Přehled posledních diskuzních příspěvků

Bydlet ve vlastním, ne v nájmu. Sny Čechů narážejí na realitu

Jiří Dostal 26.10. 08:16
:-) Dělostřelecká příprava na horentní zvyšování daně z nemovitostí, nebo poukaz na zvrácenou státní politiku bydlení bez přiměřených jistot? :-)

České středohoří laděné do podzimu

Dana Puchalská 25.10. 08:38
Álo, děkuju za zajímavý článek se spoustou krásných fotek. A asi začnu věřit na náhody. Představ si, že na stolním kalendáři, který mám je na tenhle týden fotografie a článek právě o zřícenině hradu Skalka.

Marie Měchurová (74): Penze máme nízké, ale žijeme skromně, ušetříme na výlety, dovolené i na spoření vnoučatům

Daniela Řeřichová 24.10. 22:12
Milá Maruško, Tvůj život by vydal na román. Musela jsi překonat mnoho překážek, a přesto zůstáváš optimistická, se smyslem pro humor. Přeji Ti především zdraví, abys mohla s rodinou, přáteli a vnoučaty nadále realizovat své sny. Jsem ráda, že jsem Tě díky íčku poznala, a vážím si Tvých nekompromisních postojů.

Mají i senioři své sny?

Margita Melegova 24.10. 18:37
V zivote jsem mela jen dva sny ktere si pamatuji, jeden v detstvi, kdy jsem spala v dome ke se narodila moje mamka a jeji sourozenci, presto ze tam vladla pohoda sen byl priserny, leta jsem ho prozivala a pak se vytratil. Druhy sen, zive jsem slysela pisen meho tehdy nastavajiciho, kterou mi zpival nekolik dni predtim, v ten cas jsem byla sama a to co bylo v te pisni se z vetsi casti vyplnilo hlavne ta prvni sloka. Jinak ve mne zadny dalsi sen nezanechal tak silny prozitek jako ty dva.

První rande. V šedesáti se ho bojíme víc než v sedmnácti

Martin Vrba 24.10. 12:04
Jééé - dostal jsem nápad. Na setkáních sourozenců a jejich manželů a dětí a vnoučat hrajeme různé vědomostní hry a mne nyní napadla myšlenka, že by byla dobrá hra na první schůzku - úkol by zněl PŘIPRAVIT SI PRO PARTNERA TAKOVÉ RANDE. No a já si to zkusím tady nanečisto tady u nás na Íčku.. Určitě bych chtěl, aby si byla partnerka jistá a cítila se dobře, tak bych měl sice v zásobě pár typů, kam jít a co dělat, ale nechal bych jí rozhodnout, kam by chtěla jít. Do kapsy bych si dal "připomínáček", abych se připomněl, že když bude mít partnerka chuť něco vyprávět, abych jí nechal povídat, nebral jí řeč (můj zlozvyk), ale abych byl vždy připraven jí v něčem doplnit, kdyby byla třeba nervózní. Musel bych najít i sám různá témata, abych byl připraven sám převzít iniciativu a dokázal ji bavit třeba i sám, kdyby byla nesmělá. Ta schůzka by měla několik částí. Budu si myslet, že máme třeba jaro, tak bych ji vzal až do ZOO na parníku. Parník se pohybuje, není problém s mobilitou, Praha se před pohybuje sama, Vltava teče, řeč se povídá, hluchá místa v debatě vyplní zvuky kolesového parníku (poznámka: nastudovat si významné stavební památky po toku - nezabíhat do detailů - působil bych usedle - to nejsem). Určitě bych partnerku mile překvapil, kdybych vytáhl z batohu osobně připravené svačinky - ale jaké - nebyly by řízky už moc familiární? Co myslíte? Ty bych vytasil tedy až podle situace. Během plavby bych se snažil partnerku humorným způsobem seznámit se svým životem, že jsem se v první třídě počůral, bych prozatím ponechal až na nějakou třetí - čtvrtou schůzku. Už během té plavby bych snad poznal, zda nenudím, zda má cenu se drápat do kopců ZOO k horním pavilonům. Kdyby to byl smíšek (tedy ideál pro mne), tak bych jí vyprávěl ten příběh "Jak jsme upekli hada". V ZOO je několik restaurací a tak bych tam zvolil i oběd. Zpátky bychom jeli autem, které bych si už den předem někam přistavil k ZOO. Podle nálady a chuti a fyzické kondice bych měl připravené lístky na nějakou divadelní komedii, nebo třeba jen projížďku noční Prahou, kdyby byla z venkova, určitě by to ocenila, jasně že bych měl měl připravené kazety s několika druhy hudby z let 60. abych si já i ona myslela, že je ta doba zpátky - když si to oba budeme přát - tedy zněly by cestou naše i světové HITY. Sám bych o nemocech nemluvil, ale kdyby se partnerka potřebovala "ze svých třeba i vyplakat", tak bych jí nabídnul nejen kapesník, ale i rameno a kdyby byla skvělá a chtěla, tak bych jí nabídl i přespání a ze svých nemocí se i vyležet u mne hned na prvním randeti - doma bych měl určitě nějaké pohoštění a co bych servíroval, aby se mi z toho ta holka nepoblinkala? Myslím, že taková šunka od kosti krájená na jemné plátky z vychlazené lednice s okurčičkou a se skleničkou vínečka by náladu nezkazila. A pak už by šlo třeba si zahrát i na hádání psaných písmenek a slovíček na holá záda obrácenou tužkou. Vidíte . nic jsem na tom nezměnil - tak bych se seznamoval v mládí i nyní. V podobném duchu udělám tu hru pro širší rodinu na oslavách Martina - každý bude muset napsat jak by to rande připravil nebo na jaké rande s jakým programem by byl rád pozván. Máme v kolektivu zastoupení od 3 let - 80 let. To bude srandy zase kopec - no kachna se bude taky smát. :)

