Přehled posledních diskuzních příspěvků
Zita Kabátová: Zažila slávu i ponížení, ale nikdy se nevzdala
Zdenka Jírová 2.1. 01:11
Měla jsem to štěstí, že jsem se s paní Kabátovou setkala a trochu jsme spolu hovořily . Měla jsem chalupu v Kouřimi a ona také, kousek od té mé. Nebývala tam často, jednou jsem se vracela vláčkem do Prahy a ona seděle proti mně ve vlaku, tak jsme se daly do hovoru. Měla sebou malého pejska, myslím, že to byl pražský krysařík. Příjemně jsme se pobavily. Byla to krásná, tehdy již starší dáma. Byla stejně stará jako má maminka, která na ni vzpomínala z doby 1.republiky. Později jsem ji na chalupě už nevídala, chalupa chátrala, až po delším čase se tam objevil nový majitel a začal s rekonstrukcí. Já už tam také chalupu nemám, už na ni nestačím.
Začnu, budu, naučím se. Novoroční předsevzetí by mělo být jedno, ne víc
Alena Velková 1.1. 11:54
Dám si předsevzetí, že zhubnu, ale samozřejmě, až dojím ty zásoby, co mám v ledničce a ve sklepě...přeci to nevyhodím, a pak už nebude mít cenu s tím začínat :-))
Silvestr za starou belu
Jana Jurečková 1.1. 10:18
Na Silvestrovský večer jsem připravila chlebíčky. Koukli jsme s manželem na televizi a našeho kocourka zavřeli na komoru, protože kolem našeho domu se ozývaly rany. Nic mimořádného se nedělo. Škoda. Já mám každý rok velká očekávání a pak jsem zklamaná....
Zážitek roku 2023: Nejkrásnější oslava narozenin
Alena Velková 31.12. 19:27
Mirku, připojuji se ke gratulantům. Jste s Maruškou perfektní dvojka a máte skvělou rodinu. Co si přát víc, snad jen aby to zdraví ještě dlouho vydrželo. Ostatní se dá koupit nebo se bez toho člověk obejde :-))
Zážitek roku: Nikki
Vladislava Dejmková 31.12. 14:43
Moc vám to přeji, užívejte si to. Já už mám dvě vnoučata do školy, tŕetí se ma narodit na jaře. Moc se těším…
Pojď se mnou, lásko má
Dana Kolářová 31.12. 12:47
Soňo, šťastné vykročení do nového roku se všemi tvými láskami. Hlavně zdraví a pohodu.
Rok s i60, největším portálem pro seniory, který motivuje, inspiruje a propojuje čtenáře z celého Česka
Daniela Řeřichová 31.12. 12:20
Děkuji za prima bilanci končícího roku. Děkuji redakci v čele s velkorysým J. Raškou za tento úžasný portál propojující lidi dobré vůle z celé republiky. Děkuji íčkařské rodině, s níž prožívám další rozměr seniorského života. Přeji všem v roce 2024 dobré zdraví a pokud možno jen samé dobré zprávy. :-)
Chvála vánočním tradicím
Libuše Křapová 31.12. 10:40
Jano :-) Úplně živě vidím :-/ Ale nezávidím. Mám to podobně (až na ten živý Betlém s koledami a zhruba o den, dva později), ale jinak popis odpovídá :-) Ještě že ty děti máme :-)
Do nového roku s nadhledem
Dana Kolářová 31.12. 09:31
Alenko, díky a nápodobně a v novém roce zdraví, pohodu, štastné pochody a dobré světlo.
FEJETON: Ti nejlepší z nás
Dana Straková 31.12. 08:43
Zdravím a dejte prosím vědět, jak to dopadlo, chachá
Kryštofovo Údolí, perla která nezklame
Marie Seitlová 31.12. 08:13
Evi,díky za článek. Tuto část naší vlasti neznám, tak jsem se s tebou ráda prošla. Krásné fotky.
Jak komentují důchodovou reformu ekonomičtí experti?
