. Byl pro mě takovou spojnicí s uplynulými časy. Co se dá dělat. Už bude i ten minulostí.

Třpyt hvězd

Hana Šimková 31.12. 14:29
Trochu rychlé, uspěchané, ale erotika jako hrom.

Lichý, tedy dobrý

Hana Šimková 31.12. 14:22
Já děkuji za hezké přání a když lichá nejsem, tak doufám, že se ještě dožiji toho roku sudého.

Silvestr. Jeho svátek všichni slaví, ale většinou o něm nic nevědí

Jitka Caklová 31.12. 11:24
Všechno je úplně jinak a po dvou tisících letech prznění přírodních zákonů katolickou církví, jsou těžko pochopitelné a pro mnohé naprosto nepřijatelné.

Dobří lidé stále žijí

Ladislava Mikendova 31.12. 09:24
Už si dnes nevybavuji rok,kdy se to stalo.Jen vím,že to byla vánoční výplata. Tenkrát nebylo ani zdání o výplatách na účty. Jezdila jsem s ochrankou běžně pro 20 000 000,- Kčs a bylo to založeno na naprosté důvěře mezi peněžním ústavem a majitelem účtu a nějaké přepočítávání nepřicházelo v úvahu.Když jsem přivezla peníze na podnik a nachystala pro jednotlivé skupiny,které je podle výplatních listin vkládaly do výplatních sáčků a druhý den je vyplácely u výplatních okýnek,stále mi přebývalo 50 000,- /podotýkám,že to bylo v době,kdy auto stálo 80 000,takže to byla docela velká suma/. Znovu jsem vše zkontrolovala,výsledek stejný. Když jsem se pak dovolala do banky, jen se mi pokladní v telefonu ozvala,věděla jsem,že opravdu došlo z její strany k chybě. Její radost byla obrovská, ale když si na to teď vzpomenu,já na jejím místě bych okamžitě koupila aspoň bonbonieru,já jsem se dočkala také jen poděkování .

Můj zážitek roku: Celoroční

Miloslava Richterová 31.12. 09:14
Milá Soni, krásně napsáno, mohla bych se též podepsat, ale to neudělám, jen srdečně poděkuj a připojuji také své přání všeho nejlepšího do nového roku, hlavně zdravíčko a i60 ať vydrží, hezký poslední den roku přeji :-)

Vánoce mého mládí

Naděžda Špásová 30.12. 15:19
Abych pravdu řekla, jsem ráda, že už bude konec. Nemám tyto svátky zrovna v oblibě a budu ráda, až to skončí. Lásku k Vánocům nikomu neberu, nemusíme být všichni stejní.

Ženy, po šedesátce život nekončí...

Daniela Řeřichová 30.12. 12:40
Hezké zamyšlení, naprosto se ztotožňuji, neboť je dost důvodů proč se těšit z každé chvíle.

Opravdový zážitek

Margita Melegova 30.12. 09:32
Nastesti jsem tak divoke svatky s vnoucaty nezazila, ale zkusenost s tim ze deti s radosti nechavali vnoucata u nas bylo hodne nekdy az prilis casto, ale vsechno odval cas jako v te pisnicce, deti zestarli, vnoucata vyrostla a zustali jen dva maly vnuci, kteri bydli daleko a navstevuji nas vyjimecne.

Marcela (61 let): Silvestra jsem nesnášela, nakonec mi změnil život

Anna Potůčková 30.12. 07:41
Tak toto je moc hezký příběh ze života. Byli jste oba na správném místě ve správný čas. Držím pěsti a moc Vám přeji aby se Váš vztah prohluboval a oběma Vám přeji hodně zdraví, štěstí i té lásky a necht Vám Nový rok přinese jen samé radosti, klid a pohodu!

Fejeton na hodinky s vodotryskem

Jana Kollinová 30.12. 07:27
Moc pěkný fejeton. Hned se mi vybavilo rčení, kterým jsem byla odbytá já, když jsem měla požadavek nad rámec našeho více než skromného rozpočtu: "Leda tak starou belu: "Líbilo se mi, že jste dokonce dohledal hodinky s vodotryskem, tak jsem zapátrala na wikipedii a neuhádnete co jsem našla. "Starou belu" :-)

Podvodníci na inzerát

Alena Velková 29.12. 10:58
Štěstí, že jste byla tak opatrná. Spousta lidí takhle naletí. Je to hrůza...

Krakonoš (a já)

Irena Mertová 29.12. 09:50
Hezké vzpomínky. Film se mi také líbil, i další vámi uvedené :-).

Dobré zprávy roku 2022: Houbičky i Nobelova cena po osmdesátce

Jiří Dostal 29.12. 08:10
:-) :-) ... a ze samé radosti nám na svátek Naděje sklapne huba otevřená od Matějské pouti dokořán!! :-) :-)

Pražské kandelábry opět rozsvítí lampář

Martina Růžičková 28.12. 16:13
Děkuji za zajímavé informace o pražských kandelábrech i o vycházce s lampářem. Doufám, že se mi zadaří se jí zúčastnit.

Můj zážitek roku: Znovu jsem se narodila

Lenka Kočandrlová 28.12. 13:15
To je dobře,že jste to všechno zvládla a je vám zase do zpěvu...Ti pejskové jsou pěkné mršky,tohle zažila moje švagrová se svými psíky,a také ji to dost mrzelo : zvykli si hned na jiného páníčka a na ni skoro zapomněli. Co se týče těch vlivů léků - to je děs,já raději nic neberu,ty léky na tlak jsou extra zrádné - manžel se po nich začal dusit a taky musel s nimi přestat.

Jak se budou zvyšovat penze v roce 2023

Eva Mužíková 28.12. 11:37
Nemusí pršet, stačí když kape. Už mi nový výměr přišel. Takže plánované návštěvy maséra se mého rozpočtu nedotknou. V žádném případě se omezovat nemusím a to také díky tomu přestěhování, čímž se mi podstatně snížily náklady na nájem. Hlavně aby zdravíčko sloužilo.

Psí i naše předsilvestrovské myšlenky

Alena Velková 28.12. 08:35
Máš tam kočičku? A mohl bych ji vidět?

Vánoce 1920 na Hluboši

Jan Zelenka 27.12. 20:49
Úžasné. Velmi zasvěceně a fundovaně napsaná vzpomínka na našeho prvního prezidenta.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.