Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jak vařily naše prababičky: Uherská hovězí pečeně
František Kopáček 15.6. 08:10
Máte tam roztomilý překlep : ---maso podlijeme kyselou sekanou
Jak starý partner je pro mě tak akorát?
Jana Šenbergerová 14.6. 18:56
Můj manžel byl o 3 roky starší než já a už tu není. Můj současný partner je o 6 let mladší. Vzhledem k tomu, že průměrný věk mužů je asi o šest let nižží, myslím, že je pro mě tak akorát. Dobře si rozumíme, i když máme řadu odlišných zájmů. Je nám spolu báječně, protože nám na tom oběma záleží.
Velká fotbalová soutěž: dnes tipujte lahůdku Anglie-Itálie
Jiří Novotný 14.6. 16:17
A) 2:0
B) 1:2
C) 3:1
Ryba dvakrát týdně na talíři a máte s jódem vystaráno
Jana Šenbergerová 14.6. 13:26
Ryby jsem měla vždycky ráda a dopřáváme si je často díky tomu, že výběr je docela slušný. Zlobí mě, že mražené ryby obsahují mnohem víc vody než čerstvé. Jen jednou jsem ochutnala čerstvé řasy a od té doby mi žádné sušené nechutnají.
Adrenalinové lyžování
Jana Šenbergerová 14.6. 12:37
Mě bolelo jen to, jak jsem se smála. Zažít bych to nechtěla. Moc pěkně jste to napsala.
Černá je dobrá
Zuzana Pivcová 14.6. 08:46
Dovedu si to představit, protože jednou kdysi nám přišel domů asfaltový kocourek, který buď někam spadl sám nebo mu tam někdo pomohl. Zprvu to vypadalo tragicky, protože by se sám rozhodně neočistil. nevím, čím ho tehdy sestra zatuhlého nánosu zbavila. Ale o účinku másla jsme nevěděly, asi by to bylo snadnější!
Jahodovotřešňová
Zuzana Pivcová 14.6. 08:42
To je poezie úplně z jiného soudku a nutno dodat, že hodně milá.
Alzheimerova choroba: metla lidstva 21. století
Zuzana Pivcová 13.6. 20:40
Naše dlouholetá známá Olinka (psala jsem o ní před 2 lety zde v Mém příběhu), které je 88 let a podle volby dcera žije rok v Senior Parku, je na tom asi takto: Ve svém "bytě" se pohybuje samostatně a osobní hygienu i jídlo zvládá. Pečuje v bytě i o kocourka. Zážitky z minulosti dovede vyprávět brilantně. Se současností však má velké problémy. Jednak opakuje stejnými větami mnohokrát to samé, neví dny, čas, lidi, asi ani, kde žije. Nového už si nezapamatuje nic. Při výpadcích říká úplné nesmysly, kdy zaměňuje minulost s přítomností, co dělá, jak dlouho tu bydlí, je podezřívavá a velmi vztahovačná, že ji nikdo nemá rád a každý jí chce škodit. Chceme-li se vyhnout konfliktu, musíme jí vše odsouhlasit a jen ji chválit. Zajímalo by mě, paní doktorko, zda se jedná v tomto případě o projev Alzheimerovy choroby a jak dalece je pro takového člověka ještě únosné bydlet sám, byť v objektu s péčí.
Na Brdy k pravěkému moři, kde hledal Joachim Barrande
Zuzana Pivcová 13.6. 20:18
Před 2 roky jsme se s mou sestrou a kamarádem vydali do Jinců "hledat trilobity". Kamarád byl starý hledač pokladů a bezpečně nás dovedl kus cesty za obec do lesa, leč do stále označeného vojenského prostoru. Bylo šílené vedro. Našla jsem asi dva kousky se zkamenělinami, jenže pak začala obrovská bouřka a kamarádovi se udělalo zle, protože už měl jednou mrtvici. Široko daleko nikdo, tak jsem utíkala do obce a chytila prvního chlapíka u domu s prosíkem o pomoc. Ukázalo se, že to byl důstojník tamního dosud fungujícího útvaru, ochotně kamaráda odvezl na ošetřovnu, kde do něj nalili lahev vody, jelikož byl dehydrován, a něco mu podali. Pak nás ještě všechny odvezli na nádraží. Byli úžasně ochotní, aniž by tušili, že spadám pod vojáky. Měla jsem ale pěkně nahnáno. To by se nám trilobiti moc nevyplatili.
Velká fotbalová soutěž: šlágr Španělsko-Nizozemsko
Dagmar Králová 13.6. 16:20
Včera odpoledne nebyla ještě tabulka na tipování připravena. a tak jsem tipovala jako vítěze MS A) Španělsko B) jako nejlepšího střelce Lionela Messiho a vítězství Brazílie nad Chorvatskem C) 2 :0 - byllo by možné ještě dodatečně přidat mé první dva tipy do soutěže ? Děkuji redakci- byla jsem 24 hodin bez internetu - prostě hrůza. Dnes přidávám do formuláře Španělsko-Nizozemsko asi 2:1, Mexiko-Kamerun také snad výsledek 2:1 C) součet gólů 6
Seniorky zpříjemní pobyt dětem v nemocnicích
Jana Šenbergerová 12.6. 21:37
Dobrá akce, přinosná pro obě strany.
Velká tipovací soutěž začíná! Tipujte denně na zápasy MS
Hana Šorejsová 12.6. 18:44
A) Brazílie
B) Neymar ( Neymar da Silva Santos Jůnior)
C) Brazílie : Chorvatsko 3:0
Sport jako můj koníček a později také obživa
Miroslav Štorch 12.6. 17:46
Moc pěkně napsaný článek. Rozhodčí občas dělají chyby, když se jim připlete závodník, který je o kolo zpět. Také jsem učil ve sportovních třídách na základní škole v Ústí nad Labem, ale ve Vašem článku jsem nenašel v jakém městě jste působila. Mezi dětmi, které jsem ve škole učil a odpoledne vedl na tréninku jsem měl kdysi i nynější modelku Terezu Maxovou. Její maminka tehdy učila na stejné škole jako učitelka. Dodnes na to Tereza vzpomíná.
Sportovní laškování
Zuzana Pivcová 12.6. 11:16
Je to víc než zvláštní, ale se snahou jezdit na koni a na kole mám obdobné zkušenosti, i když mi bylo méně. Vyprávění máte veselé, ale realita někdy hezky bolela.
Překvapení
Jana Šenbergerová 12.6. 10:03
Ráda čtu vaše příspěvky. Máte zajímavé zážitky a umíte je patřičně napínavě podat.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.