Ivo Patta 30.12. 23:36
Co se týká státního důchodového systému, ten NEMOHOU HODNOTIT EKONOMOVÉ. Proč? Protože ekonomové neznají odpovědi na dvě klíčové otázky: 1) Co je to starobní důchod? (definice); 2) Jak jsou starobní důchody financovány? (průběžně nebo fondově). Jako důkaz fatální nekompetence ekonomů, co se týká financování důchodů, cituji ekonomku H. Horskou: „Je alarmující, že prostředky odvedené na důchodovém pojištění v době ekonomické aktivity populačně nejsilnějších ročníků nestačí na pokrytí výdajů.“ Paní ekonomka zde vnáší do diskuse perpetuum mobile. Peníze kdysi vydělané, zdaněné a UTRACENÉ NA DŮCHODY NAŠICH RODIČŮ, chce podruhé vyplácet sama sobě, tj. plátcům SOCIÁLNÍHO, RESP. DŮCHODOVÉHO POJIŠTĚNÍ. Zde se ekonomové chytili do informační smyčky, kterou vnesl v devadesátých letech ekonom V. Klaus do zákonů č. 589/1992 Sb., a č. 155/1995 Sb. Nejde o sociální a důchodové pojištění, jedná se o daň, protože peníze odvedené střední pracující generací končí obratem na kontech a v kapsách dnešních důchodců! Na osobních kontech klientů ČSSZ je po roce, deseti i dvaceti letech na hotovosti 0,- Kč. Protože z nuly nikdo výši důchodu nevypočítá, počítají pracovníci ČSSZ výši důchodu z hrubé mzdy! Podrobnosti v kapitole Sociálně ekonomický audit státního důchodového systému v knize Ekonomům to myslí černobíle. Knihu si můžete vypůjčit v městské knihovně.
Průměrný důchod v roce 2023 překročil hranici 20 tisíc korun. Další růst penzí čeká důchodce hned v lednu 2024
Alena Gebauerová 30.12. 12:42
Senioři jsou na tom až na výjimky dobře. Ale co se mi opravdu nelíbí, že na mnohých webech čtu kritiku, závist, dokonce i vůči vlastnim rodičům a v malé míře až nechutné příspěvky typu, že by důchody měly být snížený nebo dokonce zrušeny. A tak člověk, který celý život poctivě
pracoval si v této společnosti pomalu připadá jako parazit, který vysává mladé. Mnozí si vůbec nedovedou představit, jak jsme žili. Pomalu na všechno se staly fronty, nebyly žádné mobily, telefonovat se zpočátku chodilo jen na poštu, stejně tak automatické pračky, , vytvářely se pleny, topil9 se v kamnech. Jako studentka jsem nevěděla co je televize, tu měla pouze jedna spolužačka, jejíž otec byl řezník. Jako vdaná jsem znala dovolenou tak akorát v kempu pod štábem nebo na podnikové chatě a tu zahraniční pouze v NDR. A my, co studovali, nebyly pro nás žádné stáže apod., aspoň pro ty řadové. Pak jsme celý život poctivě pracovali, rozhodně jsme si neudělali rok či dva pouze. Mateřské příspěvky byly mizivé a mnohé z nás chodily po nocích na nějakou brigádu. Myslím, že si ty důchody zasloužíme a nejsme pro některé obtížný hmyz, který vysává tuto republiku,
Marta - tři generace
Alena Velková 30.12. 10:31
Jo, stáří je těžké a nikdo nevíme, jak nás poznamená...Vlaďko, přeju vám vše dobré v novém roce a spoustu nápadů na pokračování tohoto zajímavě se vyvíjejícího příběhu.
Aktuální stav mysli – ??
Dana Straková 30.12. 08:31
Zajímavé pojednání, ovšem opět jsem se jenom ujistila v tom, že Vaše myšlenky se ubírají někam jinam, do úplně jiné výše a hloubky, než myšlenky moje a je to pro mě sice lehce zraňující, ale zároveň snad i povzbuzující. Děkuji
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.