Přehled posledních diskuzních příspěvků

Náš divadelní zážitek

Svatava Páleníková 17.3. 16:14
Pěkně jste to napsal pane Lněničko. Dobré divadlo je jistě zážitkem a pěkných zážitků není nikdy dost.

Kouzlo časů minulých: na prknech, která...

Renata Zadražilová 17.3. 14:09
Pěkné povídání. Měli jsme také na střední zdrávce malé ochotnické divadlo. Hrály jsme tam samé holky a náš pan řídící učitel. Vymýšlel vlastní krátké hry. Bylo to úžasné. Nohužel, žádné podobné fotografie se mi nedochovaly.

Ruce jsou brána

Jiří Libánský 17.3. 12:30
Ruce jsou brána. Tvoje fantazie nezná hranic.

Nové téma týdne: „Já a divadlo“

Květoslava HOUDKOVÁ 17.3. 04:31
DIVADLO V produktivním věku jsem pracovala - hospodářka - v Kulturním středisku. Ve 2 lidech kultura pro cca 5000 lidí, muselo se dělat vše - od propagace po uskutečnění. Byly to i zájezdy, vč. návštěvy divadel - vstupné i doprava nebyly drahé, dospělí i děti jezdily rádi (i 50 "zlobiváků" zkrotlo - jezdilo se např. na každou premiéru divadla J.Wolkra (nyní V Dlouhé), dospělí do mnoha pražských divadel - jako doprovod jsem si divadel užila - naštěstí - i já. Teď jsou pro mne divadla nedostupná (důchod mám hluboko pod hranicí chudoby v ČR), tak jen 1x/rok si "dopřeji" představení pro seniory v divadle - jinak už jen TV a vzpomínky - líp už nebude.

Protektorát urychlil jízdu po pravé straně

Zuzana Pivcová 16.3. 18:53
Já jsem neřidič tak jako tak, proto nemohu odhadnout, jak je pro většinu Evropanů obtížné jet najednou vlevo (můj někdejší přítel Angličan tu s českou škodovkou jezdil zcela bez problémů). Je ale fakt, že i jako chodec jsem s tím měla zkraje při návštěvách států, v nichž se tak jezdí, velké problémy, samozřejmě na přechodu a pak také najít zastávku na správný směr. Také do auta jsem se cpala na špatnou stranu, kde byl volant, a v autobuse jsem mermomocí chtěla vystupovat do vozovky.

Krbová kamna: levné topení a především příjemné teplo

Jan Chalupa 16.3. 18:44
Hodně domácností se dnes k topení dřevem vrací. Na vesnici vždy najdete někoho, kdo má kousek lesa a potřebuje pomoci s prořízkou. My jsme se také vrátili od plynu zpět ke dřevu. Plynový kotel nahradila krbová kamna s výměníkem a deskové radiátory Radik zůstaly napojeny jak na plyn tak na dřevo. Z 80-ti procent topíme v kamnech, jen když nejsme doma přihříváme mistnosti plynem, aby nevymrzly.

Máte rádi rozhledny? Doporučuji Bolfánek

Jana Šenbergerová 16.3. 14:34
Vypadá neobvykle a zajímavě, jen kdyby nebyla tak daleko. Díky za doporučení i snímky.

Máte doma Spejbla a Hurvínka? Půjčte jej Linhartovskému zámku

Jana Šenbergerová 16.3. 14:31
Přestože to mám co by kamenem dohodil, ještě jsem tam nikdy nebyla. Teď bude důvod to napravit, a to nejen kvůli známé dřevěné dvojici.

Kam oči nevidí

Jana Šenbergerová 16.3. 11:15
Perfektně vyjádřená cesta životem. Vědomí a svědomí jsou dobrými souputníky a obracet se zpět nepřináší žádný užitek. Nebo zatím jsem to nezaregistrovala. Také se dívám dopředu a žiji, jak nejlíp dovedu. :-)

Expedice oksroN: mezi Trolly

Soňa Prachfeldová 16.3. 09:50
Krásné cestování i fotky , paráda !

Vím, že pochopíš

Hana Šimková 16.3. 08:46
Zuzanko věřím, že se určitě chápete a nejenom ve verších kde si moc hezky notujete.

Patchworkové rodiny. Co to je?

Marie Novotná 16.3. 08:18
Už dávno se říká,,děti nemůžou za rodiče a rodiče nemůžou za děti".Ve svém životě jsem poznala hodně lidí.Je zajímavé,že lidé odsoudí člověka a sami jsou ve velmi podobné,nebo stejné situaci.Ale ,,u nic je to něco jiného".Co člověk,to jiný názor.,,Taková je doba."I takhle reaguje mnoho lidí a pak ,když ,,tu dobu"mají doma,hned mají náhled na svět úplně jiný,třeba i na úkor vlasních dětí a vnoučat.

Teplice - nejstarší lázně v Čechách

Hana Práglová 15.3. 20:47
Toto město je od nás vzdálené skoro 500km. Je svým způsobem má srdeční zéležitost,protože z velmi blízké vesnice mám manžela.Jezdíme tam už 44 let.

Zkontrolujte si, jakou péči vám lékař opravdu poskytl

Marie Novotná 15.3. 15:30
Mám dotaz.Je Karta života to samé jako karta Klub pevné zdraví,nebo je to jiná.??

Jak se rodí přátelství

Jarmila Peerová 15.3. 08:09
Díky Jituško,vážím si toho,že jsi tu básničku věnovala mě a děvčatům a mám z toho upřímnou radost.Pravé přátelství je pro mě vzácné a posvátné a já mám radost,že mezi námi takové vzniklo.Tak díky za básničku,líbí se mi,těší mě a moc si jí považuji...děkuji

Eugene Cernan: krajan a poslední muž na Měsíci

Miroslav Štorch 14.3. 22:03
Americký kontinent je jak se říká - kotlem, kde se přetavují a mísí rasy z celého světa. Proto je mezi kosmonauty i několik původem Ćechů a Slováků. Kosmonaut Feustel má indickou manželku a vzal figurku krtečka na palubu raketoplánu. Hezký nápad.

Kouzlo časů minulých: Rodokaps

Jana Šenbergerová 13.3. 19:23
Nejsem hoch, ale také jsem je svého času ráda četla. :-)

Věřím, že také vidí

Marie Novotná 13.3. 15:40
Hezky sepsané a pravdivé.Jen málo lidí si to uvědomuje.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.