Přehled posledních diskuzních příspěvků

Z očí do očí

Zuzana Pivcová 10.3. 20:26
To je vtipné, Helenko, horší však ještě, když takto "kouká do očí" gynekolog, což já jsem prožívala v raném mládí! :-)

Kouzelná věta

Jitka Chodorová 10.3. 14:52
Ani nevíš Helčo,jak ti rozumím,mám 4 vnuky-kluky a někteří z nich se nestydí mi tuto větu říct,moc ti to přeji a musím ti napsat,že máš moc hezkého a hodného vnuka.

Když se řekne šedý zákal...

Zuzana Pivcová 10.3. 14:08
Moje známá Olinka absolvovala tuto operaci v 87 letech! A to s výborným výsledkem, nenosí vůbec brýle.

Nádherná láska Pavla Nováka k dobré hudbě

Zuzana Pivcová 10.3. 13:42
Pavel Novák nebyl taková hvězda jako Gott nebo Walda, protože nebyl z Prahy, ale populární byl a asi narozdíl od mnohých vedl spořádaný rodinný život, s nímž jeho zpěvácká profese nijak nekolidovala. Když už byl nemocný, potkala jsem ho jednou v Praze v obchodě Terranova na Můstku, byl veselý a vypadal dobře, věřila jsem, že nemoc zažehnal.

Jak gejzír

Jitka Chodorová 10.3. 09:49
Zuzko,toto je zase tvoje parketa,již podle titulku jsem si byla jista autorem,co dodat,je to krása,číst tvé verše!

Zákon proti "šmejdům" vstoupil v platnost

Květoslava HOUDKOVÁ 10.3. 09:01
Pozor, ať "Šmejdi" zase nevyhrávají! Zákon ukládá pořadatelům povinnost předem hlásit ČOI místo, datum a nabídku na akcích. Pokud povinnost bude plněna, nastane v ČOI zmatek = nebude stíhat kontroly. Lepší by bylo, dát kontrolní pravomoc Živnostenskému úřadu v tom kterém místě = pro event. kontrolu BLÍŽ !!

Města a obce střídá nové téma týdne: „Moje oči“

Zuzana Pivcová 9.3. 20:31
Jarko, byl to zajímavý a zábavný týden pod Tvým vedením. Díky za vynaloženou práci a ochotu, pěkně sis na sebe naložila. V tom jsme si trochu podobné. Moc se těším na sraz. Paní Marii gratuluji k výhře, Lipnici taky neznám, a to mám Švejka docela ráda.

Kouzlo časů minulých: gramofón

Marie Novotná 9.3. 14:49
Úžasné počteníčko a připomenutí i mých dětských let.Tajemný hlas Oldřicha Nového,no to byl poslech.Děkuji.

Bez minulosti by nebylo současnosti

Svatava Páleníková 9.3. 11:13
Paní Jarko, vy jste nám tak dokonale představila vaše město, že už tam snad ani jezdit nemusíme :-). Ne, samozřejmě, budeme-li mít cestu kolem, moc ráda se městem projdu a využiji vašich tipů, co všechno vidět a kam si zajít. Díky! A omlouvám se, že se nezúčastním Párty i60, máme dlouho plánované rodinné oslavy. Tak snad příště.

Libčická specifika

Miroslav Štorch 9.3. 09:04
Libčice nad Vltavou znám jen z častého průjezdu vlakem do Ústí nad Labem. Zastavují tam jen osobní vlaky, ale ne rychlíky. Ale je to u Vltavy hezké místo a jízda vlakem je podél Vltavy a Labe opravdu panoramatická. Důležité je, že tam je více klidu než v Praze, kde je navíc i draze. Zajímavý je sociologický postřeh o informacích, které není třeba pro domácí psát. :-)

Obec jménem Světec

Zuzana Pivcová 9.3. 07:51
To je bohužel ukázka, kam u nás dospěl rozvoj průmyslu v minulé době, podobně obce kolem našeho Týna nad Vltavou byly nejprve zatopeny kvůli Orlické přehradě, později další zbořeny kvůli Temelínu. U vás je to navíc ještě spojeno s otázkou vysídleného německého obyvatelstva a celkově zpustlého pohraničí. Přitom České středohoří je nádherné, ty kopce, které se tyčí nečekaně z roviny, jsou pro mě fascinující, když někdy jedu kolem. Děkuji za informace, mimochodem k Preissigovi se najde trochu dokumentace i u nás v archivu.

Letní vzpomínka

Zuzana Pivcová 9.3. 07:34
To je, Jíťo, Tvoje smutná a krásná parketa, čte se to dobře, i když obsah bolí.

Jak utišit bolest? Zapomeňte na léky

Jana Šenbergerová 8.3. 13:44
Možná kdyby pracovali na zásadách alternativní medicíny, dosahovali by ještě lepších výsledků. Slovo intervence samo o sobě navozuje spíše nepříjemné pocity. Chat s odborníkem však může být zajímavý a pro mnohé i přínosný.

Objevitel Cimrmana, hudebník Karel Velebný

Jana Šenbergerová 8.3. 13:32
A takových mystifikací je v naší historii "neurekom", jen o nich nevíme. :-)

Kterak Havlíčkův Brod k názvu přišel

Zuzana Pivcová 8.3. 07:36
Díky za článek, Jarko, těším se na všechno, i na to "rebelantské" pivo!

Někdejší betonová poušť: Chodov

Jaroslava Handlová 7.3. 20:49
Letos v únoru jsem opět po delším čase přijížděla do Prahy po dálnici D1 a nestačila jsem se divit, kolik nových velkých objektů na začátku Prahy přibylo. Já znám Chodov jen z okna ujíždějícího auta, tak mám radost, že jsem v Tvém příspěvku objevila tolik nových informací. Děkuji.

Kat českého národa Reinhard Heydrich

Zuzana Pivcová 7.3. 20:12
Heydrich byl ve skutečnosti neoblíbený i mezi svými spolupracovníky, byl údajně velmi zákeřný a shromažďoval si kompromitující materiály na své rivaly. Postaral se o to, aby jeho nejbližší podřízený, SS-Brigadeführer Dr. Walter Stahlecker, vedoucí SiPo a SD v protektorátu v letech 1939-40, byl přeložen do Norska a poté jako velitel Einsatzgruppe A odeslán na Východ. Stahlecker se zasadil o největší ukrutnosti ve vyhlazování Židů v Lotyšsku. Poté byl přepaden a zavražděn partyzány. Jeho tělo bylo odvezeno do Prahy, kde měl velkolepý pohřeb, na němž ho Heydrich pokrytecky oslavoval jako hrdinu. To bylo v březnu 1942. O dva měsíce později čekalo totéž i Heydricha a nad ním zase "plakal" Himmler, který ho nemohl ani cítit.

Objetí

Hana Šimková 7.3. 17:05
Zuzanko poslala jsem ti vzkaz.

Moje malé krásné Konice

Hana Práglová 7.3. 10:57
Růženko,celý týden jsem čekala,že se zmíníš o svém městečku.Dočkala jsem se.Díky .Na vašem zámečku bylo krásně a v restauraci chutnalo!!!!

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.