Přehled posledních diskuzních příspěvků

Dejte si z recese rekreaci ROH jako za starých časů

Marie Magdalena Klosová 23.4. 23:23
Dovolené pro seniory pořádají nejrůznější CK pod názvem 55+.Jsou jednou třetinou dotovány Evropskou unií,proto jsou levnější než ostatní.Můžete tak jet téměř do celé Evropy,ale POZOR,vždy jen MIMO SEZÓNU.Od února do května a od září do konce října.Moře tak je VŽDY chladné,ale na výlety většinou výhodné."Výhodný džob" si z toho dělají i některé CK na úkor seniorů.

S lehkostí motýlí

Jitka Chodorová 23.4. 14:39
I když všechny tvoje básně nemají chybu,tato je ta z těch nejpovedenějších,díky Zuzko.

Kouzlo časů minulých: knihovna

Renata Zadražilová 23.4. 14:10
Nevím, zda by levnější knihy motivovaly lidi k tomu, aby více četli. Obávám se, že ne. V rodinách se čte mnohem méně než dříve. Rodiče to děti neučí. V rukou mají počítače a mobily, ne knihy. Ale třeba to projekty typu Česko čte dětem apod. změní.

Senior policie: půjčky a kreditky

Květoslava HOUDKOVÁ 23.4. 11:24
Novinkou v možnosti půjčky je poskytnutí Kč 3000,- na terminálech Sazky. Poplatek á Kč 30,-/za 1000,- = za tu půjčku Kč 90,- při splacení do 30 dnů. Měla bych zájem, uhradila pak z důchodu = hotově! Ale to prý nelze - k poskytnutí 1. půjčky musím uvést číslo účtu!! Já ale žádný účet nemám - k ničemu nepotřebuji. I v tomto příp. byl měl postačit občans.průkaz + potvrzení výše důchodu - vše další považuji už za "sběr osob. údajů"!

Ochutnávka

Pavel Král 22.4. 12:15
Pobavilo. Dneska se dováží do obchodů kde co. Pokud máte domácí zdroje k nakousnutí, tak je to levnější a nemusí se čistit zuby. Ženy mají umělé barvy na vlasy, některé i řasy. Občas nalepené nehty či transparentní růž na vlastních nehtech. Některá má silikonové vycpávky v hýždích i jinde, a pak chce pravého muže ? To je emancipace ?

Gurmán Vaněk boří mýty o nezdravé české kuchyni

Zita Sekaninová 22.4. 11:07
Konečně to někdo řekl veřejně - česká kuchyně je zdravá, jen se nesmí nikdo přejídat. Řídím se tím celý život a moje zdraví neutrpělo. Ráda vařím, ráda jím a řídím se hlavně tím, o co si řekne mé tělo. A ne do čeho mne tlačí Reklamy nebo Supermarkety

Temperamentní Slávka Budínová

Miroslav Štorch 22.4. 10:41
Včera byla opět vidět Slávka Budínová v televizní repríze filmu "Noc na Karlštejně" a její humorné podání dámy v brnění bylo skvělé a temperamentní. Kdysi jsem jako student chodil v Praze na natáčení filmů jako kompars a občas jsem měl příplatky za tzv.epizodu, kdy se osoba objeví v samostatném záběru v menší akci. Ve filmu "Můj brácha má prima bráchu" jsem musel líbat na povel před kamerou úplně cizí dívku, ale co by člověk za příplatek neudělal, že ? :-) Pak to viděli moji kamarádi na vojně, moje tchýně i další přátelé. Byly to jen záběry ze studentské "brigády".

Levná energie

Marie Novotná 21.4. 21:05
To znám,je to krásné dobití.Já se dobíjím v přírodě.Také mi je už delší čas po padesátce a vnoučata začínají být plnoletá.Ale příroda je tady pořád a dobíjí stále.Ať je zima nebo horko.A hlavně je po ruce.Vnoučata začínají mít svoje,,baterky".

