Přehled posledních diskuzních příspěvků
Hrátky s češtinou: Zábavné přechylování
Anna Potůčková 1.8. 09:41
Kajman a kajmanka: Kajman a kajmanka pod vodou zakousli se do lanka
Tip na výlet: Za Ulrikou von Levetzow
Alena Tollarová 1.8. 08:36
Ulrika jistě byla pozoruhodná žena, její příběh mě dojímá. Také jsem před časem - to ještě kaplička na náměstí nebyla tak krásně opravená - postála na hřbitůvku u její hrobky. Prošla jsem po modré značce Stezku Ulriky von Levetzow, snažila se najít nějatý ten granátek, ale kdepak. To bych se asi musela vrátit do její doby, kdy se prý po dešti na polích leskly jako krůpěje.
Měření štěstí. Posedlost, které podlehlo mnoho lidí
Jiří Dostal 1.8. 06:52
:-) Poněkud prefabrikované téma bez hlavy a paty, asi jako reporty o válce na Ukrajině... :-)
Marta - dárek k narozeninám
Helenka Vambleki 31.7. 18:35
Další část potěšila. Je to milé počteníčko zasazené do současnosti.
FEJETON: Kniha, která si podmaní svět
Jana Vargová 31.7. 10:07
Bylo by dobré knihu vydat i v elektronické podobě. Čím dál tím více lidí používá čtečky. Tak aby o toto dílo nepřišli. :) Díky za úsměvné nedělní ráno.
Palubky nejsou retro, ale naopak kralují podlahovým i obkladovým materiálům
Mirka Nová 30.7. 20:22
Moje maminka si přála, již delší dobu nový obývací pokoj, a tak jsme se se sestrou a bratrem dohodli, že jí rekonstrukci dáme k jejím narozeninám. Jediné, co si přála bylo zachovat jednu obloženou zeď z palubek, kterou dělal náš tatínek. Společně jsme vybrali podlahu a na stránkách https://www.jis.cz/ si maminka vybrala dveře s pěkným kováním.
Vzpomínková (ven na Západ i dočasná ztráta paměti)
Zdenka Soukupová 30.7. 13:18
Doufám a modlím se, aby se už dotazníky nevrátily.
Letošní dovolená na jihu 1
Marie Novotná 30.7. 11:09
Parádní fotečky. Blatná je krásná. Fotem jsem si připomněla výkendový pobyt před pár lety. Ubytování ve škole. A hned za plotem zámecký park . Daňci a pávi jsou ozdobou parku. A to ještě přibyly lamy. Je tam krásně ,tvůj článek ukazuje jak moc je tam krásne.
Tip na výlet: BagrPark v Autodromu Most
Daniela Řeřichová 30.7. 07:45
Pěkný článek. Myslím, že předsudky o zdevastovaném Mostecku už dlouho neplatí. Jezdím za příbuznými několikrát do roka a vždy objevujeme nová zajímavá místa.
Babička na kolečkách
Krejcar Stanislav 29.7. 18:09
Ano , s příběhem souhlasím. I když jsem na tom i ve svém věku lépe - nejsem postiženým a nepotřebuji tedy invalidní tříkolku. Do neávna jsem s babičkou jezdily autem k lékaři a nákupy. Přestalo mne v době covidu obtěžovat svého lékaře s osvědčením o svém zdravotním stavu a schopnosti řídit motorové vozidlo. Proto, jsem auto vyměnil za elektrotříkolku . Babička jezdí k lékaři autobusem a na nákup na ni počkám u prodejny. Tříkolka má výhodu v košíku na nákup za sedatkem. Elektromotor Bafang je dostateně silný aby pomohl. Na dovolené u potoka v cizině jsme si elektro provoz vyzkoušely, a byli jsme spokojeni ,tak jsem doma i do toho šel. I přes svůj věk se necítím na invalidní dopravu, paní doktorka mi doporučila pohyb na procházkách. Dost mne to pobavilo, protože od jara do podzimu mám dost práce na zahradě nejen se sekáním trávníku, ale i zeleniny pro domácí spotřebu . Nevyhýbám se ani návštěvám vnoučat ktere bydlí pár km od nás. Dříve jsem to chodil pěšky , ted tedy na tříkolce. Osobně mi mrzí, že českomoravští výrobci cyklokol více myslí na sportovně chtivé mláde lidi než na nás ty jež toho dost už pamatují. Ani vozidla pro seniory ani pro invalidní spoluobčany nejsou vybaveny základním potřebným prostředkem jakým jsou nejen zpětná zrcátka ale i upoutávkou na vozítko. Zkušenost z běžného provozu, na ulicích a silnicích 2 tř. než se dostaneme na cykloztezku je použití zvukového znamení ,že jste za mnou. To bylo i kdysi ve vyhlášce a v cizině se to používá. Pokudto jde tak se ochotně uhnu a nepřekážím rychlejším a slušnějším. Nechtějte po mně aby jsem používal chodník určený pro chodce.
Kateřina Macháčová: Čím je člověk starší, tím je pro něj pohyb důležitější
Libuše Křapová 29.7. 12:10
Bydlím daleko. Škoda. Hlásila bych se mezi prvními :-(
Co a jak fotit o dovolené? Vyzkoušejte tipy, jak vytvořit perfektní album
Marie Měchurová 28.7. 19:20
Na dovolené fotografují ráda. V zimě si potom v teple pořízené snímky prohlížíme a vzpomínáme. Děkuju, dověděla jsem se. zajímavé věci.
Můj tatínek byl ruský legionář
Jan Zelenka 28.7. 10:18
Postupuji podobně. Vydal jsem zatím jen knih čtrnáct, ale máte pravdu, že je to radost. A mé knihy jsou i v místní velké knihovně a půjčují se.
Pozor na světlo. Pomáhá i škodí
Martin Vrba 28.7. 08:02
Světlo pomáhá i škodí taky i v sexu. Hezkým na kráse přidává a šeredným škodí. Tak je lépe začínat ve tmě a postupně přidávat na intenzitě světla, kolik toho ještě sneseme a případně si pomáháme novinami a některé oblasti zakrýváme novinami. Pro případ, že by ani to nepomohlo, tak proto volíme takové, u kterých se tedy alespoň pobavíme nebo poučíme a zkusíme to jindy. Nic se neděje - kurňa - zítra je přeci taky den.:)
Krvavý elixír zdraví
Jana Šenbergerová 27.7. 14:40
V horkých letních dnech určitě přijde taková polévka vhod. Zasytí a zároveň osvěží. Asi by stálo za to vyzkoušet i kvas. Díky!
Vztahy a chemie
Lenka Kočandrlová 27.7. 10:42
Nojo,nic není,jak bývalo....Dnes už se dva neberou,protože se milují a voní si,ale obvykle zvítězí jistota peněz,možnosti do budoucna a pragmatismus. Každý se dnes šplíchá a matlá deodoranty a voňavkami,až ta přirozená vůně zaniká a ti,co příliš něčím smrdí (kromě majetků ovšem),ti nemají nárok.
Taverna, kutuki, kafenio. Kam zajít v Řecku jíst a pít
Jitka Caklová 27.7. 08:10
Svého času jsem chodila do taverny v Hodoníně. Stylová restaurace, s posezením v příjemném prostředí, výborná obsluha, nabízející stylová jídla. Hezky česky i na Moravě :-). Nevím, jak vypadá dnes, ale jedno vím jistě, nikdy ani nikde to už nebude stejné jako dřív.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.