Přehled posledních diskuzních příspěvků

První dojem a žalování

Zuzana Pivcová 14.12. 17:56
Na pracovišti je to asi častý jev. Žalobníček buď chce poškodit toho žalovaného nebo si polepšit sám. Asi bych z někdejších zaměstnání příklady měla, ale nechce se mi na ně vzpomínat.

Jak šetřím energii

Marie Měchurová 14.12. 17:30
Paní Olgo, dobře děláte. Když člověk ušetří na energiích, může si dovolit udělat si radost jinak. My jsme zvyklí šetřit celý život, a docela nás to baví. Nevadí mi, že mám na sobě tlustý svetr a teplé ponožky. V létě se ohřeju.

Vánoční pohádka

Miloslava Richterová 14.12. 15:27
Pohádka je nádherná :-)

Rozinky, čočka, sardinky... Co vše se na Vánoce shánělo

Věra Maredová 14.12. 11:01
Škoda, že se nedožiju "humorných" vzpomínek na dobu současnou a nechápavých otázek nejmladší generace pokud nějaká bude..... Bylo mi vždy zle z propagandy tehdejší a z té současné je mi zle a úzko.

Můj zážitek - Betynka

Daniela Řeřichová 14.12. 10:22
Kouzelné! Ať se vám všem daří. :-)

Jak sníh Janka probudil

Dalibor Polanský 14.12. 09:05
Ač nejsem dítě, tak jsem si to rád přečetl. :)

Píseň

Alena Velková 13.12. 10:35
Tak snad to vyjde :-)

Česko je kraj netančících mužů, říká zpěvačka Martha Elefteriadu

Helena Štěpánková 13.12. 08:21
Mám sestry Elefteriadu ráda. Na rozdíl od mnohých hvězd měly vždy příjemné, skromné vystupování. Že napsaly i kuchařky, to jsem nevěděla. Pěkný rozhovor.

Hledej Vánoce

Zdenka Soukupová 12.12. 14:23
Našla!!! Helčo moc milé hádání. A kamínky jsou opravdu nádherné.

Kolik stojí život ve stáří? Sny se od reality hodně liší

Ladislav Hnyk 12.12. 09:56
Prodlužování délky života... Mám známého doktora a ten mi vyprávěl... Mám desítky pacientů starších 80ti let a ti jsou upoutaní na lůžko (a to je jen jeden doktor) neschopní pohybu, jsou odkázáni na péči druhých a léčí se drahými léky.Sami tito pacienti mi říkají, že by chtěli už zemřít abych jim něco dal, ale já nemůžu.A takto se prodlužuje délka života.Je toto vůbec kvalitní život?Proč se tito pacienti zanášejí do statistik o prodlužující se délce života?Proč není nějaká jiná statistika kolik lidí se v 80ti letech dožívá kvalitního života a kolik lidí už ten kvalitní život nemá a jenom přežívá díky drahým lékům?A potom budou politici poukazovat na to, že se lidi dožívají více let a proto se musí prodlužovat roky na odchod do důchodu. A toto je ten bordel kdy se nám neustále podsouvá to, že se lidé dožívají vyššího věku a proto je nutné zvýšit věk na odchod do důchodu.A tím vyšším věkem dožití se neustále ohánějí dnešní zastávači kapitalismu, ale že za 40 let vlády komunistů se také lidi dožívali vyššího věku než v r.1948 a komunisti nezvyšovali věk na odchod do důchodu.

Jak šel můj čas?

Daniela Řeřichová 12.12. 08:35
Paní Marie, Vaše citlivé návraty do dětství mě vždy dojímají svou poetikou, moudrostí i nadějí. Laskavá vzpomínka umocněná milou kresbou Vašeho tatínka souzní s nadcházejícím vánočním časem. Přeji Vám radost, klid a mír. :-) P.S. Co se týká plynových masek, jako dítě jsem z nich měla hrůzu, stejně jako z války.

Dvanáctý je prosinec...

Soňa Prachfeldová 12.12. 07:53
Prosinec závěrečný měsíc roku, pro někoho ve znamení finisovaní v práci, propouští lidí honička, znám z dřívějška. Nyní je to pro mě měsíc kouzelný, ale nejvíc kouzelným je pro děti. Danuško, šťastnej Vánoce přeji.

Nezapomenutelný Štědrý večer

Daniela Řeřichová 11.12. 19:51
Paní Ludmilo, velice citlivě napsané, moc děkuji. Jsme stejná generace s podobnými prožitky. Při čtení Vašeho příběhu mi vhrkly slzy do očí. I můj bratr byl nucen emigrovat a směli jsme se vidět až po 19 letech. Přeji Vám požehnané Vánoce.

Jak okamžik nepozornosti dovede změnit život

Daniela Řeřichová 11.12. 08:58
Paní Trejbalová, moc držím palce, abyste zase mohla docházet za svými bohatými aktivitami a přeji pokud možno klidné vánoční svátky.

A už je tu zase Advent!

Dana Kolářová 11.12. 08:54
Nakoukla jsem a nedivím se že sobotní odpoledne rychle uběhlo. Hezké svátky.

Ahasver

Jana Kollinová 10.12. 14:47
Literární Ahasver? Zajímavé. Uvážím-li, že postava Ahasvera symbolizuje trest, není primárně nositelem poslání, alespoň v mé ateistické úvaze, tak literární Ahasver poslání má a měl by najít klid v duši vytvořením čtenářsky úspěšného díla. Tvůrčí invence tak nevychází z neklidu, ale touhy opakovaně dosáhnout onoho jedinečného euforického stavu, kterým bývají umělci obdarováni při dokončení díla. Ale, co já mohu vědět o stavech mysli a duše literátů. Co bych ale mohla podrobit bližšímu rozboru jsou stavy, kdy se ztrácíme sami v sobě. Pane Zelenko, děkuji za další zajímavý námět k přemýšlení.

Málo známá historie: Pražští hudebníci uspořádali v prosinci 1791 důstojné requiem za Wolfganga Amadea Mozarta

Daniela Řeřichová 10.12. 11:27
Děkuji za připomenutí této významné události. Pražané opravdu Mozartovi rozuměli a nejen jeho přátelé Duškovi, u nichž např. dokončoval operu Don Giovanni a pro Josefu, která byla stejně stará jako on, napsal koncertní árii Bella mia fiamma, addio!

Moje energie: Odliv i příliv

Daniela Řeřichová 10.12. 10:41
Hezké zamyšlení, Soňo. Že se nabíjíš pozitivní energií je vidět na tvém postoji k životu. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.