Přehled posledních diskuzních příspěvků

Grand Canaria, má láska

Zdenka Jírová 8.6. 23:53
To je určitě krásné místo, bohužel jsem tam nebyla. Moře mám také ráda i krásné procházky po pláži.

Poslední protekce

Jana Šenbergerová 8.6. 14:17
Mám kamarádku, která na dráze pracovala. Svou práci milovala a dělala ji, jak nejpoctivěji dovedla. Přesto se na zkoušky vždy poctivě připravovala, protože v testech se objevovaly otázky týkající se záležitostí, se kterými nikdy nepřišla do styku. Docela chápu, že jste se u poslední zkoušky uchýlil k protekci. Obzvláště když proběhla, jak jste to popsal.

Kouzelná místa Chorvatska: Dubrovník, Split, Plitvická jezera

Jana Šenbergerová 8.6. 14:00
Jako dítě jsem si moc přála vidět Dubrovník "na vlastní oči". Jako dospělá jsem se dostala nejdál k Zadaru, ale povedlo se mi vidět Plitvická jezera. Také jsme měli smůlu, protože poprchávalo, ale nádhera tohoto místa takový drobný detail překryla. Uchvátilo mě, že ve filmu nešlo jen o skvělé barvy filmového materiálu a že voda v jezerech je skutečně tak neskutečně modrá. Bramboříky ve volné přírodě byly blyštivými kamínky v tomto neskutečně krásném přírodním skvostu. Po propuknutí bratrovražedného konfliktu jsem se rozhodla, že už po Dubrovníku netoužím. Přesto se mi teď stále častěji připomíná, proto neříkám už nikdy, spíše jen možná, snad.

Celý život bojuji s nadváhou, teď konečně nad ní vyhrávám

Jana Šenbergerová 8.6. 08:17
Vaše slova mohu jen potvrdit. Ke mně se vámi uvedené knihy dostaly z jiného důvodu. Byla jsem vždy štíhlá Vaši zkušenost mohu potvrdit. jen ke mně se vámi uvedené knihy dostaly z jiného důvodu. Byla jsem vždy štíhla a od mládí pořád nemocná. Když v dospělosti nabyly problémy enormních rozměrů a medicína na ně byla krátká, začala jsem hledat jiné možnosti. A tak jsem postupně od laktovegetariánství přešla k vitariánství a nestačila žasnout, jak mi bylo skvěle. Díky různým okolnostem se dnes stravuji napůl zdravě a napůl "normálně". A staré neduhy se vracejí. Proto radím všem, aby neopouštěli to, co jim evidentně prospívá. A vám přeji příjemný život pod ochranou moudré přírody. )

Jak si odpočinout na dovolené? Jeďte na další, ale už jen sami

Jarmila Komberec Jakubcová 7.6. 22:12
Po delší době jsem vyrazila si odpočinout na týden k moři.Nechtěla jsem dlouho letět a tak jsem zvolila Tunisko.Zájezd byl poměrně laciný vzhledem k tomu, že jsem odlétala 30.5.Byla jsem překvapena jak perfektním hotelem, tak kvalitními službami ale hlavní předností bylo, že hotel byl poloprázdný a tak tam byl úžasný klid.Myslím, že jet bez partnera na týden je dobrá zkušenost.Souhlasím s autorem článku že bez partnera si člověk lépe odpočine.

Potvrzeno: na artrózu platí kmenové buňky

Jana Šenbergerová 7.6. 15:20
Jsme to, co jíme. Proč jsme tedy skoro všichni dříve nebo později trosky? Jenže o prevenci, skutečné, jen žvaníme, ale NIC moudrého pro ni neděláme. To se samozřejmě netýká těch, kteří už pochopili, prohlédli a aplikují.

Finále velké fotosoutěže se blíží, už dnes večer oznámíme vítěze

Hana Šorejsová 7.6. 13:45
To co udělala redakce s vyhodnocením soutěže je dost nevhodné ! Nějaké finále ? Velmi zvláštní ? Tohle jsou fota vítězná, takže paní Šmerhová jako ten "kýč s Bernardýnem", to jsou fota z kalendářů a ne vlastní snímky, člověk se zasměje kam až to dojde ? Fota , která se líbila jste se do finále ani nedostala, nebojuji za sebe klikala jsem těm , kteří tam měli hezká fota např. fota pana Štorcha či pana Pecháčka , nebo paní Bartošové, a dalších , určitě to napínavé není, hodně lidí to zklamalo ! Výběr není dle kvality ale dle jmen. Záměr byl, aby jste nahecovali lidi hlasovat na tyto "kýčová" fota.

Slova zabíjejí

Jiří Libánský 7.6. 11:28
Já se hádkám vyhýbám. Nedokáži se smířit s tím, že zlé slovo neplatí a je zrušeno, nemá žádný význam, když bylo vyřčeno během hádky. Nevěřím tomu, že se po hádce "pročistí vzduch". Naopak. V afektu člověk řekne to, co si opravdu o druhém člověku myslí a co v obavě o stabilitu vztahu normálně nevysloví. Báseň Zuzany jako vždy dokonalá a o něčem je.

