Přehled posledních diskuzních příspěvků

Moje léto: Malovaný svět aneb Chvála jižní Moravě

Jaroslava Handlová 1.7. 18:42
Tato oblast bývá nazývána perlou jižní Moravy. Mám ji také moc ráda. Během jediného výletu se nedá stihnout všechno, ale doufám, že se tam ještě někdy vrátím. Plavba lodí po Dyji tam byla perfektním obohacením posledního výletu, který nás zavedl až k jedinému minaretu na našem území. Příště toho tam zkusíme poznat ještě více, třeba taky na kolech. Díky za pozvání.

Staňte se zpravodajem i60.cz, uvítáme tipy z vašeho regionu

Květoslava HOUDKOVÁ 1.7. 13:57
Dobrý nápad - v kterékoliv části ČR se vždy něco zajímavého děje a kdo to má dostupné, může se zúčastnit . Nemusí - i když už je senior - sedět doma, nebo se jen bavit o nemocech a poslouchat drby. Mezi lidmi a zajímavostmi je líp = pomáhá to oddálit stárnutí.

Kdo postoupí do čtvrtfinále? Tipněte si na fotbal a vyhrajte!

Jana Šenbergerová 1.7. 13:26
Přiznávám se bez mučení, že z mé hlavy všechno není. Dva dáme hlavy dohromady, co vymyslíme, octne se tady. Dobře se při tom bavíme, o fotbalu moc nevíme. A že se někdy trefíme? To sklenkou vína slavíme. Těší nás jen tak si hrát, výherci budem výhru přát.

Ivan Trojan: nesmělý i běsný mág českého divadla a filmu

Vladka Steinová 1.7. 10:15
Dobrý den,bezesporu vynikající herec, široká škála ztvárnění postav,inteligentní, o to více mě na něho mrzí, že se pro peníze zaprodává, jako ostatně mnoho jejho dalších kolegů, na debilní reklamy tuším pro T mobile.....asi herci mají pořád málo... a chtějí více. A více...

Vždycky trochu jiná

Jana Šenbergerová 1.7. 10:04
Tak tahle mi vyrazila dech! Skvostná.

Moje léto v nemocnici

Zuzana Pivcová 1.7. 07:24
To se mnou, Maruško, docela mávlo, ale i v Tvém případě, jak se zdá, zapracovala nějaká Vyšší moc. Přeji Ti to a vážím si toho, jaká jsi a jak bereš život.

Senior taxi jezdí už také v Plzni

Libuše Křapová 30.6. 20:50
To je velice potřebná služba. My zatím máme auto, až jednou nebude, bude zle. Bydlíme na vesnici, sice vlak i autobus blízko, ale co pak, až jednou nevylezeme po schůdcích? Snad bude časem dostupná i na vesnicích.

Tři české mušketýrky do čtvrtfinále

Pavla Vítková 30.6. 20:00
Gratuluji, to je obrovský úspěch!

Naďa Urbánková: nezdolná bojovnice s nepřízní osudu

Jana Šenbergerová 30.6. 15:23
Paní Urbánkové přeji všechno nejlepší k narozeninám. A všem, kteří si pokládají stejnou otázku jako ona - „Přemýšlela jsem, proč dostávám tolik facek, když jsem nikomu neublížila." - vřele doporučuji knihu Zachraň svůj život (principy nemocí a uzdravování) od Prof. MUDr. Miloše Peška, CsC. a PhDr. Petra Novotného. Stojí za přečtení i těm, kteří jsou zdraví.

Muž, který popsal život po životě

Jana Šenbergerová 30.6. 15:04
"Podle vědců je možné, že lidé v klinické smrti prožívají podobné pocity, vysvětlení má ale fyziologické základy. Například bílé světlo na konci tunelu je prý jen halucinace, snadno vysvětlitelná nedostatkem kyslíku v mozku." Nic proti vědě, ale myslím si, že není jediná, kdo má patent na rozum. "Věda je jedním z mnoha nástrojů, které lidé vynalezli, aby se vypořádali s prostředím, v němž žijí. Není jediná, není neomylná a stala se příliš mocnou, příliš nedůtklivou a příliš nebezpečnou, aby byla ponechána sama sobě. Ani věda, ani racionalita nejsou univerzální mírou nadřazenosti. Jsou to určité tradice, které si nejsou vědomy svého historického založení. V demokracii by měla být věda oddělena od státu právě tak, jako jsou dnes od státu odděleny církve." (P. Feyerabend)

Symbol Londýna Tower Bridge zprvu sklidil kritiku

Zuzana Pivcová 30.6. 12:27
Tower Bridge je takový trochu kýčovitě zvláštní, ale k Londýnu už neoddělitelně patří. Uvnitř je také muzeum k historii. Líbilo se mi, když se, myslím, ve 14 hod. střední nízká část mostu zvedla a všechny nashromážděné lodi mohly proplout. A nezapomenu na noční procházku po osvětleném mostě, když už byl všude kolem klid.

