Přehled posledních diskuzních příspěvků
Rudolf II. učinil Prahu evropskou metropolí
Vladka Steinová 22.9. 10:34
Rudol II-jeden z nejlepších habsburských panovníků.Vzdělaný a osvícený.Jeho Majestát, (Rudolfův Majestát) z 9.7.1609 znamenal v oblasti náboženství velký průlom, již proto, že zde písemně uzákonil Českou konfesi, ústně přislíbenou v r. 1575. S humorem tohoto panovníka zahrál Jan Werich ve 2.dílném filmu Císařův pekař a Pekařův císař. Lze se o něm dočíst v knize Josefa Janáčka Pád Rudolfa II, nebo v knize Jiřího Justa Rudolfův majestát.Obě knihy mohu jen doporučit.
A pak tři tečky...
Hana Rypáčková 22.9. 07:33
Jsi jak světýlko ve všedních dnech.Vlastně tvé verše, Zuzko.
Tehdy a nyní
Zuzana Pivcová 21.9. 20:17
Paní Blanko, v mnohém s Vámi souhlasím. Znala jsem stomatologa, který přede mnou tak arogantně napadal svou asistentku za nešikovnost, že mi za ni bylo trapně. To si snad dokazoval přede mnou své kvality. Vím, že kvalitní stomatologie je dost o penězích, ale já je v tomto případě dost ráda dám, protože zuby jsou pro mě víc než nutností. Neznám sice osobně kliniku Asklépion, ale chodím vedle na paradontologii. Ale právě tak spokojena jsem s paní doktorkou, původem Arménkou, ze Smíchova, na kterou pějí chvály ze všech sran.
Svatý Matouš, patron celníků a finančníků
Jana Šenbergerová 21.9. 14:53
A tak je to s lecčím. Moc o tom nevíme, přesto to uctíváme. Nebo možná právě proto. Kdybychom věděli, nemuseli bychom mít důvod.
Můj tip na dovolenou: Paříž pro pokročilé
Elena Valeriánová 21.9. 12:09
Paříž, kráska na Seině. Ještě jsem ji neviděla, ale toužím, ach jak toužím. A po toulání s Vámi, vážená průvodkyně, toužím ještě více. Leč francouzský jazyk je mi zcela cizí (až na pár slovíček), tak bych potřebovala zdatnou spolucestující, protože jet s cestovkou, to nebude to pravé ořechové. Vychutnávám si Vaši kávu i setkání s lidmi. Děkuji, krásně napsáno.
Lidský život stojí za to žít!
Zuzana Pivcová 21.9. 08:15
Sladké nicnedělání pro mě také není. Někteří lidé se diví, proč stále pracuji, když už bych si mohla "užívat" důchodu. Většina si asi myslí, že hlavně kvůli penězům. Pravda, ty nejsou zanedbatelné, ale u mě je tím nejpodstatnějším aktivita, styk s lidmi, veřejná práce, nové poznávání v oboru. U někoho, kdo má široké příbuzenstvo, je ta aktivita zaměřena zase jinak a já s tím plně souhlasím. Hlavně by neměl nikdo zůstat sedět a nechat se jen unášet časem.
Houbařská
Růžena Antlová 21.9. 07:12
plnila bych košík houbičkami jen kdyby se konečně rozhodly vystrčit hlavičky zatím z lesa nosím plný košík šišek
Nejvtipnější je Eva Mužíková, rekordní naše zralé modelky
Elena Valeriánová 20.9. 19:57
Evi, to mám radost, moc gratuluji k vítězství i všem ostatním.
Dýňové mámení
Hana Šorejsová 20.9. 19:34
Zase něco nového, co neznám, zkusím. Já jsem před pár dny napsala recept na "dýňovku", kterou dělám více jak deset let, poprvé jsem ji jedla v Austrálii. Dochucená je kari.
Pozdravuje vás Borůvka!
Jana Drobňáková 20.9. 17:05
Ten Fanouš to nemá ľahké! Dobré čítanie. Jednotka s hviezdičkou. /Na klávesnici je hviezdička niekde ukrytá a neviem ju nájsť./
Vtipnější vyhrává: Za život děkuji paní učitelkám
Hana Šorejsová 20.9. 14:19
Lidmilo , při polední siestě jsem to přečetla rodince, je to vtipně napsaný příběh a barvitě jsme si to představili. Dle nadpisu jsem tě tipovala. Díky je to hezké !
Řízečky z pýchavky obrovské
Alena Vávrová 20.9. 13:49
Uvidím, jak to dopadne s mým houbařským štěstím letos. Pýchavku - vatovec obrovský - znám , i místo jejího pravidelného výskytu. Také z ní řízečky připravuji. Tvrdím, že mají chuť skoro jako kuřecí.
Říká vám něco slovo oskeruše?
Zdenka Jírová 20.9. 00:55
Tak toto ovoce vůbec neznám, zase jsem chytřejší. Dík za tak pěkný popis.
V Praze se bojuje opět o Bílou Horu
Hana Rypáčková 19.9. 11:58
Nejvíc to ovšem baví ti účinkující...Pro diváky není již vystoupení tak vzácné...Jsou na hradech, rekonstrukcích bitev a tvoří doprovodné programy při výročích měst.
Labská stezka se chce podobat té Dunajské
Dana Kolářová 19.9. 10:48
Cyklostezka na Kuks je příjemná, vede hezkou krajinou a zvládnou ji i malí cyklisté. Stojí za projetí.
Češi se řadí mezi evropské pesimisty
Zdenka Jírová 18.9. 22:55
On ani není žádný velký důvod k optimizmu, zvláště v posledních dnech.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.