Surinam – málo známá země na okraji Amazonie

Jarmila Komberec Jakubcová 24.10. 08:39
Opět velmi zajímavý článek a přiblížení neznámé země. Paní Heleno Vaše články jsou moc pěkné - děkuji.

Jak šel čas ve městě Teplice

Dana Puchalská 24.10. 08:23
Zdeni, článek o městě,kde žiješ se mi moc líbí. A je vidět,že máš svoje město doopravdy hodně ráda. Kdysi jsem tam byla,ale je to už spoustu let. A musím napsat,že se město krásně vylepšilo. Tenkrát bylo celé ošuntělé a posmutnělé. Vždyť Tvoje fotogalerie je tím nejlepším důkazem.

FEJETON: Antidepresiva pro Luďana

Iva Lišková 23.10. 15:19
Ještěže má Luděk tak prima vtipné kamarády!

Výlet do termálů

Hana Šimková 23.10. 09:04
Tak to nebyl hezký závěr.

Básně

Hana Šimková 23.10. 09:00
Některé okamžiky bych vrátit chtěla. Hezká báseň.

Nedoříkávejte za koktající slova. Pomáhejte jinak, nabádá přední česká logopedka Ilona Kejklíčková

Jitka Caklová 22.10. 08:17
Výborný rozhovor pro školy, kde koktající dítě trpí, díky těm, kteří si myslí, že jsou dokonalí. "Jde řešit problémy s výslovností také v dospělosti?" ANO, protože s věkem přichází moudrost alespoň k některým, a díky moudrosti, nejen koktající, mohou žít spokojený život a věční posměváčci "ostrouhají".

Zahrady Majorelle - můj sen

Věra Ježková 22.10. 08:06
Majko, přeji ti moc, že sis sen splnila. Můj nesplněný a nesplnitelný přebývá na Islandu. :-)

Vyznání

Blanka Lazarová 22.10. 07:36
Krásné vyznání. :-)

Poobědová procházka č. 2 – Z Hloubětína do Vysočan

Naděžda Špásová 21.10. 14:01
Helo, krásné fotky a výlet stál určitě za to. :⁠-⁠)

Vzpomínky na podzim

Dana Puchalská 21.10. 12:52
To je opravdu krásný a milý článek. A já za něj děkuju.

Nejzelenější řecký ostrov Korfu

Jan Zelenka 20.10. 10:47
Váš článek mi připomněl náš nádherný pobyt na Korfu v roce 2005. Půjčili jsme si na několik dní i auto a sjezdili celý ostrov. VC polovině září je zde skutečně ideální klima. Vzduch kolem 25 a moře ještě teplé. "Toto je domov mých snů," prohlásila údajně císařovna Alžběta Bavorská, při pohledu s návrší, kde nechala postavil svůj Achilleon, na širé moře a vesničky, roztroušené po zelených stráních.

Přes vinohrady okolo Zaječí

Jan Zelenka 20.10. 09:47
Krásný kraj. Ten smutný příběh na mne hodně zapůsobil.

Nikdy se to neopakuje

Věra Ježková 20.10. 08:51
Naďo, podzimní příroda je krásná, má nekonečné množství podob. Díky za fotky – a hezké podzimní dny i tobě. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.