Přehled posledních diskuzních příspěvků
Litoměřice lákají na tajnou nacistickou továrnu Richard
Zuzana Pivcová 31.5. 20:24
Nevím, jaký je stav Richarda nyní, ale já, když jsem byla v r. 1994 na konferenci v Terezíně, jsem se zúčastnila exkurze do Litoměřic, stáli jsme s pracovnicí Památníku Terezín před zavřenými vraty, ale dovnitř nás nepustila, i když to tam sama měla mnohokrát prolezlé, protože hrozily závaly. Na stavbě podzemní továrny Richard se podílela i Organizace Todt, jejíž dokumentaci zčásti máme v archivu. V provozu byl Richard I s klasickou zbrojní výrobou, Richard II s výrobou raket V1 a Richard III zůstal nedostavěn. Důl nebyl koncentrační tábor, bylo to pracoviště vězňů z blízkého KT v Litoměřicích.
Jdou na to vědecky, mají na to peníze
Jana Šenbergerová 31.5. 14:13
Já jich "naštěstí" nemám tolik, abych si koupila všechno, co se mi někdo snaží nějakých způsobem vnutit. V důchodu jsem se brzy naučila říkat děkuji, nepotřebuji, nechci, i když to není vždy snadné.
Teď se, lásko, směj
Jiří Libánský 31.5. 13:45
Velmi krásné. A melodický verš je příjemný na čtení. Obraznost slovních spojení neotřelá, originální a srozumitelná.
Množství studujících seniorů roste, nacházejí nové přátele
Věra Jelínková 31.5. 13:25
Pokud dožiju a absolvuji celý akademický rok, tak bych si měla zazpívat Gaudeamus Igitur příští rok. Týká se to Virtuální univerzity 3. věku. Navštěvuji také Univerzitu 3.věku na VŠB TU Ostrava, fakulta geologie. Na U3V chodím již 5.rok. Ale máme ve třídě jednu paní JUDr., která chodí "do školy" od samotného začátku spuštění tohoto vynikajícího projektu, a to je 20 let. S těmi testy na VU3V je to pravda, nakonec jsem tady dala jen část z mého "taháčku". Těch 300 Kč není za semestr, ale za celý ak. rok. Na U3V je cena 700 Kč za ak.rok. Ovšem je docela možné, že každá škola to má jinak. Ekonomie či výuka na pc je dražší. Něco Vám prozradím. Vyučující profesoři nás - studenty seniory mají raději než naše mladé kolegy. My jsme totiž pozornější, nebojíme se zeptat či diskutovat a hlavně neházíme po sobě houbou. A je fakt, že jsem ve škole získala několik svých nových "internetových kámošů". Do září máme prázdniny.
Dotace na ekologické kotle budou v celé zemi
Věra Jelínková 30.5. 22:28
Dovolím si příspěvek trochu "vylepšit". MS kraj nemá nejhorší ovzduší v celé ČR, ale v celé střední Evropě. Něco k nám přicestuje z Polska, ale hodně dělají nevyhovující kamna v domácnostech, kde se spaluje víbůh co, vlastně všechno. Výměna kotlů je chvályhodná a žádoucí. Jen, aby nechyběly zase peníze. A pak ještě by si mohli uživatelé automobilů směnit svoje miláčky za skútry či kola, v létě samozřejmě. Jenže to by mohli dorazit do cíle načisto "otrávení". Na to znečištění ovzduší v MS se podívejte, pokud máte zájem, tady
http://www.google.cz/search?q=mapa+zne%C4%8Di%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD+Ostravy&hl=cs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=FLanUf07xYG0BtemgagK&ved=0CDEQsAQ&biw=1440&bih=785
Hrůzný den, kdy zahynulo čtrnáct československých horolezců
Věra Jelínková 30.5. 22:16
Vzpomínám si na to. To byla skutečně tragédie. Několik horolezců znám. Leopold Sulovský je přece "od nás", z Ostravy.
Řeka
Zuzana Pivcová 30.5. 20:12
Ano, to je přírodní úkaz spojený s pocity, to Ty umíš tak bezvadně podat!
Potomci chtějí přispívat rodičům na penzi, ale pětina na to nemá
Věra Jelínková 30.5. 16:41
Zajímalo by mě, jak byla položena otázka v průzkumu, protože jsem tazatele dělala a také kvótní rozpis respondentů. Počet 453 respondentů je malý.
Na Pražském hradě bude čtyři měsíce zářit „božská Marilyn“
Věra Jelínková 30.5. 15:29
Pro mě je na Pražském hradě tato výstava "chucpe".
Gott vystoupí poprvé na rockovém festivalu
Jana Šenbergerová 30.5. 12:56
Inu, nejvyšší čas na změnu. Vždyť změna je život...Nepochybuji o tom, že ji zvládne.
Chvěji se touhou
Jana Šenbergerová 30.5. 12:50
Lyrika okořeněná erotikou nemůže škodit. V tvém podání, Zuzko, má obzvláštní kouzlo.
Zrovna nedávno jsem přemýšlela, jak by byla (ta erotika) přijata. A už je to tady...
Před 60 lety připravila měnová reforma Čechy o většinu úspor
Jana Šenbergerová 30.5. 12:19
Obávám se, že přechod na EURO nebude o nic lepší. Ať počítám, jak počítám, moc jich nedostanu.
Češi chtějí létat, pilotních licencí výrazně přibývá
Jana Šenbergerová 30.5. 10:27
Ani se nedivím, na silnicích je už docela "husto". Jen doufám, že tak husto nebudeme mít i nad hlavami.
Výlet do Napajedel
Jana Šenbergerová 30.5. 10:22
Článek mi připomněl mou babičku, která do vysokého věku moc ráda jezdívala na zájezdy s důchodci a pak vyprávěla a dlouho vzpomínala.
Děláš záslužnou práci, Hanko.
Ruští vědci našli mamutí krev, zvyšují se šance na klonování
Jana Šenbergerová 30.5. 08:42
Nejsem si jistá, je-li moudré oživovat minulost, i když chápu, že takovým svodům se těžko odolává.
Sebeobrana jménem Krav maga
Jana Šenbergerová 30.5. 07:29
Jako sport by se mi líbila mnohem víc. Dost mě děsí, že v této době skutečně odpovídá "podmínkám současného, rychle se měnícího světa". Jen čekám, kdy se objeví v osnovách jako součást tělesné nebo občanské výchovy.
Inspektoři osolili pořadatele předváděcí akce dvěma miliony
Hana Práglová 29.5. 22:53
Dnes jsme byli na filmu Šmejdi.Pro všechny diváky nad 65 let je promítán zdarma.Je myslím, jen dobře,že byl natočený!!!!
Vladimír Menšík: génius, který uměl rozesmát, ale i rozplakat
Jana Šenbergerová 29.5. 12:04
Uměl být poděs i poeta a nad tím čnělo jeho mně blízké člověčenství.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.