Přehled posledních diskuzních příspěvků

Adventní nálady

Zuzana Pivcová 11.12. 19:41
Moc hezké, Jarko, i slova, i snímky. Děkuji za hezký zážitek, zprostředkovaný mi do pražského malobytu.

Nespoléhejte jen na fotky, utlumíte tím svoji paměť

Zuzana Pivcová 11.12. 19:30
Na to nemusí být ani americká studie, na to stačí český rozum, že fotografie je pouze dvojrozměrná, zatímco exponáty si můžeme prohlížet z více stran a tím je víc vnímáme. Hlavně ale člověk amatér při focení nebo filmování, zvlášť, pokud při něm ještě musí kráčet, je povětšinou jen zaměstnán technikou, přiblížit, zaostřit, takže mu unikají popisky nebo živé komentování ze strany průvodců. Já při cestách fotím opravdu jen tehdy, když se můžu v klidu zastavit a vybrat si, co fotit, nejsem reportérka, abych pořizovala záběry pohybu, a nestojím o co největší množství snímků ve stylu Tady všude jsem byla. Pro mě jsou úsměvné výpravy japonských turistů, kdy cizinci v centru Prahy doslova vyskáčou z autobusu, párkrát cvaknou foťákem kolem sebe, skočí do autobusu a odjedou. Takový japonský "Hikari".

Jana Švandová: Jsem snesitelná tchýně

Svatava Páleníková 11.12. 10:32
Ano, paní Švandová snad vůbec nestárne... Také jí přeji ještě hodně pěkných rolí v divadle i ve filmu a především hodně zdraví.

Drážďanské adventní trhy

Zuzana Pivcová 11.12. 09:45
Německých adventních trhů jsem zažila už několik, Drážďany jako saská metropole jsou blízko Krušnohoří, kde je po staletí rozšířeno řezbářství. Odsud právě pocházejí i všechny ty ozdoby, jako je vánoční pyramida, světelný oblouk nebo kouřící mužíček, známé dnes už i u nás. Na trzích se často soutěží o nejlépe vyzdobený stánek. Současné předvánoční Staroměstské nebo Václavské náměstí jsou pro mě značným zklamáním.

Aby zuby nebolely

Zuzana Pivcová 11.12. 09:27
To je dobré, prověřím to pozítří, jestli to funguje i na krčky a dásně. Rozsáhlý zákrok na paradentologii minulý pátek mi dal dost zabrat! :-)

Inspekce si posvítí na předváděcí akce

Jiří Libánský 11.12. 01:47
Záslužný počin je taková novela. Už toho bylo třeba. Doufám, že se nenajde cesta jak to obcházet.

Můj fígl pro ženy: Dělejte ze svých nedostatků přednosti

Jitka Chodorová 10.12. 13:27
Tak Zuzko,ty jsi holka šikovnice,taky jsem dnes poslala svůj fígl do soutěže,i když...však si to přečteš,ale myslím si,že po těch všech praktických radách,které putují po internetu se čtenáři našimi fígly aspoň pobaví.

Jak stále prožívat kvalitní sex?

Pavla Vítková 10.12. 12:38
Pokud je to opravdu na přírodní bázi, doporučím manželovi. Jen ať mi pak neběhá za jinými v té Max Power náladě :-)

Koření v polévce či omáčce

Jitka Chodorová 10.12. 10:15
Dala bych přednost tobě Helčo,taky se dá koření vařit v plátěném pytlíčku,ty varné sáčky jsou sice šikovné,ale třeba zrovna mě nesedí některé koření,které tam je,a to jak v rajské omáčce,tak ve vývaru,takže spotřebuji jen stávající nakoupené a více to nekoupím,do tvého vajíčka,či pytlíčku si dá jen to koření,které tam chci mít.Jinak díky za nápad.

Háčkovaní sněhuláčci

Zuzana Pivcová 10.12. 09:03
Co je pro někoho jednoduché, je pro jiného složité. Ale alespoň se mi na ně hezky kouká.

Druhá adventní neděle

Zuzana Pivcová 9.12. 18:32
Díky za hezké připomenutí beze spěchu a komerce.

Univerzální těsto na cukroví

Marie Novotná 9.12. 18:21
Ještě dodatek,pokud nechcete vyvalovat a vykrajovat těsto,tak nadělejte ,,bobečky"prolisované lisem na česnek. Lisem malinko pootočte a jsou to hnízdečka.

Tančila můra

Jiří Libánský 9.12. 12:34
Dokážeš to napsat tak emotivně až to člověku vezme dech.

Nezapomeňte na ptáčky: mrazy vyžadují krmítka

Marie Novotná 8.12. 21:27
Ano ,právě je čas jim přilepšit.Jen co jsem nasypala slunečnice,během chvilky jí vrabčáci měli v sobě.Tak přišly na řadu lojové koule a opětovně na sýkorky nezbylo.Jen kosové se perou o jedno jablíčko i když jich tam mají víc.Někdy je to zajímavá podívaná.Na ty vrabci chuť nemají.

"Petpolička"

Zuzana Pivcová 8.12. 20:34
To je zábavné a milé, ovšem ne pro někoho, kdo si potrpí na okázalé vybavení bytu. Mně se to moc líbí. I třeba do práce. Díky.

Hurá, už je to tady, zvýší nám důchody!

Marie Novotná 8.12. 18:54
Milá Hanko,tak tohle moje řeč.Byla jsem celý život pouhá pracující rukama a tak důchod tomu odpovídá.Moc hezký příspěvek.Slyšela jsem mezi lidmi,že od léta by mělo být přidáno znova a to asi o 250 kč,tak pak se opravdu rozšoupnem.

Fígl s předvařováním a předsmažováním

Věra Katolická 8.12. 12:04
Když jsem byla sama s dětmi a dojížděla daleko do práce,začla jsem to také tak dělat.Přesně,jak to píšete,nakoupila jsem v akci,zpracovala a zamrazila.Jen ty řízky jsem ještě nikdy nezkoušela,nenapadlo mě,že by to šlo,takže příležitostně vyzkouším.Hlavní je,dávat do mrazáku pokrmy nezahuštěné-bez mouky.To taky dost lidí neví.teď žiju sama,ale dělám to tak stále,jen v menším množství.

Hladím tvé myšlenky

Jiří Libánský 8.12. 10:54
Prosté a mile, něžně krásné verše. Umíš to. Hladí nejen moji duši. Díky za to.

Dotknout se moře

Zuzana Pivcová 7.12. 19:25
Věřím, že se ho nejen dotkneš, protože takovému vyznání nelze odolat, takže moře si Tě určitě dříve či později nějak přitáhne.

Nezachytitelný milenec

Zuzana Pivcová 6.12. 14:20
Je to, jako kdybych koukala do zrcadla. Jednou před lety mi jeden řekl: Ty si myslíš, že když se s tebou někdo pomiluje, že tě má hned rád, že si tě chce vzít? (Omlouvám se za tu přílišnou sdílnost). No, přiznám se, že jsem si to tehdy opravdu myslela. A kus z toho mi zbyl dodnes. Báseň je smutná, ale krásná.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.