Přehled posledních diskuzních příspěvků
Stíhačka Mustang byla postrachem Luftwaffe
Květoslava HOUDKOVÁ 27.10. 08:09
Několik let jsem pracovala v leteckých opravnách. Dělníci si pochvalovali, že jen díky "zásobám součástek" z německých letadel jsou schopni opravit také další stroje.
Přehlídka v Letňanech mi nesměla uniknout!
Alena Tollarová 26.10. 19:06
Seniorská děvčata v publiku jsou nedílnou součástí přehlídek. Bez nich by to nebylo ono. Aspoň já jsem tam hlavně kvůli nim. A kdepak jsou, Lidmilo, ta vajíčka? Fotku jsem Ti přece poslala ***
Eva Pilarová si připomíná 55 let na hudební scéně
Vladka Steinová 26.10. 16:04
Paní zpěvačka! Nechť se jí daří i nadále ve zpívání i v soukromí.
Vědci zařadili uzeniny na roveň cigaretám
Zuzana Pivcová 26.10. 14:38
Většinou jsou uzeniny tak lákavě ochucené, že se stávají obdobnou drogou jako cigareta. A vzpomínám si, že již dávno nežijící vynikající léčitel, pan Josef Zezulka, který jako jeden z mála uměl dostat lidi z rakoviny, řekl mimo jiné, že jeho pacient nesmí sníst ani gram uzeniny.
Bez krásné Rybovy mše si české Vánoce dovede představit málokdo
Dagmar Bartušková 26.10. 14:10
Rybova Česká mše vánoční patří neodmyslitelně k Vánocům, ráda ji poslouchám.
Vycházka k meandrům
Dana Kolářová 26.10. 13:08
Hani, za tři roky jsme s Tebou a tvými seniory projeli a viděli mnoho zajímavých koutů naší krásné země. Děkuji za hezké zážitky.
A trochu jsem se spletla
Jiří Libánský 26.10. 12:02
Ono to hledání klidu si lze u divošky Zuzany těžko představit.
Je to smutné, ale hezky smutné.
Zatočte s únavou: sedm tipů, jak připravit tělo na podzim
Dagmar Bartušková 26.10. 10:14
Rady k nezaplacení, ale moc se jimi neřídím. Občas dojde na vitaminovou bombu z kysaného zelí. Ovoce, česnek a med - běžně. Kávu si dám i před spaním, mám ráda její linoucí se vůni a lahodnou chuť. V bodě 6. jsem pravý opak, dobu temna ne, jen větrám. Pohybuji se denně a ráda. :)
Václav Thám: vlastenec a průkopník divadla
Hana Šorejsová 26.10. 06:57
Seriál F.L.Věk patří mezi mé nejoblíbenější, a tam zazářil v postavě Václava Tháma Radovan Lukavský. Václav Thám určitě patřil mezi české vlastence a obrozence na konci 18.století.
Lucie Šafářová s Bethanií Mattek mají první výhru na Masters
Hana Šorejsová 26.10. 06:51
Děvčatům se daří. Včera vstoupily vítězně i Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, lehce si poradily s duem Babosová/Mladenovicová 6:2 a 6:1. Uvidíme dnes, jsou vstupní duely ve dvouhře pro Lucku a Petru. Fandíme !
Muzeum představí Čínu na výstavě Říše středu
Zdenka Jírová 25.10. 23:29
Vojtěch Náprstek byl velmi angažovaný v národním obrození, založil 1. českou Americkou školu pro ženy a dívky, která byla v Praze velmi populární a revoluční. V jeho muzeu jsou i sbírky z cest Emila Holuba v Africe. V jeho činnosti mu hodně pomáhala jeho maminka.
Podzimní výlet do Českého Krumlova
Zuzana Pivcová 25.10. 19:39
Ano, hezké vyprávění o hezkém Krumlově. Připomnělo mi to náš loňský jarní víkend tam, ale myslím, že už jsem to někde uváděla. Přitom se jednalo o internetovou nabídku, na které já zrovna moc nejsem.
Zelí srdce rozveselí aneb Proč bych si nekoupil Hyundai
Alena Várošová 25.10. 13:14
Jo,jo zelí to je každoroční moje práce. Mít nachystaný,čistý,kameninový hrnec,zajedeme do Zahradnctví,kde si zelí zvážíme,očistíme a pak nám jej nakrouhají.Zaplatíme a vezeme si dva pytlíky asi 25 kg domů.Pak už si nasadím několikatery igelitové sáčky,ovážu gumkou a tlapu,jak medvěd v čistém škopku z plastu,přisolím dát necelé 3/4 kg soli,okmínuji,ale zase ne moc.Zelí by bylo tmavě zbarvené.Mám nachystanou nakrájenou cibuli a to hodně plnou větší mísu,kterou prohodím do hrnce,když jej tam pěchuji.Ovšem nesmí chybět křen.Ten je velmi důležitý
Zelí s křenem,je ostré jako řemen.
Zelíčku nám už dole buble v kotelně,potom hrnec přestěhujeme do sklepa.kde je chladno.Nesmíme zapomenout dolévat žlábek,jinak by zplesnivilo.
Dobrou chuť, všem,kteří si zelí sami šlapou i těm ostatním.
Král valčíků Johann Strauss mladší
Vladka Steinová 25.10. 12:33
Geniální hudební skladatel, který světu zanechal překrásné,něžné melodie.Však také pro Rakušany, hlavně pro Vídeňáky něco znamená!
Moje postřehy z módní přehlídky v Letňanech
Jana Šenbergerová 25.10. 10:02
Vando, to je dobře, že ses překonala a na přehlídku vyrazila. Podáváš zas trochu jiný pohled na stejnou událost, takže i my, co jsme se nezúčastnili, získáme ucelenější přehled. Tímto zdravím Olinku, už dlouho ji nebylo vidět ani "slyšet".
Vzpomínka na naše hezké mládí
Zuzana Pivcová 25.10. 07:33
Škoda, že už si se svou kamarádkou (viz Maruška/Můj příběh) takhle v kavárně hezky zavzpomínat nemohu.
Za modelkami do Letňan
Radovan Cakl 24.10. 22:02
Zuzko, dík za první nahlédnutí na přehlídku a modelky. Moc jim to sluší, jsou to, jak se někdy říká "šťabajzny". Těším se na další fotky modelek.
Výroba červeného vína po domácku
Jana Šenbergerová 24.10. 15:59
Je zajímavé "být při tom", i když jen zprostředkovaně na dálku. Pokud nám chutná, na barvě nezáleží. Já přesto dávám přednost čerstvým hroznům před těmi kapalnými, a tam mi na barvě nezáleží už vůbec. Nezpůsobují opilost, ale pokud jich sním víc, než snesu, mívám dost nepříjemný "cukrový šok". Naštěstí netrvá dlouho. Tak ať vám letošní víno chutná!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.