Přehled posledních diskuzních příspěvků

Jak touha větrem hnaná

Jana Šenbergerová 23.7. 09:19
Láska je veličina Vesmírem nám daná, je tady od věků, a naší myslí hnána, nebude nikdy jak deska obehrána. Tu nelze jak les vzrostlý vymýtit a skácet, bude se zas a znovu k našim srdcím vracet. Ty tvoje verše, Zuzko, jsou jako kapky rosy. Třpytí se barvami duhy a lákaj nohy bosý.

Moje léto a můj první eintopf

Jana Šenbergerová 22.7. 23:16
Kel nepatří k mým oblíbeným zeleninám, přesto si myslím, že může chuť eintopfu s masem zajímavě podtrhnout. Dávám přednost eintopfu bez masa. Minimum nádobí a vynaloženého času, to jsou devizy k nezaplacení. :-) Ať se vám, paní Pravečková, dobře vaří a vašemu strávníkovi dobře chutná.

Necháte si poradit? Anebo se za své tělo stále stydíte…

Jana Šenbergerová 22.7. 23:02
Moje zkušenost je taková, že prodavačce především záleží na tom, aby něco prodala. Pokud jsou v prodejnách Trioly prodavačky jiné, mrzí mě, že v okolí, žádná prodejna Trioly není. Pokud se v prádle necítím pohodlně, ani zkušená prodavačka mě nepřesvědčí, abych si takové prádlo koupila. Už se těším, až si budu kupovat plavky od Trioly. :-)

Jak jsem pozbyl zdravého rozumu

Jana Šenbergerová 22.7. 22:52
Moc pěkný článek! Jenže háček je v tom, že nám záleží na zdraví, tedy i na zdravém rozumu. S naším zdravím to moc valné není, takže spoléhat na to, že je na tom náš rozum lépe než tělo, je dosti pošetilé. Dát na srdce nebo na "nějakou intuici" je většinou pokládáno za čiré bláznovství. Díky selskému rozumu, srdci a intuici žiji docela v pohodě. Zdravý rozum s radostí přenechám těm, kteří se bez něho neobejdou. :-)

Vlakoví cyklisti

Jiří Libánský 22.7. 09:17
Kdysi přeprava kola po železnici byl problém. Jen na velkých nádražích byly zavazadlové pokladny, kde se kolo odevzdalo a bylo nejbližším nákladním vagónen odesláno na nádraží a tam, v zavazadlové pokladně bylo k vyzvednutí. Pamatujete? To se s dnešní situací nedá srovnat. Ve vozech Elefant je dokonce na kola nejen vyhrazené místo, ale i držáky na zavěšení. Fandím všem, kteří zvednou zadek od televize nebo PC, popadnou kolo, hupnou do vlaku jedou si zajezdit někam do přírody. Z centra Prahy je to i na blízké Brdy 30km, a mnohé by to odradilo. Také každý nemá auto. A kdo má, a zažil kolony na pražských výpadovkách ví svoje. Já, ač teď už jezdím jen na trajku (trikke), který se složí a vejde i pod sedačku, cyklistiku podporuji. I když jinak nešetřím kritikou instituce České dráhy, to, že cyklisty dopraví do krásných míst naší republiky považuji za velmi záslužnou činnost. Před lety mi takto jednoduchá možnost, vzít si sebou na výlet kolo, hodně chyběla.

Módní přehlídky a videa

Blanka Vykydalová 21.7. 17:26
Paní Danuše, moc ráda bych se na vaše videa podívala. Koníček je to určitě moc pěkný a asi vás dost pohlcuje :-). Tak vám držím palce, abyste natáčela mnoho zajímavých událostí a příběhů, které život nabízí.

Léto našeho syna před třiadvaceti lety

Miroslav Štorch 21.7. 16:38
Hezký popis zážitků na táboře slovníkem malého kluka. Asi jste někde z Moravsko-slezského kraje, když používá ty krajové výrazy z dialektu - fajný binec, kapsář bodl fajně atp. A ty německé výrazy jsou ze Sudet nebo z výuky němčiny ? Schreibt -- immer. Pěkný atypický příspěvek. Díky. :-)

Kouzlo časů minulých: hudba syčí z trouby ven

Iveta Balážová 21.7. 13:49
byly to krásné časy, krásná hudba a krásné je i vaše povídání.

Zázrak nejen českých domácností: remoska

Hana Šorejsová 21.7. 10:50
Remoska je jedno nej..... co používám při vaření na chatě. Kuře upečené v remosce ˇje jedno nej, v remosce dělám i polévku jako lady Milena Grenfellová-Bainesová, tedy bramboračku s houbami, nebo zapečené brambory, či sladké moučníky pro děti, remoska je nej ....................

A pak tě oslovím

Jiří Libánský 21.7. 10:37
Úžasné verše. Naprosto dokonalý rým a každé slovo v něm má svůj význam. V maximální poetice zůstává sdělení jednoduché, srozumitelné a pochopitelné.

Skřítek Domácníček

Alena Vávrová 21.7. 10:09
Tak to je moc roztomilé povídání a také raději věřím na skřítka Domácníčka a nesvádím různé "příhody" na toho pána od "A". Dokonce nemám ráda, ani když to dělá někdo jiný. (Proč tahat čerta za ocas?) Hledání brýlí - to je nekonečný příběh. Ještě že mám aspoň dvoje - těmi druhými ty první nakonec najdu. A k tomu K + M + B jsem četla nebo slyšela, že někdo už si přidává i + Z - jako zuby. :-))

Tak trochu o lásce

Zuzana Pivcová 21.7. 07:28
Moc hezky a nadějně pojato a ten volný verš, který se Ti podařilo bravurně seřadit, takže vizuálně budí dojem rýmu, je výborný.

V Bohumíně otevřeli novou lanovou stezku

Hana Práglová 20.7. 22:12
Jo,po rodinných starostech jsem si to dnes taky přečetla na infu.Asi uděláme akci s našimi seniory a půjdem v září do parku.Co???

Vzpomínky na Český ráj

Zuzana Pivcová 20.7. 19:51
Český ráj miluji, protože pocházím z Lomnice nad Popelkou a to už byl jen skok. Moc děkuji za připomenutí v podobě fotografií a pohlednic.

Zámek v Buchlovicích opět provoní česnek

Alžběta Müllerová 19.7. 06:57
Zámek Buchlovice jsme navštívili vloni při naší dovolené v této oblasti. Je nádherný a má také krásný přilehlý park. Zámek má bezbarierový přístup.

Když papouška, tak chytrého, který se naučí trochu mluvit

Jiří Libánský 18.7. 22:34
Nejsem si zcela jist, zda schopnost opakovat slova má souvislost s inteligencí opeřence. Jsou ptáci, mazaní a důmyslní, rozumí vám a naučí se ledacos. Nepronesou však jediné lidské slovo. Kdo s nimi tráví více času jim však i tak rozumí. Jsou papoušci, kteří jsou vyloženě hloupí a jen vytvářejí zvuky, které slyšeli. O tom, že jsou to slova lidské řeči nemají sebemenší tušení.

Jak jedou Češi a Slováci na Tour de France 2014

Miroslav Štorch 18.7. 21:18
V pátek 18.července nejlepší vrchařský výsledek českého cyklisty Leopolda Königa, který se umístil na 3.místě v etapě, která končila ve větší výšce, než je naše nejvyšší hora Sněžka - tady 1730 metrů a posunul se v celkovém pořadí na 10. místo. Snad mu forma a síly vydrží do dalších etap.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.