Přehled posledních diskuzních příspěvků
Soutěž Lady sympatie: maluji, fotím, rybařím...
Marie Bartošová 10.7. 11:30
Moc pěkné fotky. Z obrazů se mi nejvíc líbí ten akvarel - je až chagallovsky poetický :))
Zmámená létem
Jaroslava Handlová 10.7. 09:07
Verše lehounké jak vánek. Také podléhám tomuto letnímu mámení.
Panamský průplav bude mít konkurenci
Miroslav Štorch 9.7. 22:07
Obchod je obchod a za průjezd kanálem se asi bude dost platit, aby se investice rychle vrátily. Tak nemůže být mnohem dražší než ten V Panamě. Nechme se překvapit jak mjim to půjde. Velké tankery tam asi budou mát zájem projet, když se do panamského nevejdou. :-) Snad se toho ještě dožijeme za 5 let.
Na slovo „už“ zapomeňme. Zbytečně nám přidává roky
Jana Šenbergerová 9.7. 20:13
Přijde mi mnohem legračnější tvrzení, že se někdo cítí o čtyři roky mladší, něž když se cítí mladší o dvacet.
Líbilo by se mi, kdyby si lidé tykali, i když mladším také vykám.
"Už" jsem si zvykla na to, že tu byla, je a bude vždy tendence říkat lidem, co mají nebo nemají říkat, ale že se vždy najdou takoví, kteří budou žít podle své představy. Už vím, co život obnáší a jsem zvědavá, co mi ještě přinese.
Už vím, že jsme každý jiný a respektuji tuto skutečnost.
A už toho nechám, aby to nakonec nevyznělo, že se chovám jako puberťak, když už bych mohla mít rozum.
Onkologická ruleta
Jana Šenbergerová 9.7. 19:21
Dokud budeme považovat za prevenci skríningová vyšetření, bude onemocnění spíše přibývat.
Bez hledání příčiny onemocnění může i to nejdokonalejší léčení vyjít naprázdno.
Spousta lidí může onemocnět jen proto, že přijmou následující program: "Každý třetí z nás má jistotu, že onemocní rakovinou. A každý čtvrtý Čech na tuto obávanou chorobu zemře."
Přeceňuje se působení genů a mladé ženy jsou nesmyslně stresovány tím, že jejich matky nebo babičky zemřely na rakovinu prsu. Nasazujeme si různé brouky do hlavy a pak se divíme, že nám otravují život.
Mám před sebou velmi zajímavou knihu, ve které autoři (lékaři) vycházejí z klinické praxe. Mimo jiné se v ní píše:
"Dlouhodobé či silné psychické problémy a strádání se časem somatizují (ztělesní se). Takzvaně klesnou do těla. Tento psychosomatický proces je spolehlivý podobně jako logika kvadratické rovnice. Klíčové psychické strádání se s oblibou a spolehlivě transformuje v konkrétní strádání fyzické. Průvodní fyziologické projevy somatizace jsou bohužel s velkou oblibou vydávány za příčiny nemocí. Neblahou somatizaci stresu prokázaly nade všechny pochybnosti už v šedesátých letech 20. století desítky zajímavých experimentů. Například se stresováním krys. Stresované krysí nešťastnice umíraly s vysokou statistickou spolehlivostí na rakovinu. ...
Nemoci odvozují svou nebezpečnost či naléhavost i z míry úpadku society. Přizpůsobují se masové psychické erozi a psychické degradaci člověka a ve svém snažení jsou mnohem sofistikovanější, než bývá člověk. Tím pádem se zobrazují ve stále nových , rafinovanějších a nebezpečnějších podobách. ...
Dnešní lékařská věda tyto až šokující jevy většinou neinterpretuje. Nevaruje pacienty, že nemoci jsou podněcovány obdobnými zákonitostmi a procesy jako jiné společenské neduhy, například rozvodovost, osamocenost, absence empatie, egoismus, asociálnost, delikvence, agresivita, závist, zarputilost či závislosti. ...
Ten, kdo už dlouho zapomíná být šťastný, rozličně strádá, nehledá každý den místo na slunci či se neraduje ze života, setká se už záhy s nemocí."
Nizozemsko, nebo Argentina, kdo vyzve Německo ve finále?
Miroslav Štorch 9.7. 16:02
Argentinci mne zatím nepřesvědčili o střelecké produktivitě, ale snad nebudou hrát tak naivně jako včera Brazilci. Týmy mají nastudované záznamy předchozích utkání soupeřů a budou se urputně bránit. Předpokládám, že to bude velmi vyrovnané. Přál bych postup Argentincům, kteří tak nepodvádí při nafilmování faulů jako Arien Robben a spol. Obávám se, aby zápas nerozhodla jedna vyrobená penalta během hry. Fotbalová krása ustupuje do pozadí, protože jde o postup do finále. Argentinci budou mít asi hodně fanoušku na místě, když jsou přímými sousedy Brazílie. No uvidíme - můj tip 1:0 pro Argentinu v normálním čase a gól snad dá Messi.