Špatná kouzelnice

Jana Šenbergerová 30.6. 09:39
Zuzko, je jenom jedna láska, a ta je mocná čarodějka, zatímco ty jsi moc dobrá kouzelnice se slovy. :-)

Evropa versus Afrika. Který kontinent bude dnes slavit?

Miroslav Štorch 30.6. 08:44
Bude to zajímavá konfrontace Evropy s Afrikou, protože mnoho afrických hráčů hraje ve špičkových evropských klubech a podrobně znají herní systémy evropských trenérů. Pochopitelně talentovaní afričtí hráči mají obrovskou motivaci dostat se z chudoby ve svých zemích. Na mistrovství světa se mohou ukázat i ti bez angažmá v zahraničí. Včera jsem měl 1:1 na Nizozemsko s Mexikem, ale Roben nefér nafilmoval pád a penaltu :-( Komentátor trenér Czaplár na ČT2 to odsoudil a jako rozhodčí by Robenovi udělil žlutou kartu. Bohužel i Nizozemci nehrají fair play. Jde o velké p na MS a peníze a prestiž. Kdysi Maradona dal na MS gól rukou a nepřiznal to v r.1986

Představte nám, co máte rády, a získejte titul Lady Sympatie!

Jana Šenbergerová 29.6. 20:33
Blahopřeji vítězům a držím pěsti všem soutěžícím, i když vím, že vyhrát mohou jen někteří.

Moje léto rodičovské

Zuzana Pivcová 29.6. 19:36
Svým obvyklým moudrým humorem jsi mě, Helenko, pobavila i přivedla k zamyšlení. Osobně jsem takové situace nezažila, ale vím, že některé kamarádky, které měly hodně brzy děti, si dopřávaly chvil volnosti a takřka holčičích aktivit, až když děti povyrostly a někam odjely. Ale vzpomeň si z minulosti třeba na Boženu Němcovou, která taky vyrazila do společnosti a stala se královnou plesu na Žofíně už jako matka od dětí. A určitě ničeho nelituješ!

Nizozemci zdolali Mexičany. Tipujte Kostarika - Řecko

Miroslav Štorch 29.6. 17:25
Tak získat 11 bodů za jeden den je jen malá pravděpodobnost, ale stát se to může opravdu jen náhodou. Trefit přesně minutu gólů jedním ze 101 tiupujících je možné - minule se to povedlo hned dvěma lidem, ale k tomu trefit dva přesné výsledky a počet žlutých karet ? To je opravdu mizivý zlomek procenta. Včera se mi sice podařilo získat najednou 5 bodů, ale to byla opravdu náhoda. Nastřelené břevno Chilanů místo branky a Brazilci by na mistrovství skončili. Nastřelená tyč Chilanů při penaltách a Brazílie postupuje. To jsou náhody :-)

Způsob tohoto léta asi nebude šťastný

Miroslav Štorch 29.6. 15:32
Odborníci Odborníci na meteorologii tvrdí, že předpověď na více než 3 dny dopředu jsou slabě řečeno šarlatánství :-) Jen přibližně se v matematických modelech uvádějí tendence - např. jako tady - 4 týdny budou teplotně podprůměrné. -jeden vtip ze Skotska . Kdy tady bude léto ? Odpověď : Už bylo v úterý odpoledne :-)

Velorex zvaný „hadrák“ má dlouhou historii

Miroslav Štorch 29.6. 14:22
Jako rodák Z Prahy jsem si už zvykl na menší rozměry České Třebové se 16-ti tisíci obyvateli. V místním Městském muzeu hrdě vystavují Velorex jako kvalitní výrobek místního rodáka. Nakonec je vystaven i v Technickém muzeu v Praze. Nejznámější je zobrazení a jízdní vlastnosti tříkolového vozítka je ve filmu "Vrchní prchni" s Josefem Abrhámem, který s Velorexem jel na sraz spolužáků. Známý český kardiochirurg Pirk se také chlubí Velorexem, se kterým občas jezdí na výlety :-)

Nacistický zvrhlík Heim nebyl nikdy potrestán

Milada Salajková 29.6. 09:16
Setkala jsem se s lidmi kteří znali bratry Mašíny. Říkali: jsou to vrazi. Dnes vyznamenaní vrazi. Kdo koho bude za pár desetileti soudit? Jaká bude pravda pro další generace?

Husákovo: život za normalizace

Milada Salajková 29.6. 09:08
Žila jsem v té době. Plast nepoužívám ani dnes, jedovaté hračky nekupuju a "totalitni režim"? Dnes se citím vic pod tlakem než kdy jindy. Ted mě můžete setřít.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.