Přehled posledních diskuzních příspěvků
Kam zmizelo velké prádlo?
Dana Straková 17.1. 07:52
Děkuji za článek, vzpomínky mě vrátily znovu do dětství a k básničce Františka Halase:
Proč se prádlo, milá mámo
nevypere jednou samo?
Povím ti to, poslouchej
jednou mámám bude hej.
Na takové košiláčky
budou všude prát jen pračky.
Na mě zbyde po tom praní
jenom drobné zašívání.
Dneska už si život bez pračky představit nedovedu, ale to bělení utěrek na trávníku, to ano. A soused když jde okolo se pokaždé diví a říká: "To se ještě dělá? To dělala moje babička..."
Problémy s očima boloňáčka
Anna Potůčková 16.1. 13:38
Já sama mám doma 3 bolonáčky a ani jeden z nich nemá rezavé chloupky okol očí a pacek. U všech preventivně nad horními víčky jednou za čas chloupky střihám, aby nezasahovaly do očí. A stejně tak střihám chloupky na packách mezi polštářky. Každé 3 měsíce jsou všichni 3 v psím saloně, kde mě jich paní vykoupe a srst upraví (zkrátí). Nejezdíme už na výstavy, tak nevadí, že je mám v kratší srsti a jejich srst se tím pádem lépe udržuje. Má je ve věku 15. 14 a 10 let. Čili všichni jsou už v seniorském věku. Jednou týdně jim všem oči omyji kouskem vaty s čistou vodou a utřu druhým suchým chumáčkem vaty.
Jmenuji se Albert VIII.
Jan Zelenka 16.1. 13:04
Jitko, ahoj. Moc pěkně jsi sepsala život psa. Ta moje malá je už v psím nebíčku.
Sen, skutečnost nebo sci-fi
Jan Zelenka 16.1. 13:01
Velmi racionální a perfektně napsaná úvaha. Tato forma se mi moc líbí. Žádná myšlenka se v ní neztrácí. Blanko, paráda!
Svitavy. Fotoreportáž z moravského města v českém kraji
Alena Velková 16.1. 10:45
Perfektní místo k životu. Díky za pozvání :-)
Jak přežít stěhování do domova seniorů a pak se tam nezbláznit
Květuše Pinkasová 16.1. 07:06
Někteří to nemají jednoduché, záleží na zdravotním stavu. Je třeba si nový domov užít dokud to ještě jde ale je těžké si vybrat ten pravý ♥ Evičku M. sleduji od prvních chvilek, kdy o dalším životě začala uvažovat co je pro a proti a co si jen může nechat ♥ Zkuste si vybírat, zajít za sledovat včas se asi nahlásit... Co kdyby to náhodou vyšlo... Dnes se jen tak nedostanou u nás ani už moc potřební☻ A nezapomínejte na své nedávné přátelé z ulice ♥ Mají radost ze všeho ♥ Evičko, jsi super ♥♥♥
Výstava (E) MOTION v pražské JSP ART GALLERY
Dušan Brabec 15.1. 23:21
Více si o Josefu Duchanovi lze přečíst a některá jeho díla prohlédnout na odkazu https://www.pasazdesignu.cz/vystavovatel/josef-duchan/
Vyhlašujeme nové literární soutěže a také novou fotosoutěž
Jana Kollinová 15.1. 14:07
Fotografie íčkařů by v mnoha případech obstály na vernisážích ve společnosti s fotografiemi známých profesionálních umělců. Těším se na všechny příspěvky zejména v této soutěžní kategorii na téma "Stáří".
Proč tady vlastně jsme? O tom, jak se žije důchodcům na samotě v Sudetech
Jiří Dostal 15.1. 07:41
:-) "Jako by andělů chór/ tam z půlnoční strany hor/ píseň divnou začal hrát,/ vím, proč vítr teď přestal vát./ Good bye, Joe./ Šest bílejch koní mě veze tmou... /" Ať žije Leicastyl focením pamětí :-)
Jeden obyčejný den
Daniela Řeřichová 14.1. 12:20
Soňo, moc hezké zamyšlení, uvozené mým nejoblíbenějším básníkem a doplněné poetickými fotografiemi. Já jsem vděčna za svoji soběstačnost a děkuji za každý den, kdy jsou moji blízcí v pořádku.
FEJETON: Oblékněme bojové zástěry!
Jiří Dostal 14.1. 10:48
:-) Jako fór dobré, ale když chlap hravě zastane starost o domácnost (nákupy, vaření, praní, žehlení, úklid, drobné domácí práce), a to velice dobře, má pokoj i od manželky, protože ta si najde milence, ve městě to stihnete i při funkci či pozici, na vesnici víc funguje přirozená dělba práce,... hlavně, že se máte rádi :-) :-)
Povídka: Zvíře v nás
Blanka Lazarová 14.1. 09:08
Autem k doktorovi s bolestí v zádech, taky bych cenila zuby. A slovník bych měla určitě jako "dlaždič". :-( :-)
Vrátili se psychiatři
Jana Jurečková 13.1. 11:52
Dávám 5 hvězdiček. Tajně si přeji, aby jsem se měli všichni dobře, byl tu klid a mír. Politika byla schovaná někde v šuplíku a my slyšeli jen dobré zprávy, ale nic se neděje, opak je pravdou....
O balení holek
Daniela Řeřichová 13.1. 11:28
Moc pěkná glosa. V několika větách vystihnout podstatné je velké umění.
Soucit v medicíně. Kniha, do níž stojí za to nahlédnout
Jitka Caklová 13.1. 10:15
V tomto smyslu nejsem příliš velký optimista, obzvláště při vzpomínce, jak se mnou někteří lékaři jednali, když jsem odmítala očkování proti kovidu. Líbí se mi knížka MUDr. Jana Hnízdila, MÝM MARODŮM a neb, Jak vyrobit pacienta, s krédem: "Lékař je člověk, který podává léky, o nichž ví jen velmi málo, k léčbě nemocí, o nichž ví ještě méně, lidem, o nichž neví vůbec."
Dlouhověcí krajané: Marie Havašová ve svých 105 letech řídila automobil, paní Wilma ve 102 letech píše recenze
Dana Straková 13.1. 08:40
Děkuji za hezký článek. Když si tak představím, že bych tady mohla být ještě přes třicet let, tak mě to opravdu pobavilo. Jenom nevím, jak by to pobavilo ty, kterým my důchodci vadíme už teď:-)
FOTOREPORTÁŽ: Liška na lovu
Eva Mužíková 12.1. 09:11
Opět další zajímavý " lov beze zbrané". Jà jsem živou lišku viděla hluboko v minulém století.
Lednové šlápoty
Alena Vávrová 12.1. 07:56
Vy jste holky podnikavý, taky hodně mlsný a měly jste parádní počasí a výlet s odměnou. Dokumentace je bezva a mě potěšila určitě.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.