Přehled posledních diskuzních příspěvků
Zimní menu
Nina Šachová 1.2. 12:17
Dano, přesně jste ve svém povídání vystihla zimní atmosféru s knížkami všeho druhu. A protože jsou knihy dnes velmi drahé, ráda se probírám maminčinou obsáhlou knihovnou a ráda se vracím znovu a znovu ke svým oblíbeným titulům, byť několikrát přečteným. A také ráda vařím. Jsem sama a dělá mi potěšení o víkendu vařit a péct pro své děti, nabaštíme se, popovídáme a zima lépe uteče. A tak jako tenkrát maminka, i já už dnes dokážu z ničeho nebo opravdu z mála, uvařit dobré jídlo. Kdysi jsem nechápala, z čeho to maminka vůbec vykouzlila, peněz moc nebylo a nám chutnalo. Tak i já jsem se dostala do věku, kdy se mi vybavují maminčiny zapomenuté recepty, které nám tolik chutnaly. A snažím se je předávat zase dál. Díky za tohle zimní zastaveníčko. Mám je též moc ráda.
Místa pro básníky
Zuzana Pivcová 31.1. 14:27
Tvoje místo na básnění je taky tady, Jíťo, tak je dobře, že ses zase ozvala. Nejvíc se mi líbí začátek, to už po několikáté. Ale celkově máš klasicky dobrou myšlenku a schopnost ji ztvárnit.
Překvapení: nejlepší hotely mají Drážďany, nejhorší jsou v Londýně
Zuzana Pivcová 28.1. 13:04
Můžu potvrdit, že v Drážďanech jsem bydlela v báječném hotelu na pěší zóně Prager Strasse, zatímco v Londýně také celkem v centru v malinké úzké "špeluňce", menší a horší hotelový pokoj jsem nikde nezažila.
O rybách a vesničce, kterou nám zbourali
Jarmila Peerová 28.1. 09:33
Tento Váš článek,Vaše krásné vzpomínání jsem si našla prakticky po roce od jeho napsání a chci Vám za něj poděkovat.Je mi to velmi milé a blízké a vyvolal jste ve mě podobnou vzpomínku,kdy jsme chytaly,jako malé děti v potoce raky,u milované babičky na jihu Čech.Škoda,že jste už nic dalšího,kromě " obilí " nenapsal,čte se to báječně.Ráda bych si přečetla i další...ale i tak díky za příjemnou chvilku..
I ty ji znáš
Jiří Libánský 25.1. 21:05
Báseň psaná v "moll" a zajímavě frázovaná. Dodává to údernost. Příliš rozjásaná není.
Těším se
Nina Šachová 25.1. 17:51
No to je krásně roztomiloučké, až jsem se zasnila a to jarní vlání přímo z těch veršů cítila. Takové básničky rozněžní a navodí krásnou atmosféru. Díky.
O tom to není
Jiří Libánský 25.1. 07:53
Hodnotný text a dobře zvolená i maximálně využitá struktura básně tak, aby zůstala zachována jeho výstižnost. Na působivosti dodává básni projevená otevřenost, která je na znatelném silném emočním základě.
Černý a bílý
Jiří Libánský 24.1. 17:51
V oranžové když někdo chodí
je to barva mládí.
Protože se k černé hodí
dobře nám to ladí.
:-)
Regulace činží končí, stát zveřejnil mapy nájemného
Zdenka Karumníková 24.1. 13:40
mapa nájemného :
http://www.mmr.cz/cs/Stavebni-rad-a-bytova-politika/Bytova-politika/Prechod-na-smluvni-najemne/Mapa-najemneho
Planeta se otepluje rychleji než v minulosti
Zdenka Karumníková 24.1. 13:27
Nemyslím si, že my něco pumpujeme do atmosféry. Každoročně hoří miliony hektarů lesů, probouzí se sopky.
Zde uniká nejvíce kysličníku uhličitého a dalších jedů.
Aktivní senioři podporují spíše Schwarzenberga
Jiří Libánský 23.1. 23:09
Lidé poznají, kdo je slušný člověk a kdo jen velkohubý mluvka, který jen slibuje a dokonce vědomě lže. A právě starší lidé mají dostatek zkušeností, aby to poznali a jsou také citlivější na vnímání morální úrovně.
Trampoty s digitálkami
Jarmila Peerová 23.1. 15:33
Pěkná vzpomínka,dnes by se dalo říci humorná,ale byla to tvrdá realita.I já mám několik příhod,kdy mi na hranicích do NDR nebylo zrovna do smíchu a to jsem nic nenapsaného nepřevážela.I tak jsem si pod přísným dohledem celníka připadala velmi zranitelná,zvláště,když řekl :Vystupte si....děkuji za připomenutí.
Vzpomínat?
Hana Procházková 23.1. 13:12
Díky, Zuzko, že svými verši vždy "dáváš naději" - všechno přebolí.... Obdivuji i šíři zveršovaných námětů. A tentokrát vyslovuji velký obdiv i tomu, kdo krásně doplňuje verše po výtvarné stránce ! Opravdu to již na sbírku - zatím jen moji soukromou.
Jak rozumět
Jaroslava Handlová 22.1. 18:57
... já se snad již ani nesnažím nikam drápat,
ale myslím, že při některých krocích světa je lepší chrápat,
neboť to opravdu často nelze chápat.
Paní Zuzano, Vaší poezii rozumím a ztotožňuji se s ní.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.