Proč ptát se Máš mě rád?
Jaroslava Handlová 9.7. 11:38
Slůvko "proč" hlodá občas v každém z nás. Ale jen ty mu umíš dát poetický náboj. Hezké.
Brazilci na kolenou. Němci jim sázeli jeden gól za druhým
Dagmar Králová 9.7. 01:20
Myslela jsem, že utkání skončí 0:0 a tipovala jsem 9 branek po penaltách a ono padlo 8 branek při hře. Škoda jen, že Němci (Otzel) nebo Brazilci nepřidali ještě jednu branku :-( Žlutá karta asi žádná. Mexický rozhodčí nechtěl asi nikoho vyřadit z dalších zápasů. Zvláštní zápas a brazilští hráči běhali po hřišti bez systému jako v krajském přeboru v Houslicích. Také dostávali housle - míče mezi nohama. Ostuda.
Jak nevyhodit peníze špatně těsnícím oknem
Jana Šenbergerová 8.7. 19:26
Kvůli zateplení domu jsme si museli nechat vyměnit okna, ale neměli jsme možnost vybrat si řemeslníky. Po pěti letech se potýkáme s netěsností a poruchovostí oken. Zástupce firmy mi několikrát dal najevo, že se nemám divit, když s okny neumím zacházet. Dobře se udržují, ale každé otevírání i zavírání je pro mě traumatem, jestli to zvládnu. :-))
Videosoutěž: Na Vysočině to žije aneb neckyáda slovem i obrazem
Renata Zadražilová 8.7. 19:20
Bezvadné. Díky za přiblížení atmosféry z neckyády.
Moje léto: variace na listové těsto
Jana Šenbergerová 8.7. 15:51
A k tomu dobré vínko, to musí být dobrota!
Milovníci borůvek musí do Borovan
Jana Šenbergerová 8.7. 15:49
Kdyby to nebylo tak daleko, ani chvíli bych neváhala. Těm, kteří se zúčastní, přeji, ať si to náležitě užijí. Určitě to bude hezká akce.
S borůvkami je to jako s malinami a jahodami. Těm lesním se žádné jiné nevyrovnají.
Brazílie, nebo Německo? Tipujte, kdo bude ve finále
Jana Šenbergerová 8.7. 15:38
Dnes se tipuje obzvláště špatně, a to určitě ne kvůli dusnu a bouřkám, které nám občas proletí nad hlavou a skropí horkou zemi deštěm.
Za sebe přeji domácímu mužstvu, aby si užilo svou chvilku slávy na domácí půdě.
Letní vlnobití
Jarmila Peerová 8.7. 14:38
Letně příjemně osvěžující,jako ostatně celé léto.A Ty jsi Jituško nádherná romantička,tak ať ti to vydrží...
Moje léto: Jizerky a Šámalka
Miroslav Štorch 8.7. 10:31
Moc pěkně popsaný kout Česka. Také mám Jizerské hory moc rád, i když jsem tam většinou jezdil v zimě se studenty na lyžařské kurzy většinou na Královku nedaleko Bedřichova. V příspěvku je pro mne hodně nových informací. Je vidět, že autorka ta místa důvěrně zná. :-)
Přišlas v nečekaném snu
Jiří Libánský 8.7. 08:55
To je moc hezky, jednoduše, romanticky a pravdivě napsané. To se Vám opravdu povedlo.
Zpěvák a herec Josef Zíma: Je třeba umět odpočívat
Květoslava HOUDKOVÁ 7.7. 19:59
Pan Josef Zíma byl hostem na veletrhu Senior a vyzval lidi, že mu mohou dát i otázky. Zeptala jsem se tedy, zda se někdy ještě setkal s filmovou princeznou Ladou = paní Marií Kyselkovou. Odpověď byla ANO - oba provázeli Prahou skupinu z Německa - a komu se přihodí, aby je provázel princ s princeznou?? Nejsem princezna, ale líbí se mi, že p. Zíma -stejně jako já - považuje internet pro seniora za velmi užitečný - hry zde taky nehraji.
Kouzlo časů minulých: neobyčejný pouhý potok
Marie Magdalena Klosová 7.7. 19:32
Krásné vzpomínky,pěkné vyprávění.Okamžitě oživilo i mé,rovněž s horským potokem v Jeseníkách.Já jsem jako malá holka jen přihlížela,jak můj velký bratranec chytá na lískový prut a ohnutou "zichrhajcku" puntíkaté pstruhy.Ale po stromech jsme lezli všichni a večer zablikala do tmavých,trochu strašidelných koutů petrolejka.No jo,jsme pamětníci...Děkuji za probuzené staré časy.
Jak vložit video na YouTube
Petr Václavek 7.7. 14:02
Chválím tento počin - návod na vkládání videí. Přiznám se, že jsem to už sám zkoušel a nešlo mi to. Teď už bych to měl zvládnout.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.