Přehled posledních diskuzních příspěvků
Oskar Schindler: milovaný i proklínaný zachránce Židů
Vladka Steinová 9.10. 06:36
Při příležitosti slavnostní předpremiéry filmu Schindlerův seznam v r. 1994 byla ve Svitavách odhalena symbolická pamětní deska O.Schindlera.Je umítěna naproti jeho rodnému domu v Poličské ulici.
Učím se rychle aneb Seniorům pejsci sluší!
Zuzana Pivcová 8.10. 18:41
Vaše vyprávění mii silně připomíná vztah mé kolegyně Ály a jejího jezevčíka Edy. Ten ji má také ochočenou "jak tatranskou veverku". Ale je to správná dvojka. Já mám v současnosti už jen znalosti kočičí, ale vztah má rovněž daná pravidla (ve prospěch koček:-)). Zvířátka jsou báječná.
Rozhledna na Pekelném kopci se otevře veřejnosti
Zuzana Pivcová 8.10. 16:12
Je to krásná rozhledna a jistě ještě krásnější rozhled, ale já bohužel tento typ otevřeného schodiště dost špatně snáším, někdo musí jít přede mnou nahoru i dolů, abych mu koukala na záda a nepodívala se pod sebe. To samé je skokanský můstek v Lomnici nad Popelkou, otevřená železná konstrukce.
Moje vernisáž fotografií: Kulinářský kalendář 2015
Eva Balúchová 8.10. 11:29
Prohlížet vaši venisáž před obědem nebyl zrovna nejlepší nápad. :-)Nádhera!
Výborný nápad paní starostky,je vidět,že v malé vesničce k sobě mají lidé blíž.
Vaše fotky jsou taky krásné a recepty si určitě projdu.
Pracující penzisté dostanou slevu na dani za loňský rok
Jaroslava Handlová 8.10. 10:41
To je potěšující zpráva. S radostí budu psát opravné daňové přiznání za rok 2013!
Josef Hlinomaz: svérázný "šašour" a oblíbený bard
Vladka Steinová 8.10. 10:26
Dobrý den, vynikající herec a malíř, kterého jsem na mžik zahlédla při natáčení slavného filmu V.Jasného Všichni dobří rodáci v r. 1968 v Bystrém u Poličky.Dodnes tam v místní restauraci visí jeho obrazy.
Případ Pavlína: příběh první české topmodelky
Zuzana Pivcová 8.10. 09:06
Příběh Pavlíny Pořízkové je dost znám. Podle mého úsudku je to i dnes, téměř v 50 letech (ne na snímku u článku, tam je podstatně mladší), velmi hezká žena. Myslím, že nemá hvězdné manýry, je manželka a matka a občas jezdí do Česka.
Padesát let ze školy aneb Opravdu je nám už tolik?
Eva Balúchová 7.10. 21:04
Moc pěkná škola.Vyhlídka musela být nádherná.A hodně se vás sešlo.Nás bylo naposled na srazu 12,tak už je ani neorganizujem.Zato se každý rok scházíme parta z mládí.Vzpomínáme a pobavíme se.
Vernisáž fotografií: Pozvánka na špacírku
Eva Balúchová 7.10. 19:54
Zajímavá akce a krásný výšlap.Fotka s husím pochodem je úžasná!
Režisér Troška začne točit novou venkovskou komedii
Milada Salajková 7.10. 19:44
Ztracený čas. Jste to pane T velmi pohnojil.
Přehlídka i60 Senior Fashion: Moje velká premiéra v Liberci
Eva Balúchová 7.10. 15:30
Paní Jitko,podle mě vám sluší krátké sukně a co hlavní,můžete si je dovolit.
Chápu vaše nadšení a dobrý pocit z přehlídky.Zažila jsem ho v Praze a jsem za tu zkušenost velmi vděčná.Teď už vím kde jsem udělala chybu a hodně věcí bych udělala jinak,ale krásné vzpomínky nám všem asi zůstanou.
Užívejte si ve vzpomínkách krásných chvil a třeba se v roli diváků někde potkáme.
Řádná zima už nebude, musíme zasněžovat
Hana Šorejsová 7.10. 08:38
Mé vzpomínky na dětství, kdy jsme se brodili sněhem až po hlavy anebo byly vyhlášeny prázdniny z důvodu sněhových kalamit. Tanvaldský Špičák dobře znám, narodila jsem se v Jablonci, je to tam moc pěkné. Snad bude letos padat ......
Poznání zralého věku
Jana Šenbergerová 7.10. 08:13
Vladko, dnes jste svými slovy brnkla na citlivou strunu mé mysli, která je u těžce nemocné kamarádky. Zběsilá vášeň a pomíjející čas. Jak výstižné! Přeji všem krásný a ničím nezkalený den.
Čas eurovíkendů je tady, Češi objevují menší města
Jana Šenbergerová 6.10. 21:54
Kamarádka se zítra vrací z víkendu v Barceloně. Letěla tam z Německa. Jsem zvědavá na její postřehy.
Znáš nebe bez mraků?
Marie Vápenková 6.10. 21:49
Ahoj,Zdeni,pěkně napsáno,já taky říkám,,pěkné přátelství je někdy víc než láska,,.přeji Ti hezký večer :-)
Tip na výlet: Tvrz Orlice v podhůří Orlických hor
Jana Šenbergerová 6.10. 21:31
V Letohradu jsem byla, ale tuto tvrz jsem neviděla. Navštívila jsem tam však krásné Muzeum řemesel.
Josef František: pilot od Boha a postrach německých mesíků
Zuzana Pivcová 6.10. 20:47
U nás v archivu je značně rozsáhlá agenda čs. letců v RAF, avšak vzhledem k tomu, že Josef František vstoupil do polského letectva (byl ze Slezska), není o něm v dokumentaci takřka ani zmínka, je pouze veden v seznamu ztrát. Údajně byl velmi individualistický, až nedisciplinovaný, čímž v bojových akcích ohrožoval nejen sebe, ale i další stíhače, s kterými nalétával na Němce. Bohužel. Jenže i mnoho dalších skvělých pilotů se nedočkalo konce války. A když se dočkali, tak s nimi pak vlast pěkně "zametla".
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.