Přehled posledních diskuzních příspěvků

Nešťastný život divy Vítězslavy Kaprálové

Vladka Steinová 17.6. 06:49
Krásná a talentovaná Kaprálová prožila poslední léto r. 1938 s B.Martinů a se s vým otcem, skladatelem a dirigentem na vysočině v obci Tři Studně.Toto místo se později stalo nejsilnější vzpomínkou pro B.Martinů, když v cizině skládal kantátu Otvírání studánek.

Největší českou osobností je podle veřejnosti Karel IV.

Zdenka Jírová 17.6. 01:18
Docela zajímavá statistika, ale myslím, odráží smýšlení národa celkem přesně. I já bych se k podobnému hodnocení většinou připojila.

Na Staroměstské náměstí se vrátí Mariánský sloup

Zdenka Jírová 17.6. 01:09
Nejsem zastáncem vztyčení repliky. Pro většinu obyvatel naší země nemá žádný význam, nejsme katolická země jako např. Polsko. Staroměstské náměstí je perlou samo o sobě a repliky mu krásy nemusí dodávat.

Žluté lázně: nejlepší koupání v Praze

Zdenka Jírová 17.6. 01:03
O Žlutých lázních jsem četla v různých předválečných knihách jako o středisku letní zábavy Pražanů.Je dobře, že jsou zase oblíbeným místem a nezapadají v zapomenutí.

Můj tip na dovolenou: Proč letět k moři do Tuniska?

Zuzana Pivcová 16.6. 21:00
Nepochybuji o tom, že většina lidí prožila v Tunisku hezkou dovolenou. Já jsem tam byla dvakrát. Právě proto, že se mi tam poprvé líbilo, jela jsem po 6 letech podruhé. Tentokrát jsem měla smůlu pomalu ve všem. Je pravda, že od té doby zase už uplynulo 15 let, ale takovou dovolenou už nikdy (viz Můj příběh/Zachránil mě osel aneb Jak nebylo jednoduché být cizinkou). Byla ale moje chyba, že jsem jela sama. Do arabského světa to není vhodné.

Kolotoč

Jana Šenbergerová 16.6. 19:16
Co já strávila času a utratila peněz na kolotoči! Jízda za korunu...Velký řetízkový kolotoč, to bylo moje. Jednou jsem to zkusila se svými malými dětmi, a celou jízdu jsem protrpěla a těšila se, kdy už to skončí. Jo, časy se mění a my s nimi. Ale jednou jsem ze zoufalství sedla s příšerně bolavou páteří do sedačky centrifugy. Měla jsem pocit, že mi vypadnou zuby, ale když jsem vystoupila, záda nebolela. Odstředivou silou se obratle dostaly na svá místa. Před týdnem byly kolotoče v Horách. Skoro nikdo tam nebyl. Inu, časy se změnily. Hezká vzpomínka na mládí.

Můj tip na dovolenou: Horská chata Lesanka

Eva Mužíková 16.6. 12:23
Maruško, pěně jste mne nalákala, nejen slovem, ale i fotečkami. Jak se tak na ně dívám, říkám si, že před lety, kdy byly naše děti malé, tolik upravených vesniček, turistických tras, dětských koutků bohužel nebylo. Je to opravdu dobře, že doba jde kupředu...

Jak je to s ořechy? Kdy je jíst a které tělu škodí?

Hana Rypáčková 16.6. 11:06
Poučila jsem se - víc mandlí, ostatní v pohodě, buráky nemusím a kešu jsou drahé. Namusím měnit své návyky.

Oslavme Den otců

Lidmila Nejedlá 15.6. 19:34
To je hezká oslava rodiny. Ženy se umí vzmužit, všechno zvládnou, všechno dělají... a proto druhé housle nehrají.

Můj fígl: Nesmažený květák

Marie Novotná 15.6. 16:41
Tak tohle je moc zajímavý a jednoduchý recept.To vyzkouším.Díky.

Velmi pozdní faun Leoš Suchařípa

Vladka Steinová 15.6. 15:20
Pan Leoš Suchařípa měl nezaměnitelný hlas, "svoji" výslovnost i dikci,byl to skvělý překladatel, dramaturg i divadelní teoretik.Byl dobrý jak ve velkých rolích, tak i v těch malých, epizodních.

Švestkový kečup

Zuzana Pivcová 15.6. 08:47
Rajčatové kečupy jako takové nemusím, ale tenhle bych si dala. Ještě, kdyby mi ho tak někdo udělal! :-)))

V Liberci bylo krásně!

Olga Štolbová 15.6. 07:41
Soňo prima, fotky i povídání. Ta setkání jsou stále častější, to je senzace. Už se těším na Hanku R., také něco domlouváme...***

Vypečená soutěž o Pečenku, Fresh festival a další zábava

Alena Tollarová 14.6. 19:46
Tak tomu říkám slovo do pranice! Nebo pečenice? Jinak blahopřeji výhercům.

Chci jednoduchý, šikovný mobil. Jaký mám vybrat?

Květoslava HOUDKOVÁ 14.6. 17:27
Loni jsem si "vyhlédla", letos koupila: Aligator R10 eXtremo Dual SIM Black Grey - tedy na 2 SIM karty, s foťákem. Ještě budu investovat cca 200,- do paměťové karty = celkem cena Kč 1700,- (loni dražší). Jedu do lázní, tak snad dobře poslouží i přivezu hezké fotky.

Ženy provolají o třetinu více času než muži

Květoslava HOUDKOVÁ 14.6. 17:06
Je jasné (nepočítaje kamarádky), že žena musí řešit více věcí, než je sport a pivo! A lákavé jsou různé "balíčky"operátorů - to se pak mluví (než se zkontroluje účet)! Já si tedy důchod "neprokecávám": žádnou smlouvu nemám, dobíjím si sama. Častěji než volání píši SMS - Kč 200,- mi vystačí déle než měsíc -na žádné "balíčky" nereaguji (ať si je nechají)!

Kouzlo časů minulých: Konstruktérem snadno a rychle

Jana Šenbergerová 14.6. 15:16
Jste určitě stejně dobrý vypravěč, jaký jste byl konstruktér. Vaše vzpomínky se mi moc líbí.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.