Aby se vaše dovolená nezměnila v peklo aneb Na co si dát pozor

Svatava Páleníková 21.4. 20:29
To mi připomíná naše trable v Jugoslávii před asi třiceti lety, kdy naše děti snědly hroznové víno rostoucí blízko kempu. To však bylo zřejmě ošetřeno nějakou chemikálií proti škůdcům. Syn dostal obrovské průjmy a horečky, dosahující téměř 41 stupňů. Byl deset dní v nemocnici, první dva dny byly doslova kritické, zhubl sedm kilogramů. Bylo to strašné. Dovolenou jsme strávili vysedáváním v nemocnici, ale hlavně, že všechno dobře dopadlo.

"Ověřeno seniory" a "Senior Policie": magazín i60 sleduje kvalitu služeb!

Květoslava HOUDKOVÁ 21.4. 11:34
Obezřetnost v nákup.centrech: 1) Napište si, co potřebujete koupit. Časté změny umístění zboží jsou účelové: než "najdete" to potřebné, utratíte i mnohem více! Pomůže systém: mlha kolem mne! 2) Mít s sebou bloček a kapes.kalkulačku = k pokladně přijít se sečteným nákupem (to kdyby zboží se slevou bylo např. markováno v plné ceně). 3) Tašku s penězi je dobré si - třeba igelit.sáčkem - k vozíku přivázat (pak ji nikdo neodcizí).

Oběť supermarketu

Olga Štolbová 21.4. 10:26
Františku, pravda pravdoucí. Podobné zkušenosti máme určitě my všichni, dříve narození. Ale dokud dojdu po svých, dokud si vyberu co právě potřebuju, je vyhráno. Bude hůř...

Zázrak v obchodě

Květoslava HOUDKOVÁ 21.4. 05:35
Prosba k čtenářům-nejen seniorům: Již několik let kupuji a čtu noviny "Doba seniorů". Jednou byla uvedena zajímavá reportáž z Německa, kde řetězec "Kaisers" otevřel i tzv. generační supermarket: Nákup.vozíky jsou vybaveny lupou a sedátky. Podél regálů apod. jsou stupátka (i menší osoby všude dosáhnou). Podlaha je protiskluzová, na regálech tlačítka k přivolání personálu. K vybavení obchodu patří i odpočinkový koutek. Zboží je převážně v menších baleních - nejširší je sortiment potravin, většina asistentů a pokladních je ve věku 50+ = aby se zákazníci cítili "mezi svými". Článek uvedl i adresu: Berlín-čtvrť Friedrichshain - nedaleko nádraží Ostbahnhof. Kdo máte možnost navštívit Berlín a toto prověřit - sdělte pak čtenářům magazínu "i60" - děkuji. Bude to snad i inspirace pro ČR ? - naše populace také stárne!

Manžele, kteří spolu žili 70 let, nerozdělila ani smrt

Jana Šenbergerová 20.4. 17:48
Dojemné. Rodiče mého partnera jsou spolu 62 let a je zjevné, že rádi.

Sčítání chvil

Dagmar Králová 20.4. 14:34
Zveřejnění Intimní lyriky probudí představivost ostatních a podráždí singly. Rytmicky zajímavé bilancování chvil. Pěkné.

Má hladovka opravdu léčebné účinky? Němci věří, že ano

Jana Šenbergerová 20.4. 14:16
Opět nic nového pod sluncem. Léčba půstem je poměrně stará metoda z dob, kdy lékaři ještě léčili, místo aby ordinovali léky a operovali všechno, co se dalo ještě opravit. Jsme to, co jíme, proto také jídlem můžeme ovlivňovat svůj zdravotní stav. Téměř všechno, co se dnes dá koupit v supermarketech obsahuje škodlivé látky nebo je špatně zkombinované, nebo si i relativně zdravé potraviny kombinujeme špatně, jíme v nevhodnou dobu a pak se divíme, že umíráme čím dál tím dřív na "civilizační choroby". A dobře nám tak. Jen na hloupost není léku.

Václav Neckář: To, co prožívám, je zázrak

Alena Tollarová 20.4. 11:30
Protože jsem se k těmto stránkám dostala nedávno, teprve se s nimi seznamuji. Překvapilo mě, že v diskuzi k tomuto článku není žádný příspěvek. Tak aspoň teď po dlouhém čase od jeho zveřejnění přidám kratičkou glosu: i mně "na druhé straně barikády" totiž připadá jako zázrak to, co prožívám na koncertech Vaška Neckáře - zpívám a tleskám jako o život a hrozně mu fandím ...

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.