Poprvé coby učitelka

Jiří Libánský 7.6. 11:09
Možná bys se svými schopnostmi a vlastnostmi nebyla špatnou učitelkou. Ale nakonec historičtí badatelé (díky tvým zahraničním přednáškám a referátům nejen tuzemští) získali uznávaného odborníka na vojenskou historii. Nevím například, že by se našel někdo, kdo by toho věděl víc o německých jednotkách na našem území za okupace. Myslím, že to, co jsi pro zkoumání a pravdivou interpretaci historie udělala i díky publikační činnosti, i přes veškerá oficiální ocenění, jsou nedoceněna. Jsi člověk, který si našel skutečně v naší společnosti uplatnění. A to i za cenu, že žáci přišli o jednu schopnou němčinářku.

Ach, mít tak křídla!

Renata Zadražilová 6.6. 19:04
Já si také kolikrát říkám mít tak křídla-někdy být muškou, jindy labutí, někdy orlem a někdy někomu rychle ulětět... Ale zpátky na zem.

Trapas tragicko-komický: jak mne málem zatkli

Jana Šenbergerová 6.6. 14:04
Paní Lidmilo, pěkně jste mi hnula bránicí. Možná i proto, že já věřila, že jsou dcery po mně, zatímco můj muž chodil od okna k oknu jako lev v kleci a neustále sledoval čas. Asi měl své zkušenosti. :-)

Kdo zachrání technické profese? Padesátníci a starší

Jana Šenbergerová 6.6. 13:45
Tak tohle mě opravdu pobavilo. Doufám, že nebudou hloupí a nechají si za svou práci pořádně zaplatit. Tento trend sleduji již léta. Mladí přijdou do práce a nejdřív natahují ruku, zatímco staří fachmani prodávají své léty a poctivě nabytou prací získané zkušenosti často za směšný plat. To není nic proti mladým, všichni na tom máme svůj podíl "viny".

Nezvaný host

Jana Šenbergerová 6.6. 13:33
Sny a noční můry! V poslední době se i u mně s nimi roztrhl pytel. Kdo spoléhá na snář, nepochodí. Každý máme svoje snové symboly. Když se nám podaří dešifrovat je, můžeme je využívat v reálném životě.

Zapomeňte na mýty, sex je prevence proti infarktu

Jana Šenbergerová 6.6. 13:27
Moc by mě zajímalo, jak je to se ženami. Mám na to samozřejmě svůj názor, protože americké výzkumy nepokládám zas za tak směrodatné. Jsou i v řadě jiných oblastí poněkud jiní než my. Vyzývám čtenáře, kteří se nestydí mluvit o svém sexuálním životě, aby se vyjádřili. Faktem je, že jsem dostala infarkt po jedenáct let trvajícím celibátu. Důvodů ovšem bylo víc. Takže jak jsou na tom lidé, kteří infarkt prožili a jejich srdce už je "načaté"? Abych si přemírou sexu neublížila. :-))

Když zavřu

Jiří Libánský 6.6. 08:51
Umíš to moc hezky napsat.

Útrapy v lékárnách

Jana Šenbergerová 5.6. 15:02
Naše chyba. Dnes a denně jim umožňujeme přebírat moc nad našimi těly, dovolujeme jim zaměstnávat naši mysl a tak jim upisujeme i svou duši. Nevěříme samoléčitelským schopnostem svého těla a matku Přírodu jsme upsali mamonu, místo abychom moudře užívali jejích darů.

Papoušek

Jana Šenbergerová 5.6. 14:25
Při čtení vašeho pěkného článku jsem měla před očima všechny ty korely, které poletovaly naším bytem, když jsem neměla to srdce nedovolit dětem nějakého mazlíčka. Naštěstí byli konečnou v jejich touze po zvířátku. Předcházely jim rybičky, které sice nelítaly ani neběhaly po bytě, ale při čištění kamínků z akvária dostával zabrat smalt vany. Následovala morčata a křečíci, dokonce jsme doma odchovali dva zajíčky, které dcery zachránily na louce před psem. Skončily u korel. Ta starší si je později odvezla. Vždycky, když jedna z páru umře, koupí novou, aby pozůstalé nebylo smutno. Korelákovi bude pětadvacet let. Možná se dožil takového věku proto, že si nikdy nikoho z lidí nepustil k tělu. Teprve teď, na stará kolena, někdy milostivě dovolí dceři, aby ho na prstu donesla do klece. Mám s mazlíčky svých dětí spoustu nejen veselých zkušeností, přestože sama vůbec nemám potřebu nějaké zvířátko doma věznit.

Výročí sňatku

Miroslav Štorch 5.6. 08:32
Pěkné decentní vyznání - citát klasika : Moudrá žena po létech pozná, že je lepší přitesávat vysněný ideál než bolestně otesávat svého muže, aby se podobal ideálu :-)

Vzpomínka na školu

Zdenka Jírová 4.6. 23:30
Pana profesora velmi dobře znám, byl velmi přísný, vše si zapisoval do notesu, takže se nikdo nemohl vymluvit.Byl to velmi čestný a spravedlivý člověk, který opravdu své žáky něčemu naučil. Myslím, že z klasické literatury bych mohla ještě dnes maturovat. V našem ročníku nikdo z češtiny u maturity nepropadl. Ráda a vděčně na něho vzpomínám.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.